Bir ev parasıyla köy kurdular! 10 dönümlük araziye 400 metrekare evler... 8 arkadaş hayalini böyle gerçekleştirdi

Bir ev parasıyla köy kurdular! 10 dönümlük araziye 400 metrekare evler... 8 arkadaş hayalini böyle gerçekleştirdi

Herkesin hayali olan küçük bir kasabaya yerleşerek yaşanılacak hayatı 8 arkadaş öyle bir şekilde yaptı ki görenler şaştı kaldı. 20 yıldır arkadaş olan dört çift, bir ev parasıyla köy kurdular. Yaptıkları plan ise görenleri hayrete düşürdü. 10 dönümlük araziye 400 metrekare evler inşa ettiler. 10 dönümlük arazide köy kuran arkadaşlar şimdi paraya para demiyor.

8 arkadaşın bir araya gelerek kurduğu köyün değerinin duyunalar hemen arazi almaya koşuyor. 20 yıldan beri çok iyi dost olan 8 arkadaş, hayalini kurdukları köyü inşa etti. 10 dönümlük araziye 400 metrekare evler diken grup, şimdi paraya para demiyor. Köyün değeri tam 1 milyon dolar!

BİR EV PARASIYLA KÖY KURDULAR

Şehir hayatından sıkılan çoğu kişinin hayali küçük bir köyde yaşamını sürdürmek. Bu hayalle yola çıkan 8 arkadaş öyle bir şeye imza attı ki görenler şaşıp kalıyor. ABD'de yaşayan arkadaşlar, yıllardır kendilerine ömür boyu beraber tatil yapacakları ve zamanlarını birlikte geçirecekleri bir yaşam alanı yaratma hayali kuruyorlardı. Sonunda istediklerini yaptılar. Teksas kırsalında küçük evlerden kendilerine bir köy yapan arkadaşlar, artık yaptıkları evleri kiralamaya başladı.

8 ARKADAŞ HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu yolculuk ne kadar rahat gözükse de uzun bir çabanın ardından arkadaş grubu hayaline kavuştu. İlk olarak küçük bir ev kurmak isteyen çiftçiler, şimdi koca bir köye sahip oldu. Arkadaşlar bir araya gelebilecekleri, sıradanlıktan kaçabilecekleri ve sakin bir ortamda kalıcı anılar yaratabilecekleri bir yer hayal ettiler.

yeni-proje-2024-04-18t134206-423.jpg

Kendilerine kurdukları yeni yer, dört çiftten üçünün yaşadığı bölgeye 90 dakika yakında olmak zorundaydı. Birlikte geçirecekleri zamanı en üst düzeye çıkarabilmeleri için geniş bir etkinlik alanına ihtiyaç duyulacaktı. Ancak dört çiftin de özel banyoya ve yatak odasına da ihtiyacı vardı.

KÖYÜN DEĞERİ TAM 1 MİLYON DOLAR

Sonunda ortak bir kararla arkadaşlar Llano Nehri üzerinde 10 dönümlük bir arazi satın aldı. Mimar Garcia, çevre dostu, kompakt evleri hızlıca inşa etti. 400 metrekarelik evlerin her biri maksimum fayda sağlayacak şekilde tasarlandı ve evlerin her biri çiftlere yaklaşık 40 bin dolara (1 milyon 300 bin lira) mal oldu.

yeni-proje-2024-04-18t134217-780.jpg

Yeşillik ve manzarasıyla köy adeta bir cennete benziyor. Çiftçiler, 10 dönümlük arazinin üstünde 400 metre kareye sahip evler inşa ettiler. Evler aynı zamanda ek lüks bir mutfak ve yemek alanına da sahip, bunun için 1.500 metrekarelik bir ortak kullanım alanı bulunuyor. Ortak kullanım alanında aynı zamanda bir misafir odası da var. Köyün şimdiki değeri ise tam 1 milyon dolar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN