Araç sahipleri dikkat o ceza değişti! Bu hataya düşen sürücüler 6.440 TL ceza ödemek zorunda kalacak

Araç sahipleri dikkat o ceza değişti! Bu hataya düşen sürücüler 6.440 TL ceza ödemek zorunda kalacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni karar! O kuralı ihlal edenler yandı! Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yeni kararını duyurdu. Bu hataya düşen sürücüler 6.440 TL ceza ödemek zorunda kalacak...

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından alınan yeni bir kararla, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere yönelik cezai yaptırımlar artırıldı. Artık emniyet şeridini ihlal eden sürücülere 6.440 TL para cezası kesilecek.

EMNİYET ŞERİDİNİ İHLAL ETME CEZASI NE KADAR?

Trafikte emniyet şeridi ihlali, sadece kendi hayatını değil, aynı zamanda diğer sürücülerin ve yayaların güvenliğini tehlikeye atan ciddi bir ihlaldir. Bu nedenle Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), trafik güvenliğini artırmak ve ihlalleri önlemek amacıyla yeni bir karar aldı.

55/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 55/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır? - Kamu Haberleri

Artık emniyet şeridini ihlal eden sürücülere 6.440 TL para cezası kesilecek. Daha önce bu ihlal için kesilen ceza miktarı 4.064 TL idi. 2024 yılı için yapılan güncellemeyle birlikte bu ceza miktarı %58,46 oranında artırılarak 6.440 TL'ye yükseltildi.

BİR AY İÇİNDE ÖDEYENE YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILACAK

Emniyet şeridi ihlali, özellikle büyük şehirlerdeki trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu ihlal, trafik akışını olumsuz etkileyerek ciddi bir sorun oluştururken, aynı zamanda trafik kazalarına da davetiye çıkarıyor.

Ödenmesi gereken trafik cezalarının bir ay içinde ödenmesi durumunda ise yüzde 25 indirim uygulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN