7 feribot ile 21 saatte gidiliyordu! Tam bir servet değerinde! Dünyanın en pahalı yolu! Şehirlerarası yolculuk kısaldı

7 feribot ile 21 saatte gidiliyordu! Tam bir servet değerinde! Dünyanın en pahalı yolu! Şehirlerarası yolculuk kısaldı

Tam 7 feribot değiştirerek 21 saatte yapılan 1100 kilometrelik yolculuk süresi kısaldı. Servet değerindeki bu otoyol dünyanın en pahalı otoyol projesi oldu.47 milyar dolarlık proje herkesin ağzını açık bıraktı. İşte tüm detaylar…

Doğal manzaraları eşsiz fiyortlarıyla herkesi kendine hayran bırakan Norveç her güzelliğin bir zorluğu olur diyerek ulaşımda saatleri deviriyor. Bölgedeki ulaşım sorunu bölge halkını zor durumda bırakırken Norveç Hükümeti tüm zorlukları yenmek için 47 milyar dolarlık proje için düğmeye bastı.

7 FARKLI FERİBOTLA 21 SAATLİK YOLCULUK

Norveç fiyortları, yüksek dağları ve doğal manzaraları ile bilinen bir ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu güzelliklerin yanı sıra ülkenin batı kesiminde yaşayan insanlar da büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Kristiansand ile Trondheim şehirleri arasındaki 1,100 kilometrelik bir yol için yalnızca 7 farklı feribot değiştirerek 21 saatlik bir yolculuk yapılıyor.Bu kadar zorlu bir süreci normal bir hale dönüştürmek için Norveç Hükümeti kolları sıvadı. 47 milyar dolarlık dev proje dünyanın en pahalısı oldu.

TARİHİN EN BÜYÜK ALTYAPI PROJESİ

Norveçli vatandaşlar 47 milyar dolarlık kıyı otoyolu projesiyle şaşkına döndü. Ülke tarihinin en büyük altyapı girişimi olarak bilinen bu proje Norveç'in batı kıyısında muhteşem fiyortlar ve dramatik mağazaları ile ünlü bölgenin değişimi demek oluyor. Bölgede hizmet erişimi iyileştirilirken Norveç'in batı bölgelerinde yaşayan insanların yaşam kalitesinin artması amaçlanıyor.

Kapsamlı proje ile birlikte feribot geçişlerinin tamamen ortadan kaldırılması amaçlanırken köprü ve tünel inşası ile birlikte karaya ağanın kesintisiz bir şekilde devam ettirilmesi planlanıyor.

26.7 KM UZUNLUĞUNDA TÜNEL

Devasa projede en dikkat çeken nokta ise Rogfast tüneli oluyor. 26.7 km uzunluğundaki Bu tünel dünyanın en uzun ve en derin yol tüneli olma özelliğine sahip olacak.

Boknafjord ile Kvitsøyfjord gibi doğal engelleri aşarak Bergen ve Stavanger şehirleri arasındaki mesafeyi 40 dakika kısaltacak. 2026 yılında tamamlanması planlanan dev projenin 390 metre derinlikte inşa edileceği belirtildi.

Rogfast tüneli yalnızca ulaşım kolaylığı ile kalmayı bölgenin ekonomik gelişimine de katkı sağlayacak. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Bergen ve Stavanger arasındaki ticaret ve turizm akışının daha da artması ve bölgedeki yaşam kalitesinin yükselmesi bekleniyor.

NEDEN BU KADAR PAHALI?

47 milyar dolarlık projenin yüksek maliyetli olması da zorlu coğrafyası ve mühendislik çalışmalarının karmaşıklığından geliyor. Norveç'in Batı kıyısı dünyanın en derin ve en güzel fiyortlarını ev sahipliği yaparken bu Yolların köprülerin ve tünellerin inşa edilmesi planını da zorlaştırıyor.

Rogfast tüneli gibi projeler, mühendislik sınırlarını zorlarken hem tasarım hem de İnşaat aşamalarında yüksek maliyetleri beraberinde getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN