Fenerbahçe ve Eczacıbaşı, İtalya deplasmanı maçlarının ertelenmesi için CEV'e başvurdu

Fenerbahçe ve Eczacıbaşı, İtalya deplasmanı maçlarının ertelenmesi için CEV'e başvurdu

Koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 11 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da birçok spor karşılaşması ertelenirken Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde maçlarında herhangi bir değişiklik yapılmaması tepki çekti. Hafta içi İtalya deplasmanına gitmeleri planlanan Fenerbahçe ve Eczacıbaşı, maçların ertelenmesi için CEV'e başvurdu.

Çin'de ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan koronavirüs sporu da vurdu. Birçok ülkede olduğu gibi İtalya'da da virüs nedeniyle karşılaşmalar ertelendi.
Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmelerinde İtalyan rakiplerle karşılaşacak olan Fenerbahçe ve Eczacıbaşı, İtalya'da koronavirüs vakası sayısının yüksek olması sebebiyle Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) başvurarak maçların ertelenmesini istedi.

Ancak CEV başvurulara henüz olumlu bir cevap vermedi. Türk ekipleri karşılaşmalar gidememesi durumunda ise hükmen mağlup ilan edilip, 3 yıl boyunca da Avrupa şampiyonalarından men edilme tehdidi ile karşı karşıya bırakılıyor. Voleybol Federasyonu eski başkanı ve CEV asbaşkanlarından Özkan Mutlugil de mücadelelerin ertelenmesi için yoğun çaba harcıyor.

TEMSİLCİLİERMİZDEN ERTELEME TALEBİ

Erteleme talebiyle ilgili konuşan Eczacıbaşı Genel Menajeri Nalan Ural, İtalya'da son dönemde koronavirüs vakalarının artmasının ardından federasyon aracılığıyla 4 Mart'ta deplasmanda Savino Del Bene Scandicci ile yapacakları maçın ertelenmesi talebinde bulunduklarını kaydetti.

Ural, CEV'in cumartesi günü Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapacağı toplantıda konuyla ilgili kararını vereceğini ifade etti.

İtalya'nın Igor Gorgonzola Novara takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, koronavirüs salgınıyla ilgili endişelerini Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) iletti.

CEV'in Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve İtalya Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olduğu ve karşılaşmayla ilgili kararın en kısa sürede verileceği bilgisi sarı-lacivertli takımla paylaşıldı.

Gelişmelere göre CEV'in maçın ertelenmesi ya da mücadelenin başka bir ülkede oynatılması yönünde karar alabileceği öğrenildi.

BASKETBOL MAÇLARI SLOVENYA'YA ALINDI

Hızla yayılan salgın nedeniyle FIBA Kadınlar Euroleague ve EuroCup'ta ter döken İtalyan takımlarının maçlarının Slovenya'da oynanması kararı alındı. Ayrıca koronavirüs yüzünden sadece İtalya'da değil, Japonya'da ligler 15 Mart'a kadar ertelenirken, Güney Kore'de de 13-15 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan Dünya Kısa Mesafe Sürat Pateni Şampiyonası, Birinci Futbol Ligi ve 22-29 Mart tarihlerindeki Dünya Masa Tenisi Şampiyonası ertelenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN