Yıl sonu ons altın fiyatı tahmini geldi! Yatırımcıların gözleri fal taşı gibi açılacak: '2024 yılı yatırımcıları mutlu edecek'

Yıl sonu ons altın fiyatı tahmini geldi! Yatırımcıların gözleri fal taşı gibi açılacak: '2024 yılı yatırımcıları mutlu edecek'

Altın fiyatlarındaki hareketlilik her geçen gün devam ederken son olarak İran’ın İsrail’e yönelik saldırısı sonrasında vatandaşların kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. Bu kapsamda önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, 2024 yılının yatırımcıları mutlu edeceğini belirtti.

İran'ın İsrail’e yönelik düzenlediği saldırılar sonrasında küresel piyasalar hareketlenmeye başladı. Bu kapsamda altın fiyatlarında hareketlilik gözlemlenirken Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, bölgede meydana gelen olayların piyasaları etkilerinden söz etti. Uzman isim söz konusu bu saldırının beklenen bir unsur olmasına rağmen özellikle küresel borsalarda satış dalgasını tetiklediğini belirtti. Ayrıca yıl sonunda altının ons fiyatının ciddi seviyelere çıkacağını söyledi.

altin-1.jpg

ONS FİYATINDA YENİ TAHMİN

Ortadoğu’daki saldırıların küresel borsalarda satış dalgasını tetiklediğini, altın ve petrol fiyatlarında önemli iniş çıkışların meydana geldiğini ifade eden Öngel, şunları söyledi:

“Altının güvenli liman olma özelliği sebebi ile zaten yüksek olan talebin artması ile birlikte ons başına 2 bin 400 dolara kadar yükseliş gözlemlenirken, mevcutta 2 bin 355 dolar seviyelerinde bulunmakta. Bu arada en büyük yatırım bankası holdinglerinden olan Goldman Sachs’ta yıl sonu altın fiyatı tahminini 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolar/ons seviyesine yükseltti.”

altin2.jpg

2024 YATIRIMCILARIN YILI

Jeopolitik risklerin varlığını koruması altın yatırımcısını 2024 yılında mutlu edeceğini belirten İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, “Petrol tarafında ise 90 dolar/varil seviyelerinin test edildiği bir ortamda İsrail’in muhtemel bir karşı saldırısı durumunda 100 dolar seviyelerinin görülmesi ve bu durumun küresel enflasyon üzerinde olumsuz bir baskı oluşturması kaçınılmaz gözüküyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN