Uçan araba hayali ilk kez gerçek oluyor! Bu arabanın kendi helikopteri var: Havacılık sertifikası kabul edildi

Uçan araba hayali ilk kez gerçek oluyor! Bu arabanın kendi helikopteri var: Havacılık sertifikası kabul edildi

Otomobil dünyası her geçen gün çığır açmaya devam ediyor. Bu kez yıllardır süregelen uçan araba hayali ilk kez gerçek oluyor! Bu arabanın kendi helikopteri var! Çin yine otomotiv sektöründe sınırları zorluyor. Havacılık sertifikası kabul edildi...

Çin'in önde gelen otomotiv şirketlerinden Xpeng Motors, "Kara Taşıyıcı" adını verdiği uçan araba projesiyle yeni bir döneme adım atıyor. 21 Mart'ta, Çin'in Orta ve Güney Bölgesi Sivil Havacılık İdaresi tarafından, bu yenilikçi projeye Tip Sertifikası (TC) başvurusunun kabul edildiği duyuruldu. Bu kabul, "Kara Taşıyıcı"nın uçuşa elverişlilik sertifikasyonu aşamasına girdiğini gösteriyor.

TİP SERTİFİKASI VE ÖNEMİ

resim-2024-03-25-092311378.png

Tip Sertifikası, bir sivil havacılık ürününün tasarım onayını ifade eder ve ürünün uçuşa elverişlilik düzenlemeleri ile çevre koruma gerekliliklerine uygun olduğunu belgeler. Xpeng Motors'un bu önemli aşamaya ulaşması, "Kara Taşıyıcı"nın tasarımının ilgili standartlara uygunluğunu ve güvenliğini temsil ediyor.

KARA TAŞIYICI'NIN ÖZELLİKLERİ

"Kara Taşıyıcı", hem kara hem de hava modunda kullanılabilen, otomatik ayrılabilen ve birleştirilebilen iki parçadan oluşuyor. Bu yenilikçi araç, tamamen elektrikli, dikey kalkış ve iniş yeteneklerine sahip ve manuel ile otomatik sürüş modlarını sunuyor. Ayrıca, iki kişilik panoramik kokpiti ile 270 derecelik bir görüş alanı sağlıyor.

YENİLİKÇİ TASARIM VE TEKNOLOJİ

​​​​​​​

"Kara Taşıyıcısı"nın kara modülü, dört ila beş kişilik, akıllı bir sürücü kabini sunarken, uçan modülü geniş menzilli bir elektrikli tahrik sistemine sahip. Bu özellikler, aracın hem kara hem de hava yolculuklarında üstün performans sergilemesini sağlıyor.

XPENG MOTORS'UN İNOVASYON YOLCULUĞU

"Kara Taşıyıcı" için TC başvurusunun kabul edilmesi, Xpeng Motors'un uçan araba vizyonunu bir adım daha gerçeğe yaklaştırıyor. Şirket, Çin otomotiv endüstrisinde yenilikçilik sınırlarını zorlayarak, gelişen ulaşım ekosistemine önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN