Tesla’dan Türkiye jesti! Herkes almak için bekliyordu! Uygun fiyatlı Tesla modelinde fiyat yarıya düştü!

Tesla’dan Türkiye jesti! Herkes almak için bekliyordu! Uygun fiyatlı Tesla modelinde fiyat yarıya düştü!

Tesla Türkiye'de Fırtınalar estirmeye devam ediyor. Türkiye'ye özel ürettiği araçlar arasında yer alan Model Y satışa çıkarıldı başlangıç fiyatı ise yarı yarıya düşürüldü. Herkes almak için bunu bekliyordu…

Son dönemde işten çıkartma kararları ile sık sık gündemde yer alan Tesla Türkiye pazarında dikkat çeken bir adıma imza attı. ABD’li elektrik otomobil üreticisi Türkiye'de satışa çıkarttığı Model Y aracında herkesi şaşırtan bir karara imza attı. Model Y daha düşük fiyatıyla alıcıların karşısına çıkıyor.

TESLA'DAN ŞAŞIRTAN KARAR

15 Nisan itibariyle 3.204.000'ye satılan Tesla Model Y, aracı yeni versiyonunun gelmesi ile birlikte 1 milyon 700 bin TL'den alıcı buluyor.

tesla-model-y.jpg

ÖTV DİLİMİNE GİRDİ

%10 ÖTV dilimine giren versiyonunun fiyatı 1 milyon 791 bin 451 TL olarak belirlenen Model Y, Mart 2023'te Türkiye'de satışa çıkarılmıştı. Başlangıçta beklenenden daha iyi bir satış performansı sergileyen araç 12.000 adet satış ile Türkiye'nin en çok tercih edilen 2. elektrikli otomobili oldu.

2024 yılı ile birlikte performansında düşüş gösteren Tesla, Ocak-Mart döneminde 375 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Düşüş ile birlikte ÖTV kapsamına giren Model Y, pazardaki konumunu güçlendirmek için elinden gelen bütün çabayı gösteriyor.

Aracın motor gücüne göre belirlenen ÖTV kapsamı Kasım 2023'te yapılan değişiklik ile birlikte vergisiz fiyatı 1 milyon 450.000 TL'nin altında ve motor gücü 160 kW'nın altında olan elektrikli otomobiller olarak sınıflandırıldı. Bu kapsamda araçlar %10 ÖTV diliminde yer alıyor. Tesla'nın da Bu sınıfta yer alabilmesi için aracın motor gücünde güncellemeye gittiği belirlendi.

%10'luk dilimde yer almak için çalışmalarını sürdüren Tesla, 430 kilometre menzile sahip olan Model Y aracı için arkadan itişli versiyonunda 0'dan 100 km hıza 7.5 saniyede ulaşabiliyor ve son hızı 217 km/s olarak açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN