Afganistan’ı şiddetli yağışlar vurdu: 15 ölü

Afganistan’ı şiddetli yağışlar vurdu: 15 ölü

Afganistan'da birçok noktada etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca yıldırım düşmesi sonucu ise 7 kişi yaşamını yitirdi. Ghor vilayeti ile Herat kentinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selde, bin 142 hektarlık tarım arazisinin sular altında kaldığı ve 11 bin 450 büyükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Öte yandan, 189 konutun tamamen veya kısmen yıkıldı.

Afganistan'ın Ghor vilayeti ve Herat kentinde etkili olan şiddetli yağışlar sel felaketlerine yol açtı. Sel sularında 8 kişi hayatını kaybetti, binlerce hektar tarım arazisi sular altında kaldı ve çok sayıda hayvan öldü.

Afganistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (ANDMA) tarafından yapılan açıklamada, sel nedeniyle bin 142 hektarlık tarım arazisinin sular altında kaldığı ve 11 bin 450 büyükbaş hayvanın öldüğü aktarıldı. ANDMA, 189 konutun tamamen veya kısmen yıkıldığını, selden etkilenen bölgelerdeki çalışmaların eş zamanlı olarak devam ettiğini bildirdi.

GHOR’DA 500 AİLE YERİNDEN EDİLDİ

Herat’taki bölge sakinleri ise, 30’a yakın evin tamamen yıkıldığını, aynı aileden 4 kişinin öldüğünü” belirtti. Ghor’a bağlı Chahar Sada ve Marghab bölgeleri arasındaki yol ulaşıma kapandı, 500 aile yerinden edildi.

Afganistan Göç ve Mülteciler Bakanlığı, yerinden edilen ailelerin dağlarda açık havada yaşadığını ve acilen yardıma ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Bakanlık, can kaybının artabileceği konusunda uyarıda bulundu.

URUZGAN’DA YILDIRIM DÜŞTÜ: 7 ÖLÜ

Uruzgan vilayetinde ise yıldırım düşmesi sonucu 7 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi yaralandı. Farah vilayetinde de önemli maddi hasarlar meydana geldiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN