Altını olanlar yarın sabah hazır olsun! Uzun süre sonra bir ilk olacak

Altını olanlar yarın sabah hazır olsun! Uzun süre sonra bir ilk olacak

Altın yatırımcıları; kıyıda, köşede altını olanlar dikkat! Yarın sabaha hazır olun! Uzun süre sonra bir ilk olacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı...

Nisan ayıyla birlikte altın, beklenmedik bir yükseliş serisine girişerek yatırımcılarını sevindirdi. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimleri konusunda gecikme yaşanacağı endişesiyle tartışma konusu haline gelen ons altın, jeopolitik risk faktörünün artmasıyla hızla değer kazandı.

Özellikle Orta Doğu'da tırmanan gerilimler, kripto ve geleneksel varlıklara yatırım yapan milyonlarca kişiyi altın piyasasına yönlendirdi. Piyasaların olası bölgesel çatışmaları erken fiyatlamasıyla altın, xauusd paritesinde geçtiğimiz hafta 2431 dolar bandına ulaşarak dikkatleri üzerine çekti.

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ NE KADAR SÜRECEK?

İslam Memiş'ten 'son 30 gün' uyarısı! O seviyeler test edilecek - Nokta Gazetesi

Ancak, yatırımcıları endişelendiren bir soru da var: Bu yükseliş ne kadar sürecek? Piyasa uzmanı İslam Memiş, konuya açıklık getirdi. Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişin organik olmadığını ve jeopolitik risklerden kaynaklandığını belirtti. Bu nedenle, teknik düzenlemeler ve kar satışlarının altın fiyatlarında büyük geri çekilmelere neden olabileceğini vurguladı.

DÜŞÜŞ TRENDİ YARIN BAŞLAYABİLİR

ALTIN fiyatları SON DAKİKA! 27 Ocak 2023 tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet ve gram altın fiyatları ne kadar? Uzman isimden çarpıcı uyarı! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Memiş'in uyarısına göre, belki de yarın başlayacak ve haftalarca sürebilecek bir düşüş trendi yaşanabilir. Ancak, savaş ihtimalinin azalması ve tarafların sakinleşmesi durumunda altında teknik bir düzenleme bekleniyor. Memiş, ons altın için 2200 dolar seviyesinin güçlü bir destek oluşturduğunu ancak kademeli düşüşlerle mevcut seviyelerden yaklaşık 200 dolarlık bir düşüş yaşanabileceği öngörüsünde bulundu.

Öte yandan, fiziki altın alımında dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Memiş, gösterge kur ile fiziki altın arasındaki farklılıklara dikkat çekiyor. Özellikle çeyrek ve yarım altın gibi ürünlerde yüksek işçilik bedelleri ödenmesinin kaçınılması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle, sarrafiye grubu altın türlerinden uzak durmanın önemli olduğunu belirterek, tercihin gram altından yana kullanılması gerektiği önerisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN