49 yıllık dev şirket halka arz oluyor! 4 kıtada 35’ten fazla ülkeye ihracat… Halka arz süreci başladı

49 yıllık dev şirket halka arz oluyor! 4 kıtada 35’ten fazla ülkeye ihracat… Halka arz süreci başladı

Türkiye'ye yıllarını vermiş köklü şirket 4 kıtada 35'ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye'nin 49 yıllık köklü cam devi halka arz oluyor. Yatırımcıların dikkatle takip ettiği halka arz işlemlerine Çağdaş Cam da eklendi. Halka arz süreci için düğmeye basıldı. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin önde gelen şirketleri arasında yer alan Çağdaş Cam, Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusunda bulundu. 1975 yılında Türkiye'de kurduğu fabrikanın ile birlikte yıllardır Türkiye'ye hizmet eden Çağdaş Cam, halka arz için taslak izahnamesini SPK'ya sundu. Şirketin izahnamesinin onaylanması durumunda halka arz edilerek yatırımcılara sunulacak.

42 MİLYON LOT DAĞITILACAK

Çağdaş Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz başvurusunda bulunurken toplamda 42 milyon adet pay satışa sunulacağı belirtildi. Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. liderliğinde gerçekleştirilecek olan halka arz işlemlerinde satılacak olan payların 31 milyon adedinin sermaye yatırımı yoluyla ve 11 milyon adedinin ortak satış yöntemi ile halka arz edileceği belirtildi.

cagdas-cam.jpg

Çağdaş Cam şirketinin halka Arzı ile birliği ile birlikte halka açıklık oranının %25 olacağı belirtildi. Şirket paylarını fiyat istikrarı işlemi planlanmazken yatırımcılara tamamen eşit dağıtım yapılacağı ve borsada satış yönetimi ile gerçekleştirilmesi planlanınca aktarıldı. Halka arza tüm banka ve aracı kurumlar üzerinden katılım mümkün olurken bu yaklaşımın halka arz işlemlerinde geniş bir katılımı da beraberinde getirileceği düşünülüyor.

Şirketin halka arzdan elde edeceği net gelirin %35'ini inşaat yatırımı %25-30'unun GES yatırımları ve %20'sini işletme sermayesi için kullanacağı belirtildi. Halka arz işlemleri 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN