Stratejik füze taşıyan Rus Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü.. Ukrayna: Biz vurduk

Rusya'nın güneyindeki Stavropol bölgesinde, Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağı bu sabaha karşı düştü. Ukrayna ordusu uçağın düşürüldüğünü iddia ederken, Rusya Savunma Bakanlığı ise teknik bir arıza sonucu düşme olduğunu belirtti.

Rusya'nın güney Stavropol bölgesinde dramatik bir olay yaşandı. Stratejik füze taşıyan Tu-22M3 tipi bombardıman uçağı, bugün şafak vakti yere çakıldı. Ukrayna ordusu, uçağın kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia etti ve bu durum, bölgedeki gerginliği artırdı. Bu, Ukrayna tarafından düşürülen ilk Rus Tu-22M3 olarak kaydedildi.

RUSYA'DAN TEKNİK ARIZA İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığı ise olaya dair farklı bir açıklama yaptı. Bakanlık, uçağın düşmesinin ardında herhangi bir dış müdahalenin olmadığını, yaşananın teknik bir arıza sonucu gerçekleştiğini duyurdu. Uçağın düşüş anına dair video kayıtları da sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntülerde, uçağın alevler içinde yere çakıldığı görülüyor.

UKRAYNA İSTİHBARATI O ANLARI PAYLAŞTI

Gündeme gelen görüntüler ardından, Ukrayna İstihbarat da Rus Tu-22M3 Bombardıman uçağının takip edildiği ve ekiplerin vurma hazırlığı yaptığı anları paylaştı.

İlgili Haberler