Husiler, bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı

Husiler, bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösteren Husiler, 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında saldırı düzenlemeye devam ediyor. Yapılan son açıklamada Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisine ve İsrail’in güneyindeki kıyı kenti Eilat’taki hedeflere füze ve insansız hava araçlarıyla saldırdığını duyurdu.

Husiler, 31 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki katliama tepki olarak saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada Aden Körfezi'nde İsrail gemisi MSC Darwin'i füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını ve amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Seri, İsrail’in güneyindeki kıyı kenti Eilat’taki hedeflere de füze saldırısı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

SALDIRILARIMIZ GAZZE'DEKİ ABLUKA KALKMADIKÇA DURMAYACAK

Husi güçlerinin Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nda İsrail ve onunla bağlantısı olanların seyrüseferlerini engellemeyi sürdürdüğünü belirten Seri, "Düşman İsrail’in işgal altındaki Filistin'deki hedeflerine karşı daha fazla askeri operasyon gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Filistin halkına destek operasyonlarımız, İsrail saldırganlığı durdurmadıkça ve Gazze Şeridi'ndeki abluka kalkmadıkça durmayacak." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN