BM'den Gazze'deki toplu mezarlar için soruşturma talebi

BM'den Gazze'deki toplu mezarlar için soruşturma talebi

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü şiddetli saldırılar sonucunda on binlerce insan hayatını kaybetti. Han Yunus kentinde toplu mezarların bulunmasıyla Birleşmiş Milletler, kapsamlı ve tarafsız bir soruşturmanın başlatılmasını talep etti.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin son derece endişe verici olduğunu belirtti ve bu mezarların bulunduğu alanlarda kapsamlı ve bağımsız bir soruşturmanın yapılması gerektiğini vurguladı.

'SON DERECE ENDİŞE VERİCİ'

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şifa Hastanesi'nden sonra Nasır Hastanesi'nde de toplu mezarlar bulunduğuna dair haberlerin sorulması üzerine Dujarric, "Haberler son derece endişe verici" dedi.

Dujarric, mezarların bulunduğu alanların kapsamlı ve bağımsız bir şekilde soruşturulması gerektiğini vurgularken, aynı zamanda bu durumun ateşkese neden ihtiyaç duyulduğunu açık bir şekilde gösterdiğini belirtti.

Ayrıca, insani yardım çalışanlarına daha fazla erişim sağlanması, hastanelerin korunması ve esirlerin serbest bırakılması gerektiğine tekrar dikkat çekti.

ÇEKİLMENİN ARDINDAN TOPLU MEZARLAR BULUNDU

İsrail ordusu, 4 aylık karadan işgal sürecinin ardından 7 Nisan'da Han Yunus'tan çekilmişti. Çekilmeyle birlikte kentte toplu mezarlar bulunmaya, evlerin enkazından ve yol kenarlarından cesetler toplanmaya başlandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, Gazze'deki sağlık kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak, arama kurtarma ekiplerinin Nasır Hastanesi kompleksi içinde bulunan toplu mezardan İsrail askerleri tarafından öldürülen kadın ve erkek, çeşitli yaş gruplarından 190 kişinin cesedini çıkardığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN