Başbakan Sunak duyurdu: İngiltere göçmenleri Ruanda'ya gönderiyor

Başbakan Sunak duyurdu: İngiltere göçmenleri Ruanda'ya gönderiyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, düzensiz göçmenleri önümüzdeki üç ay içinde Ruanda'ya sınır dışı etme planlarının başlayacağını duyurdu. Sunak, ulusal güvenlik önceliği altında alınan bu kararın, İngiltere Parlamentosunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

İngiltere hükümeti, ülkede bulunan düzensiz göçmenleri Ruanda'ya göndermek için hazırlıklarını sürdürüyor. Başbakan Rishi Sunak, Ruanda'ya ilk uçuşların 10 ile 12 hafta içinde başlayacağını açıkladı. Bu plan, Parlamento'da ve kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

RUANDA PLANI VE PARLAMENTODAKİ DURUMU

Başbakan Sunak tarafından yapılan açıklamaya göre, Ruanda'nın Güvenliği Yasa Tasarısı, Lordlar Kamarası'ndan Avam Kamarası'na tekrar gönderildi. İşçi Partisi'nden Lordlar, tasarıya karşı çıkarak planın durdurulması için mücadele ediyor. Ancak Sunak, tasarının uygulanacağını ve düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya gönderileceğini belirtti.

LOJİSTİK HAZIRLIKLAR VE İŞE ALIMLAR

Başbakanın belirttiğine göre, düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya gönderilmesi için özel bir havaalanı ayrıldı ve gerekli ticari charter uçakları kiralandı. Ayrıca, bu kişilere eşlik etmek üzere 500 yüksek eğitimli personel işe alındı ve bu sayının önümüzdeki haftalarda 800'e çıkarılması planlanıyor.

Rishi Sunak, ulusal güvenlik ve sınırların korunması gerekçesiyle bu planın önemine vurgu yaparken, muhalefet ve insan hakları örgütleri tarafından eleştiriler devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN