Avrupa Komisyonu Uyum ve Reformlardan sorumlu Komiseri Ferreira Şimşek ile görüştü

Avrupa Komisyonu Uyum ve Reformlardan sorumlu Komiseri Ferreira Şimşek ile görüştü

Avrupa Komisyonu Uyum ve Reformlardan sorumlu Komiseri Ferreira, Türkiye'ye ziyarette bulundu. Ferreira Hazine ve Maliye Baanı Şimşek ve İstanbul Valisi Yerlikaya ile görüştü

Avrupa Komisyonu Uyum ve Reformlardan Sorumlu Komiseri Elisa Ferreira, 25-26 Nisan tarihlerinde Gaziantep ve Ankara’da temaslar gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Komiser Ferreira ziyareti kapsamında Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştü.

Görüşmelerde, AB Dayanışma Fonu'ndan Türkiye'ye sağlanan 400 milyon Avro’luk fonun deprem bölgesinde kullanımı ve ilerleyen süreçte yapılacak çalışmalar ele alındı.

Kaynaklar; AB Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimleri koordinasyonunda yürütülen AB Dayanışma Fonu kapsamında Türkiye'ye sağlanan fonun, deprem bölgesindeki şehirlerde konteyner kent inşası, su altyapısının inşası ve iyileştirilmesi, hastane ve okul inşası ve kültürel mirasın korunması alanlarındaki projeler için kullanılacağını aktardı.

Komiser Ferreira ile İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye-AB ilişkileri kapsamında sınır ve göç konularına da değindi.

Komiser Ferreira ayrıca, Gaziantep’te Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile birlikte, Gaziantep Valisi Kemal Çeper ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmeler gerçekleştirdi. Ferreira, AFAD ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri eşliğinde Nurdağı Konteyner Kenti ve Prefabrik Hastaneleri'ni ziyaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN