Bahar alerjisini soğuk algınlığıyla karıştırmayın

Bahar alerjisini soğuk algınlığıyla karıştırmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Atam Taşdemir, bahar alerjisinin polenlerin havada yoğun olduğu bahar aylarında ortaya çıkan bir alerjik reaksiyon olduğunu belirterek, “Bahar alerjisi burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırık, gözde sulanma, boğaz ağrısı ve öksürük gibi semptomlar nedeniyle soğuk algınlığı, grip, sinüzit gibi üst solunum yolu ve göz enfeksiyonları ile karıştırılabilir” dedi.

Bahar alerjisinin polenlerin havada yoğun olduğu bahar aylarında ortaya çıkan bir alerjik reaksiyon olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Atam Taşdemir, “Bahar alerjisi burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırık, gözde sulanma, boğaz ağrısı ve öksürük gibi semptomlar nedeniyle soğuk algınlığı, grip, sinüzit gibi üst solunum yolu ve göz enfeksiyonları ile karıştırılabilir” dedi.

Bahar alerjisinin nedenlerinden bahseden Taşdemir, şunları söyledi:

Bahar alerjisi, bitkilerin çiçeklenmesiyle ağaç, çimen ve çiçeklerin polenlerinin havada daha yoğun olduğu dönemlerde ortaya çıkar. Bazı insanların bağışıklık sistemleri, alerjenlere karşı aşırı tepki gösterir. Bağışıklık sistemi, polenleri vücut için bir tehdit olarak algılayıp savunma mekanizmalarını devreye sokar. Bu savunma mekanizmalarının devreye girmesi sonucunda vücutta oluşan reaksiyonlar hapşırık, burun akıntısı gibi semptomlara neden olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN