Vatandaşlar dört yerde yeniden sandığa gidecek

Vatandaşlar dört yerde yeniden sandığa gidecek

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik yapılan itirazları değerlendirmeye devam ederek bugüne kadar 2 ilçe ve 2 belde için seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin olarak, 2 ilçe ve 2 belde için seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitmişti. Ancak seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazlar devam ediyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AKP 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP 1 ve İYİ Parti ise 1 şehirde belediye başkanlığı kazandı.

Seçimin ardından ilçe ve il seçim kurullarına yapılan itirazların ardından YSK'ya da başvurular gerçekleşti. Ancak bazı bölgelerde "tam kanunsuzluk hali" gerekçesiyle olağanüstü itirazlar yapılabiliyor.

4 YERDE SANDIĞA TEKRAR GİDİLECEK

Kesin sonuçların belirlenmesi için tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra YSK tarafından duyuru yapılacak. Ancak bazı bölgelerde yeniden seçim kararı alındı.

YSK, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne ve Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde seçimlerin yeniden yapılmasına karar vermişti. Bu bölgelerde yaşayan seçmenler 2 Haziran'da sandık başına gidecek.

Pınarbaşı ilçesinde, CHP'nin adayı Deniz Yağan ile MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu arasında yaşanan oy tartışmaları sonucunda seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

Hilvan ilçesinde ise, DEM Parti'nin adayı Serdan Paydaş ile AKP'nin adayı Ali Bayık arasında yaşanan oy yakma iddiaları üzerine seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

Siyasi partilerin itirazları da devam ediyor. Van'da DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının AKP adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararına itirazı YSK tarafından kabul edilmişti.

Hatay'da ise, CHP'nin adayı Lütfü Savaş ile AKP'nin adayı Mehmet Öntürk arasında yaşanan oy tartışmaları devam ediyor. CHP, seçimlerin yenilenmesi talebiyle YSK'ya başvurdu.

Ardahan, Ordu ve Kütahya gibi illerde de seçim sonuçlarına ilişkin itirazlar devam ediyor. Bu bölgelerdeki siyasi partiler, YSK'ya başvurarak seçimlerin yeniden yapılması taleplerini iletiyorlar.

YSK'nın gelecek adımları ve sonuçların ne yönde olacağı, yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından belli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN