Mehmet Şimşek: Birçok ülkeye göre durumumuz iyi

Mehmet Şimşek: Birçok ülkeye göre durumumuz iyi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranının %29,5 olduğunu ve bu oranın gelişmekte olan birçok ülkeye göre oldukça iyi olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Riyad'da düzenlenen İslam Kalkınma Bankası Yıllık Toplantıları'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin güçlü durumda olduğunu vurguladı. Şimşek, "Türkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranı yüzde 29,5 ile gelişmekte olan piyasalar ortalamasının yarısından daha az." dedi.

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin mali disiplinini ve yapısal reformlara olan bağlılığını anlattı. Şimşek, "Para politikası ve maliye politikası arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olabilir ancak bunları sürdürülebilir kılmak yapısal uyum gerektirir." şeklinde konuştu ve ekledi: "Dolayısıyla yapısal reform programımız verimliliği arttırmayı, rekabetçiliği geliştirmeyi ve dolayısıyla potansiyel büyümeyi artırmayı amaçlıyor."

'PROGRAMIMIZA TEPKİLER OLUMLU'

Bakan Şimşek, Türkiye'nin küresel ticarette nasıl bir pozisyon aldığını ve ekonomik politikalarının uluslararası yatırımcılar tarafından nasıl karşılandığını değerlendirdi. Şimşek, "Programımıza yönelik tepkiler son derece olumlu oldu" diyerek, yatırımcı ilgisinin programı tanıtıldığından bu yana güçlü olduğunu belirtti.

ENERJİ VE YEŞİL DÖNÜŞÜM POLİTİKALARI

Enerji ithalatı ve yeşil dönüşüm konularına da değinen Şimşek, Türkiye'nin bu alandaki adımlarına dikkat çekti. Şimşek, "Dolayısıyla, bizim için cari açığın sürdürülebilirliği söz konusu olduğunda, yenilenebilir enerji kilit öneme sahip" ifadesini kullanarak, enerji dönüşümünün ekonomi için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN