ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı ne olacak?

ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı ne olacak?

ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırıların ardından ülkeye yeni yaptırımlar uygulama hazırlığında. Uzmanlar, ABD Başkanı Biden'ın İran petrolüne yönelik yaptırım uygulamayacağı tahmininde bulundu.

Axios haber platformunda yayımlanan habere göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, İran'a yönelik yeni yaptırımların hazırlık aşamasında olduğunu ve önümüzdeki günleerde resmi açıklama yapılacağını duyurdu.

YAPTIRIMLARIN KAPSAMI NE OLACAK?

Yaptırımların kapsamı henüz netlik kazanmadı. ADB'nin İran'ın savunma sanayisini ve finansal sistemini hedef alacak yaptırımlar uygulayabileceği tahmin ediliyor.

PETROL İHTİYACINA YAPTIRIM GELECEK Mİ?

ABD'nin İran'a petrol ihracatı konusunda nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak konusu. Bazı analistler petrol fiyatlarını artırmak ve İran'ın en büyük petrol müşterisi olan Çin'in tepkisini çekmemek için ABD'nin bu konuda ihtiyatlı davranacağını düşünüyor.

ABD Cumhuriyetçiler, Biden yönetimini İran petrolünün satışını kolaylaştırmakla suçluyor. Cumhuriyetçiler, İran'a yönelik yaptırımların daha da sertleştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Uzmanlara göre, ABD Hazine Bakanlığı'nın İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulaması, İran ile ABD arasındaki gerilimi daha da artırabilir. Ayrıca, yaptırımların İran ekonomisi ve bölgedeki petrol fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN