YSK'nın kesin sonuçlarında sürpriz

YSK'nın kesin sonuçlarında sürpriz

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı 7 Haziran Genel Seçimleri kesin sonuçlarına göre katılım oranı herkesi şaşırttı. Yüzde 86 olduğu söylenen oranın, son yerel seçimlerdekinin altında olduğu ortaya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, genel seçimlerin tamamlanmasından 11 gün sonra, kesin sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Güven, katılım oranının yüzde 83.92 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bu oran kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 86.4 olarak açıklanmıştı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde katılım oranı yüzde 89.2 olarak gerçekleşmişti. Son seçimde katılım oranı yaklaşık 6 puan düştü. 2011 Genel Seçimleri'nde ise katılım oranı %83.19 olarak gerçekleşmişti.
 
 

Kararsızlar bilinenden fazla

Katılım oranını, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 86.4 olarak kabul edilen yorumlarda kararsız seçmenin de sandığa gittiği varsayılmıştı. Ancak yüzde 83.92'lik oran önemli sayıda kararsız seçmenin sandığa gitmediğini ortaya koydu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN