Yolsuzluk yaptığı iddia edilen FIFA yöneticisi teslim oldu

Yolsuzluk yaptığı iddia edilen FIFA yöneticisi teslim oldu

FIFA'nın eski ve mevcut 16 yetkilisi hakkında geçen hafta açılan soruşturmada adı geçen Meiszner'in, başkent Buenos Aires'teki karakola gelerek teslim olduğu belirtildi.

ABD'de yürütülen FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında rüşvet almakla suçlanan Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) eski üst düzey yöneticilerinden Jose Luis Meiszner, ülkesi Arjantin'de teslim oldu.

Arjantin basınında yer alan haberlerde, FIFA'nın eski ve mevcut 16 yetkilisi hakkında geçen hafta açılan soruşturmada adı geçen Meiszner'in, başkent Buenos Aires'teki karakola gelerek teslim olduğu belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından tehdit ve şantaj yoluyla para elde etme, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla FIFA'nın eski ve mevcut 16 yetkilisi hakkında geçen hafta açılan soruşturmada suçlanmasının ardından Meiszner, CONMEBOL'deki genel sekreterlik görevinden istifa etmişti. Soruşturmada, Meizner'in şantaj yoluyla rüşvet aldığı iddia edilmişti.

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı. Operasyonun ikinci dalgası ise geçen hafta İsviçre Adalet Bakanlığı tarafından başlatılmış ve FIFA Başkan Yardımcıları Alfredo Hawit ile Juan Angel Napout gözaltına alınmıştı. FIFA, iki ismi futbolla ilgili aktivitelerden 90 gün men etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN