‘Geççek’ sadece bir şarkı endişeye gerek yok…
Tarkan’ın yeni çıkan “GEÇÇEK” şarkısını ilk çalınışından beş saat sonra dinledim. Müzik tercihi açısından çok tarzım olmamakla birlikte hayatımda ilk kez böylesine popüler bir şarkıyı coşkuyla dinliyorum. Galiba sosyal medya hayatımızın rengini, hatta zaman zaman yönünü değiştiren müthiş bir olgu…
Kişisel olarak başta caz ve rock olmak üzere çok farklı müzikleri dinlemek benim için her zaman ekmek, su ve hava kadar hayati bir öneme sahiptir desem yalan olmaz.
Biliyorum biraz abartılı oldu ama, eğer söz konusu şiir ve müzikse, abartılı coşkularım konusunda “elalem ne der” benzeri sözleri umursamayabilirim…
Kim ne diyebilir ki muhtemelen müziğe mesafeli duran bazı çevreler “Allah seni bu şarkılarla haşretsin…” benzeri temennilerde bulunabilirler. Bunu söyleyenlerin Allah adına cennet ya da cehenneme bilet kesme gibi bir yetkileri olmadığına göre çok da önemli değil doğrusu…
Sonuçta şarkı dinliyoruz, şiir okuyoruz… Dolayısıyla müziğin o muhteşem ikliminde bazen Miles Davis, Rolling Stones, John Lennon, Berthoven, Mozart, bazen Dede Efendi, Hafız Post, Münir Nurettin Selçuk, bazen de Sezen ve Tarkan dinleriz.
Müzik konusunda daha rafine beklentiler içinde olan birisi olarak müzikalite açısından değerlendirmeyi bir tarafa bırakarak söylemek gerekirse Tarkan’ın şarkısı, toplumun farklı kesimlerinin duygu dünyalarına dokunan, yaşadığımız dönemin ruh halini yansıtan müthiş bir buluş ve de fıkır fıkır bir şarkı…
Nitekim şarkının ilk seslendirilişinin üzerinden iki gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen şimdiden Youtube’da 10 milyonun üzerinde kişi izlemiş…
Milyonların neredeyse hep bir ağızdan söylemeye can attığı “Geççek” şarkısının Türkiye’nin siyasal ve toplumsal gündeminde baş köşede yer alması doğrusu biraz tuhaf. Evet Tarkan gibi bir pop starın yeni çıkan klibinin, müzik listelerinde ilk sıralarda yer alması ve de müzikseverlerin ilgisine mazhar olması son derece doğal. Ama eğer yeni bir klip müzikseverlerden çok siyasi tartışmaların baş gündem maddesi haline geliyorsa, orda izaha muhtaç bir durum var demektir.
Açıkçası iktidar çevrelerinin bu şarkı üzerinden muhalefeti suçlaması çok anlaşılabilir bir durum değil. Sonuçta bu bir şarkı, muhalefet manifestosu filan değil, telaşlanacak bir durum yok yani…
Anlaşılan iktidarın etrafında konuşlanan bazı çevreler bugünlerde biraz fazla alınganlar, bu yüzden de “Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek / Her şeyin sonu var, bu çile de bitçek / Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman” gibi dizelerin iktidara yönelik söylendiği duygusuna kapılmışlar.
Bilmem farkında mıdırlar ama içinde “bu çile de bitçek” dizesinin yer aldığı bir şarkıya abartılı tepki vermek, bir bakıma ülkenin böyle bir hal içinde olduğunu kabul etmek anlamına gelir ki herhalde hiçbir iktidar böyle bir durumu kabul etmeyecektir.
Nitekim eleştirilerin ardından şarkıyı hangi duygularla kaleme aldığını açıklayan Tarkan da diyor ki: “Bir yıl kadar önce ruh halimin çok iyi olmadığı bir dönemden geçtim. Pandemi, dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın endişe verici gidişatı, doğanın yok edilişi gibi bir sürü şey beni çok olumsuz etkilemiş, umudumu kaybeder gibi olmuştum. O anlarda bu şarkının melodi ve sözleri içimde yankılandı.”
Elbette şarkının mucidinin söylediklerine itibar etmek durumundayız. Ancak böyle durumlarda önemli olan şarkının toplumda nasıl bir karşılık bulduğudur. Şunu biliyoruz ki bu şarkı, içinde yaşadığımız sıkıntılı Türkiye atmosferinde hepimize iyi geldi…
Mesela ülkeye ilişkin umutlarını kaybeden ve gelişmiş dünyada gelecek arayışı içinde olan gençler, kısa süreliğine de olsa bu şarkıda durup kendilerini dinlemeyi isteyebilirler…
Ekonomik sıkıntıdan, adaletsizliklerden yorulan geniş kitleler şarkıdaki “Geççek geççek elbet bu da geççek” dizeleriyle umutlarına, hayallerine yaslanıp nefes almayı deneyebilirler.
Herhalde siyasi iktidar da, farklı siyasi aktörler de bu ülkede yaşayan insanların hayallerini, umutlarını tazeleyen şarkılara ses vermesinden, kollarını kaldırıp oynamasından rahatsız olmayacaklardır.
Korkmayın ve ülkeye güvenin… Kimimiz Sezen’le, kimimiz Tarkan’la, kimimiz Ahmet Kaya ile, Kimimiz Aşık Veysel’le, kimimiz Neşet Ertaş’la, kimimiz de Ruhi Su ile şarkı söyleyelim…
Geççek, geççek sabrın sonu selamettir…















Tarkan kendi tarzında her zaman böyle sürprizler yapıyor. Hangi niyetle yapmışsa yapsın tebrik etmek lazım gene gündem olmayı başardı. Sayın yazara gelince eski AKP milletvekili olarak her durumu fırsat bilip iktidara çakma tavrımız en azından bende ters etki uyandırıyor. Bence siz daha çok börtü böcek konulu yazılar yazın, millet ittifakına daha çok yararınız dokunur. Haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti yok ediyor.
Yanıtla (3) (29)Karar okuru yazar cok guzrel ve dogru yaziyor. Yazar akp de eskiden vekildi. Senin gibi yandaslik yaparak vekillige devam edebikirdi. Ama yazar durust bir yazar yazilarida bayagi guzel okumaktan keyif aliyorum
Yanıtla (24) (4)Necati sana çok şey söylerdim ama burda yayınlamazlar. Şu kadarını söyleyeyim üniversite bitirmiş üç evladım var, biri asgari ücretle özelde çalışıyor diğer ikisi işsiz ve ben gene Ak Parti'ye oy vereceğim. Bak nasıl yandasim rahatladın mı?
Yanıtla (2) (24)Vah vah. Allah şifa versin!
Yanıtla (12) (1)Allah akıl ve idrak nasip eder size de inşallah
Yanıtla (9) (1)AKP 'ye oy vermeye devam edin. Bir evladınız çalışyormuş en azından. O da işsiz kalsın istiyorsanız.
Yanıtla (7) (1)Üniversite mezunu olmak 20 yıl önce bir ayrıcalıktı zaten artık değil. Diğer yandan, cevabınız doğruysa, çocuklarınıza ve ailenizin geleceğine önem vermediğiniz anlaşılıyor. Bari milleti düşünün ve oy vermeyi bırakın diye tavsiyede bulunanilirim.
Yanıtla (5) (0)Yalan soyluyor. Issiz cocugu falan yok. Ya yandas mutahittir yada yandas ust bir gorevdedir. Bunlar hem dindar hem.musluman ama bunlar cikarina bakar. Bu durumda hala akp ye oy verecegini soyluyorsa mutlaka bir aldigi.vardir.
Yanıtla (0) (0)Yazar en azından adını yazıyor. Ya senin adın bile yok. Kime oy versen nolacak.
Yanıtla (0) (0)2023 seçimleri gecesi hep birlikte dombıra dinleyeceğiz. Reis balkon konuşması yaparken millet ittifakına oy verenler millet ittifakının genel başkanlarını istifaya davet edecekler. Sabaha kadar tüm Türkiye dombıra dinleyecek.
Yanıtla (1) (5)Vatansever hayal goruyorsun o gece gitcek gitcek calacak
Yanıtla (0) (0)IBB seçimlerinde gördük kimin ne dinlediğini. Kazandık derken Binali Yıldırım'ın yüz ifadesini hatırlıyorum. Kendisi bile inanmıyordu söylerken. Ne diyordu Tayyip Erdoğan-"İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder"
Yanıtla (0) (0)IBB seçimlerinden sonra olduğu gibi mi demek istiyorsunuz?
Yanıtla (0) (0)Bir şarkıya umut bağlamışlar diye muhalefeti küçümseyenler madem bir şarkıyla bir şey olmayacaksa nedir bu korkunuz. Zaten mesele şarkı değil ne siz ne de muhalefet için. Ama artık gitme korkusu o kadar sarmış ki sokakta kedi miyavlasa ürker hale geldiniz. siz de anladınız artık gideceğinizi de her şeye tepki veriyorsunuz. merak etmeyin yapılacak ilk seçimde bu korkulardan kurtulacaksınız. gitmekten korkmayacaksınız artık. çünkü iktidarda olmayacaksınız. güle güle sana güle güle (Çelik şarkısı)
Yanıtla (4) (1)Bak şarkı sözünden korkmuyoruz.Demokraside güçlü muhalefet her zaman halk için iyidir.Güçlü muhalefet iktidarı kontrol eder alternatif olduklarını gösterirse seçmen için iyi olur.İktidar keyfi davranmaz seçime çantada görmez.Vatandaşta alternatif var diye rahat olur.Ama bir muhalafet plan ve proje ile değil şarkı sözünden medet umması vatandaş için iyi olmadığından korkuyoruz.Ama şarkı sözü,dolar çıktı diye sevinen muhalefet baştan kaybetmiştir.biz muhalefetin güçlü olmasını isteriz anladın.
Yanıtla (2) (2)Aynen oyle.
Yanıtla (0) (0)Guclu Muhalefet şarttır..tıpkı piyasada tekel olan bir fabrikaya rakip gibi..ama bazıları Babam oyle diyor kafasında..bölük, porcuk altıli + yedekten ne cikabilir..niye birleşmez en azından 3/4 minik,,ayni kulvardalar..ciddiyet ve samimiyet YOK..sadece iktidar gitsin dertleri o..kendilerinede koltuk,sandalye,tabure çıksın..Halki dusunduklerini zerrece zannetmiyorum..!..
Seçimin sonucunu ekonomi belirlemez. Türk halkı ideoloji doğrultusunda oy kullanır. Hiç bir CHP’li süt 5 liraya indi diye AK Parti’ye, hiç bir AK Partili de süt 15 lira oldu diye CHP’ye oy vermez. Hele bir şarkı hiç mi hiç etkilemez.
Yanıtla (2) (2)Çok doğru.chh li bir arkadaş akp den şikayetciydi hemde babacan on bakan olduğu dönemde.derdin ekonomi ise haydar baş a oy ver dedim olmaz dedi babacan benim zamanında ekonomi şöyle uçtu kaçtı dediği zamanda CHP seçmeni yine akp ye oy vermedi dediğiniz gibi ekonomi evet bir miktar ama asıl ideoloji der.Davutoğlu ve babacan için neler diyorlardı ama CHP ile kanka oldular oo kanka oldular halk TV mesala bunlar makamdayken bir kez bile konuk etmediler ama şimdi hergün konuk ediyorlar.
Yanıtla (0) (0)Yeni algı: 20 yıldır Türkiye’yi yöneten Erdoğan ve hala %37.5 oyu ile birinci parti olan AK Parti’nin Tarkan’ dan ödü koptu. :) Fazla gülmeden soralım; Kim inanır? Kemalistler inanır.
Yanıtla (1) (2)İktidar ve çevresi susamam klibi içinde aynı şeyleri söylemişti. Korku dağları sarınca böyle oluyor işte. Kendileri ülkeyi çok iyi yönetiyorlar da bir şarkıdan bu kadar neden korkarlar acaba......
Yanıtla (1) (0)Mahsun Kirmizigül'ün yeni albümündeki "Yakin Isiklari"sarki sözleri cok anlamli, net bir mesaj..Tarkan'a yükleniyorlar,
Yanıtla (2) (0)Mahsun Kirmizigülün sarkisini anlayamamis olmali bu iktidar..
22 yıllık AK Parti’nin kötü bir şarkıdan endişe duyduğunu zannetmiyorum. Sanırım muhalefet 1 yıl sonra tekrar DOMBRA dinleme ihtimalinden endişe duyuyor.
Yanıtla (2) (2)GEÇECEK
Yanıtla (1) (0)Yıllar geçecek
Ardımızda bir hayat kalacak geride,
Bir ucundan tuttuğumuz sevgi,
Bazen bir damla yaş geride kalacak,
Geçecek bir ömür, bitecek.
Bir hüzzam kalacak geride
Bir nihavent çalacak belki pikapta
Ardımız sıra bir hoş seda kalacak,
Ne varsa biz gittikten sonra ardımızda
Tek tek yitip gidecek
Biz bize bakacağız bir gün
Tükettiğimiz bir hayat,
Başlattığımız yeni bir hayat olacak!
Şöyle bir anekdot anlatılır. Deniz Zeyrek de yazmisti. Kremlin civarında biri, isim zikretmeden hükümete veryansın eder. Polisler adamı alır, Stalinin karşısına getirir. Adam , ben sizin için söylemedim ki, alman, Amerika başkanları için söyledim der. Stalin polislere, benim adımı zikretti mi? Diye sorar, hayır, derler. Stalin polislere, her küfürun bana yapıldığını nereden biliyorsunuz, diyerek polisleri içeri attırır.
Yanıtla (3) (1)“Geçer elbet efendim. Bazısı teğet geçer, bazısı deler, bazısı deşer geçer; bazısı parçalar geçer. Ama mutlaka geçer.”
Yanıtla (5) (0)Oğuz Atay „Tutanamayanlar“
Nedir bu kavgan kendinle
Yanıtla (3) (1)Be belalı?
Rahat bırak kalbini
O, sevdalı
Bi soluklan, bi dinle
Bi bak ne söylüyor,
Bi duy içindeki çığlığı, feryadı
Gelmişler, geçmişler
Kimler kimler
Ya seçmişler firarı
Ya kalıp ısrarı
Ya semah misali
Dönmüşler ışığa
Ya şaşıp
Elden ele düşen pula
HER ŞEY FANİ / Söyleyen Tarkan / Söz - Müzik: Sezen Aksu
https://www.youtube.com/watch?v=CW5dhShyQVA
Otoriter rejimler kolayca "nem kaparlar.Sarki-türkü,havadan-sudan.kurttan-kustan süphelenir..Kendi gölgesi bile tehlikeli olabilir bazen.. Bu hastalik paranoyadir..
Yanıtla (3) (1)Nasılsanız öyle idare edilirsiniz.
Yanıtla (2) (0)İktidar koltuğunu kaybetmekten ölümüne korkanlar o koltukta çok ağır cürüm işlemiş olanlardır. Daha önce Demirel'i de gördük, Özal'ı da gördük, diğerlerini de... İktidardan düşeceğim diye eli ayağı tutuşan ilk iktidardır bu! Sebebi malum. Öyle suçlar işlediler ki hesabını vermeleri asla mümkün değil. Örneğin maaşla koca filo kuranlar, bir yüzükle gelip devasa servet sahibi olanlar elbette koltuğa yapışmak ister. Halbuki o koltuklar uzun kalınınca batar insana.
Yanıtla (6) (2)Bir şarkı bile yüreklerini ağızlarına getirdiyse artık işleri çok zor iktidardakilerin. Teşekkürler Tarkan . Artık inandım ki GEÇÇEK .
Yanıtla (8) (1)Şarkı sadece şarkı. Fazla anlam aramaya, tepinmeye gerek yok. İçinden gelmiş ve yazmış, üstelik neden yazdığını da söyledi. Sezen'in olayında olduğu gibi herşeyden nem kapanlar yarası olan ve gocunanlardır. Öbür taraftan Tarkan veya Sezen'den siyasi bir kahraman çıkarmaya çalışmakta abestir. Onların da sadece bir oyu var. Vatandaş isterse geçecek, istemezse layık olduğu şekilde yönetilecek. Şarkılara sadece eğlence ve moral olarak bakmak lazım
Yanıtla (2) (1)Hocam,
Yanıtla (7) (2)"Geççek"sadece bir şarkı değildir.
Toplum için sanat anlayışının temelinde yatan düşünce,
sanat eserleri üreten insanların topluma "ulaşabilen" geniş kitleler
tarafından tanınmış kimseler olmasıyla yakından alakalıdır.
Önemli olan,ürettikleri eserlerin topluma faydalı olmasıdır.
Toplumsal değer taşımasıdır.
Yön vermesidir.Duyarlı olmasını sağlamalıdır.
Tarkan ve Sezen bakın bunları yaptı
Türkiye"de gündem değiştirdiler.
Velhasıl , gerçek sanatcılarımıza çok iş düşüyor.
tarkanın bu şarkısı bittiğinin ifadesi , rezil çok kötü bir şarkı sadece tarkan söyledi diye şişiriliyor
Yanıtla (2) (15)Tarkan çok cesur ve büyük sanatçıymış. Her baba yiğidin harcı değil bu ortamda böyle bir şarkı. Şarkıdan çok tavrı ve cesaretiyle anıyoruz Tarkan'ı, helal olsun...
Yanıtla (10) (2)İktidardan değil coronadan sıkılmış...kendisi o cesareti göstermedi...cesareti nerde gördün ?..
Yanıtla (1) (7)Hiç kimse sana hiç bir temennîde bulunmuyor rahat davranabilirsin...Anladım ...sanatçı bir ruhun olduğunu ispatladın...
Yanıtla (2) (1)Ah yanar döner, a-acayipsin
Yanıtla (2) (1)Ne deli ne de divaneyim
Biliyorum sonunu
Sanma uğruna viraneyim
Beyenmedim oyununu
Oynama şıkıdım şıkıdım
Sanatçıları rahat bırakalım. Özgürce sanatlarını yapsınlar. Bir ülke sadece ekonomi ile yükselmez. Yükselmenin en önemli ayağı; sanattır, kültürdür. Özgür bir yaşamdır. Adaletli hukuk düzenidir.
Yanıtla (9) (0)Geççek diyorsunuzda, kim gelecek. Kılıçdaroğlu'mu, İmamoğlu'mu, kim gelecek kim? Yoksa muhalefetin adayını seçim günümü öğreneceğiz. Yıpranmasın istiyorsunuz. Eyvallah. Cumhur ittifakını, ta 1994'ten beri yıpratıyor, yıpratmaya çalışıyorsunuz. Halen yıpratamazınız. Kumaşı çok sağlam herhalde. Sizin kumaşı sağlam bir adayınız yok anlaşılan. CHP'nin kaderi daima kaybetmektir. Halâ anlamadınız mı?
Yanıtla (8) (55)Sokaktaki vatandaşı ülkenin başına getirsek sizin iktidarınızdan daha iyi ülkeyi yönetir.
Yanıtla (22) (0)Beyin yerine mermer olunca yıpranmıyor hâliylen.
Yanıtla (15) (0)İktidar kendi kendisini gayet iyi yıpratıyor muhalefete iş düşmüyor bile. Enflasyon, zamlar, maaşlar, dış ilişkilerde önce şahlanıp posta koyduktan sonra geri adım atmalar, adalet ve eğitim sisteminin vardığı yok olma noktası. Tabi zengin de daha zengin olunca iş sadece dini öne sürüp ‘savaş veriyoruz’ demeye kalıyor. Nasıl olsa inanan çok.
Yanıtla (7) (1)Karar okuru ates bacayi sardi. Geccek geccek akp de gitcek gitcek
Yanıtla (5) (0)Evet geccek sarkisi akp nin ulkeyi getirdigi durumu ozetleyen bir sarki. Iktidar ve iktidar yandaslarinin bu sarkiya tepki gostermesi bir suc ustu yakalanma psikolijisidir. Tarkan keske dik durabilseydi evet ben bu sarkiyi bu gunku tutkiye icin yazdim deseydi. O zaman tarkan tarihr gecerdi. Kimbilir belki tarkanda korktu. Sezen aksunun dili koparilacakti. Sedef kapas cerkes atasozunu soyledi diye 11 yil hapisle yargilaniyor. Bu sarki esas bu durumlari anlatan bir sarkidir.
Yanıtla (1) (1)Bu toplum aydınlanma yaşamadığı sürece ülkemizde hiç bir şey değişmez. En fazla bir adım ileri gideriz iki adım geri geliriz. Toplum 150 yıldır aynı kısır döngüyü yaşıyor. Toplum olarak insan hakları özgürlükleri demokrasiyi içselleştiremedik. Oysaki bunlar olsa hak hukuk adalet ekonomi düzelecek.Bu döngünün kırılması için son şansımız olarak görüyorum. Zor ama geççek.
Yanıtla (2) (0)Tarkanı cumhurbaşkanı yapalım bütün dertler bitisin ....her gün oynarız artık
Yanıtla (2) (5)Şarkıdan alınmaya siyasi bir anlam çıkarmaya çalışmak doğru değil ki Tarkan'ın bu duygu ile şarkı söyleyecek bir tarzı yoktur. Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. Bu şarkı korona nedeniyle yaşamın getirdiği sıkıntıları hafifletmek, insanların bir nebze olsun moralini artırmak için yazılmıştır.
Yanıtla (4) (3)Akp nin ampulu yanina tarkan daha buyuk bir ampul koydu ve akp nin lambasini 220 volttan 120 volta dusurdu.bakalim daha buyuk ampulu kim koyacak.
Yanıtla (29) (3)ledli tercih edilir.
Yanıtla (6) (1)Işık birimi " Lümen" dir volt ile ilgisi yoktur, sadece bilin diye yazdım . Yani akp 500 lümenlik bir ampülken şimdi 1000 lümenlik ampüller var diyelim.
Yanıtla (3) (3)Birimlere takilmadan akp nin gerilim enerjisinin dustugunu ve gittikce sonecegini anlatmak istedim.
Yanıtla (5) (1)Siz de mutlu olun tabi!!!!
Yanıtla (1) (11)Ama halktan ne kadar uzakta olduğunuzu da fark edin.
Tarkanın bu halkın duygularını dile getirdiğinin düşünmek!!!!
Komik.
Halk senden mi ibaret?
Yanıtla (6) (1)Şarkıcısı türkücüsü,
Yanıtla (3) (1)çörekcisi börekcisi,
ocakcısı, kahvecisi,
dolmuşcusu taksicisi,
işçisi çiftçisi emeklisi,
yeni yetmesi dedesi ninesi,
vesselâm herkes krizin çıkış noktası "NAS" ile başlayan süreç ve sorumlusu iktidar=Ak Parti dir dedi de,
Bir-tek AK Parti kabul etmedi.
Niye biliyomusunuz,
Uzaya yol yaptık dese inanıyorlar diye kendi itirafları var, hâlâ krize CHP sebep demelerine millet inanıyor zannediyorlar..
Şarkı dinlemek iyidir. Sezen Aksu'danda bir şarkı bekliyoruz.
Yanıtla (2) (0)Teşekkürler sayın yazar.
Yanıtla (1) (0)Yukarda yazilanlarida, dışarda söylenenleri de bir kenara bırakalım.
Bir vatandaşın bir insanın yaşadıklarından şikayet etme yakınma hakkı yokmu , herkes sevmek memnun olmak zorunda mı,bu nasıl bir düşünce nasıl bir anlayış ne sakat bir zihniyet.
Kime yaranmaya kimi memnun etmeye çalışıyorsunuz arkadaş anlamadım gitti
Yazılarınızı ; özellikle her Pazar sabahı ; S.Bach- G.Bizet- Brams-Puccini'den içime dolan notaların yarattığı huzura eşdeğer bir duyguyla okuyorum Sn.M.Ocaktan, teşekkür ediyorum elinize ve kaleminize yön veren ve yöneten ruhunuza sağlık... sağlık...
Yanıtla (3) (0)Meşhur hikayedir. Padişahın biri bütçe açıklarını kapatmak için olduk olmadık yere iğneden ipliğe zam yapar. Her zamdan sonrada bir danışmanına tebanın tepkisini ölçtürür. Zam zam zam. Telaş yok padşhım. Dördüncü zamdan sonra koşarak gelen danışman padişahım herkes zil takmış oynuyor der. Acaba bizim de zamlara istihap haddimiz doldu geçtide oynayasımızmı geldi. Tarkan tetiği çekti. Oynayan oynayana. Bakalım bizim reis zamları geri alacakmı. Hikayenin pdşh son zamları geri almış da. Biz de bklyz
Yanıtla (4) (0)Cok canlar yandi. Cok hayatlar sondu. Cok kisi sogukta ve ac uyumakta ma gececek. Firlatildigi yukseklikten donup yere dusmeyen tas yok. Gitcekler.
Yanıtla (4) (0)Geccek. Gitcek diyorsunuz da.
Yanıtla (9) (1)Hiç niyeti yok…
Onların gitme niyetleri olmayabilir ancak bizim gönderme niyetimiz kesin.
Yanıtla (14) (1)Tüm şartlar, muhalefetten yana oluşuyor..Adeta göklerden gelen bir karar,
Yanıtla (5) (0)Artık Yeter! diyor gibi..
Bu ülkeye yanlış yapan her kim varsa gitcek inşallah. Bu ülkenin huzura, refaha ihtiyacı yok mu?
Yanıtla (4) (0)Bulutdan nem kapmak mı! Yoksa derlerki " Aldı beni bir vıy vıy " Hani iktidarlar bir nöbet değişimiydi!?
Yanıtla (4) (0)Tarkan ve Peker tek başlarina 99 Muhalefet partilerinin beceremediklerini başardilar.AKP ve MHP’lileri çildirttilar.Reis gümbür gümbür diyorki devleti değiştirdik. Ama Muhalefet devleti hala 30lu yillarinkini saniyor ve idda ediyor. Bu da iktidarin ekmeğine yağ sürmektir. Bu yüzden kitleler Tarkana ve Pekere sevgi seli besliyor.
Yanıtla (8) (0)toplumda ne biçim bir bitkinlik,bıtkınlık,çaresizlik var ki ,bir şarkı daki"geçcek,gidcek"sözleri bile büyük bir özlem,umut oluyor.hiç utanmaz mı,bu halkı,sendikasız,örgütsüz bırakıp ateşler içinde yakan düzen muktedirleri.
Yanıtla (14) (0)yaktıkları ateşin içinde gün gelecek kendi çocuklarının da kalacağını hiç düşünmezler mi?bir babanın hasta çocuğuna,geçecek,bu da bitecek,gidecek deyip moral vermesi gibi toplumu bir şarkı sözüne bile muhtaç bırakan,ona sarılıp moral bulmasının acziyetini yaratan, seksen, artı yirmi yıllık düzen sana bin kere bedduam olsun,gidip te bir daha gelmeyesin emi.
Yanıtla (3) (0)Öyle sözler olur ki söyleyenin ne amaçla söylediği geride kalır, dinleyenin nasıl anladığı öne çıkar. Buna en güzel örneklerden biri Orhan Seyfi Orhon'un Veda şiiridir. Şarkısını çoğumuz biliriz. Tarkan da okudu. Hikayesini bilmeyen herkes için bu şiir bir aşk şiiridir. Şair onu gözünün önünde eriyen kanser hastası kızı için yazmış. Ben yine de onu aşk şiiri olarak okuyorum. Tarkan'a "geççek" "bitçek" "gitçek" dedirtenin ne olduğu unutulacak, bu kelimelerin toplumda yarattığı umut ise yeşerecek.
Yanıtla (9) (0)evet,çile olmasaydı,hiçkimse bu şarkıyı üzerine almazdı.diyelim bir isveçli müzisyen söyleseydi,"bu nda pandemi kastedilmiştirden"başka birşey düşünülmezdi.
Yanıtla (8) (0)