Bugün muhalefette Erdoğan olsaydı
Bugünlerde muhalefet partileri birbirine düşmüş, bir taraftan seçim yenilgisinin suçunu birbirlerinin üzerine atıyor, bir yandan da önümüzdeki yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacaklarını tartışıyorlar.
Peki, konuştukları mevzuların halkın umurunda olduğunu mu düşünüyorlar acaba?
Gözden kaçırılmaması gereken tek bir siyasi realite var bugün Türkiye’de. O da 14 Mayıs-28 Mayıs seçimlerinin sonucu.
İktidar bloku her şeye rağmen halktan onay aldı ve muhalefetin seçim yenilgisi muhalif seçmen kitlesinde büyük bir hayal kırıklığı ve ümitsizlik yarattı. Elimizdeki realite bu.
Demek ki muhalefet öncelikle yüzde 48’in hayal kırıklığına ve ümitsizliğine çare bulmaya uğraşmak zorunda. Ama bunu yapabilecek moral motivasyonu yok.
Onun için bunu yapmak yerine yaşanan büyük yenilgiden küçük zaferler çıkarmaya, majör kayıptan minör kazançlar elde etmeye çalışıyorlar. Hem de son seçimde aldıkları oyun ceplerinde olduğu varsayımıyla yerel seçim hesapları yapıyormuş gibi görünüyorlar.
Oysa muhalefet partileri açısından durum o kadar parlak görünmüyor. Bugünkü şartlarda ittifaksız seçim kazanmak çok zor. Türkiye genelinde oyları yüzde onun altında olan partilerin “Biz yerel seçime kendi adaylarımızla katılacağız” demeleri ise akla aykırı bir tutum.
Belki de muhalefet partilerinin arasındaki ittifak kavgaları aslında liderlerin kendi partilerine sahip çıkma, yani parti içi iktidarlarını tahkim etme çabalarının zemininden ibaret.
Ne yazık ki bu ittifak kavgalarında söylenen yeni bir şey yok. Topluma gösterilen cezbedici bir hedef yok.
Vaat edilen bir ufuk yok. Ümit yok. İnanç yok.
Muhalefetin topluma yeniden ümit ve güven aşılaması gerekmiyor mu? Bunun için atılan bir adım var mı? Bir hazırlık var mı? Bir arayış var mı? Hatta bir niyet var mı?
Bugün itibarıyla artık siyaset yapmanın yeni yollarını aramak, bu yolda farklı yöntemler denemek gerektiği aşikâr. Muhalefet partileri bunun ne kadar farkında? Meseleyi geçen seçimdeki ittifakı sürdürmek veya dağıtmak ikilemi içinde ele almanın kime ne kazandırabileceği düşünülüyor acaba? Bu şekilde topluma ne söylenmiş oluyor? Hangi hedef gösteriliyor?
Son bir soru: Kendilerinin kendilerinden ümitleri var mı ülkenin geleceği adına?
***
Şimdi mevcut muhalefetin durumunu bir kenara bırakıp muhal bir varsayım üzerinde kafa yormaya ne dersiniz?
Farzı muhal, bugün Erdoğan ve partisi muhalefette olsaydı ve iktidarda olanlar da yine bugünkü gibi bir yönetim performansı sergiliyor olsalardı ne olurdu?
Mesela ülkede işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, zamlar vs. halkın belini bükerken iktidardakilerin “vatan, millet, din, kitap” konularını gündeme getirmeye çalışmasına AK Partili bir muhalefet nasıl tepki gösterirdi?
Hayat pahalılığı yüzünden evine et, süt, yumurta götüremez hale gelen vatandaşın şikayetine karşı “Soğanı sarımsağı boş verin, vatan elden gidiyor” retoriğine baş vuran bir hükümete ne cevap verirdi?
“İslam dünyasının lideri olacağız, Kudüs’ü kurtaracağız, Ay’a çıkıyoruz, uzaya gidiyoruz…” iddialarına nasıl karşılık verirdi?
Bir düşünelim, muhalefetteki AK Parti adayının kazandığı belediye seçimini iptal edip yenileselerdi ne olurdu?
Seçim kampanyasında “Bunlar terör örgütlerinin uzantısı, bunlar talimatı Kandil’den, Pensilvanya’dan alıyor” denseydi, “AK Parti iktidara gelirse erkekler erkeklerle evlenecek” diye propaganda yapılsaydı ne tepki gösterirlerdi?
İktidar mensupları “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir, muhalefeti Cudi’ye, Gabar’a gömeceğiz” diye konuşsalardı ne olurdu?
Türk tipi yönetime geçiyoruz diyerek kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılsa, parlamento etkisizleştirilse, devlet kurumları işlevsizleştirilse, yönetim kadrolarında liyakat yerine sadakat esas alınsa AK Parti ne şekilde tepki gösterirdi?
Orman yangınını söndüremeyen… Depremde 48 saat boyunca müdahale edemeyen… Vatandaşın cebindeki paranın değerini koruyamayan… Soğan sarımsak fiyatını kontrol etmeye gücü yetmeyen bir iktidar karşısında nasıl bir muhalefet yapardı Erdoğan?
Erdoğan’ın siyaset yapma tarzını az çok bildiğimizden bu farazi sorulara yine farazi bazı cevaplar vermek kolay olmalı. Bu vereceğimiz cevapların aynı zamanda mevcut muhalefetin mevcut iktidar karşısındaki zaaflarının da açıklaması olacağı muhakkak.















Ak partinin fetvacısı H. Karaman Müslümanları küfre karşı cepheye çağırıyor pazar günkü yazısında. yerel seçimleri Erdoğan kaybederse batı bayram edecekmiş. iktidar olmasını hiç istememişler. öyle değil oysa. kendi kaybedeceklerinden korkuyor aslında. dinide bunun aracı yapıyor. oldum olası sağ siyaset bana hep istismar siyaset gelir. kendi vatandaşına dini, ezanı,bayrağı, vatanı pazarlamak tam da böyle bir şey.
Yanıtla (8) (0)Hayrettin hoca ilminin zekatını sana verse bir ömür profesörüm diye gezersin.
Yanıtla (0) (8)İstemem. eksik olsun.
Yanıtla (2) (0)İbrahim bey topu okurlara bırakmış. Okurlar da nasıl cevap vermişler bi okuyalım bakalım.
Yanıtla (0) (0)Bu ortamda orta yaşta bir Demirel muhalefet olsaydı?
Yanıtla (5) (0)Özalı yemişti. muhtemelen Erdoğanı da yerdi
Yanıtla (5) (0)Muhafazakar bir iktidarı, muhafazakar bir muhalefetin silkelemesi, daha akla yakın bir şey olurdu. Ama bizde Demirel gibi birisi kalmadı. Varolanlar, uyurgezer takımından maalesef.
Yanıtla (0) (0)Mahalle ağzı,kahve ağzı ile yapılan yorumlar.hep sonuc hep sonuç Nedensiz.Siyonizm babasının hayrına üstün cesaret madalyası vermez.
Yanıtla (1) (1)O üstün cesaret belgesi, ispanyada ki yahudilerin kurtarılması anısına TC ye verilmiştir. Bin kere söylendi bu. Siyonizm edebiyatı yaparak İsraille işbirliği yapanlarla ittifak içinde olmakta sizin gibi saadetçilere yakışır.
Yanıtla (0) (1)Tam bir halamın bıyığı olsaydı dayım olurdu yazısı. Yahu adam seçim kazanmış hala siz neyin derdindesiniz. Zaten bunları yaza yaza muhalefet ettiniz sonuç ne oldu? Kişiler üzerinden ya da partiler üzerinden bir yenilenme değil anlayış ve zihniyet üzerinden bir yenilenme gerekmiyor mu? Akıl vermek gibi olmasın da ekonomi üzerine yüklenip, gerçekten de hdp ile mesafe konulması, ve toplumun değerleriyle barışık olunması zaten her türlü seçimi kazandırır.
Yanıtla (9) (26)Bilakis olanları da olması gereken her şeyi de siyaset tayfasının gözüne sokuyor yazı. Siz okuduğunuzu anlamamış olabilir misiniz acaba?
Yanıtla (13) (0)HDP dışlamak ve Türkiye nin bir gerçeğinin görmemek demektir. Çözüm sürecinde ki güzellemeleri unuttunuz galiba. Bahceli dirsek vursun Erdogana .Erdogan hemen Kürt politikalarına dönecek ve "tüm milliyetçilikleri ayakları altına tekrar akacaktır. Kürtlerle yani HDP ile Nişanı tekrar taka bilir.
Yanıtla (11) (5)Erdoğanı hdp ile barışma ihtimalini eleştirerek hatta alaya alarak yazmışında, muhlalefetin hdp ile birlikteliğine niye normal bakıyorsun.
Yanıtla (0) (0)HDP dediginiz parti, bu topraklarda yüzlerce yildir yasayan bir halkin partisi ve temsilcisi. Bu partiyle, gecmiste AKP'nin yaptigi gibi, ittifak yapmak hukuki olarak mesru ve suc degil. Bu partinin secmenleri TC vatandasi.
Yanıtla (14) (5)Vatandaş oldukları terör'e destek vermelerini engellemiyor.750 sayfalık hdpkk iddanamesi ortada duruyor.5 milyon kürt bile bile hdp'ye oy verdi!Şu anda gelinen nokta kürt antipatisi camilere kadar geldi.Kabe'ye yönelip ibadet etmelerinin bile müslüman Türk'te karşılığı yok.
Yanıtla (1) (11)Yapılan araştırmalar Türk halkının %80'nin HDP ve türevlerinden nefret ettiğini ortaya koyuyor bunu dikkate almayan hiçbir siyasi görüş Türkiye'de iktidar olamaz.T.Çömez'in dediği gibi seçimin başlangıcında %60 olan ekonomi ile ilgili kaygılar zaman ilerledikçe düştü ve beka sorunu öne çıktı. Bunda CHP ve onun güdümündeki medyanın da büyük payı oldu ama hala akıllanmış görünmüyorlar.Büyük şehirleri HDP sayesinde aldık propagandasının sonucu bu oldu.
Yanıtla (1) (5)Toplumun degerleri derken? Toplum alsin degerlerini o vakit.. Degermismis... deger falan yok kisa vaadeli cikarlar var. Deger uretemeyen toplum drgerlerjne sahip cikacakmis bak sen su işe.
Yanıtla (3) (0)Sen devam et bu kafayla. Siyasetçi değilsin bol keseden atıyorsun. Bu ülke o değerler üzerine kuruludur. Çıkarlar olsaydı siz kazanırdınız.
Yanıtla (0) (5)Erdoğan, cumhur ittifakının banisi, lideri, asli yöneticisi Bahçeli'yi bir kez daha ayağına giderek evinde ziyaret etmiş. Ben sayamadım.
Yanıtla (0) (0)Eee nolmuş. Burada zorunuza giden ne?
Yanıtla (0) (1)Değerli yazar... Dünyada pragmarizim diye bir kavram var.100 yıllık parti.Artık Atatürk ün partisi cumhuriyeti kuran irade mirası demeyeceğim.Bende sosyal demokratım..Parti ve paertili ler.70 yıldır seçim yenilgilerinden şamar oğlanına döndü...86 milyonun partisi nasıl olunur.Müslüman mahallesinde niye salyangoz satıyoruz.Samimi dindar.Vatan mevzubahisse gerisi teferruattır.millet ve vatan bölünmezliği için değik açlık yoksulluk ölüm vız gelir.diyen milletin %65 şi bana niye soğuk hiç düşünme..
Yanıtla (1) (0)Anadolu her iki görüşün seçmen profiline bak farkları sırala sonra CHP nin oy oranını niye orada anlarsın! Mesela bir durumu inceleyelim. Ülke nüfusunun yüzde 65 i orta öğretim ve daha altı düzeyde!
Yanıtla (2) (0)Karikatürdeki cümleler: En önde (Pinokyo)TÜİK, hemen arkasında yer göğü titreten Ellerde Zam Vergi harçlar Maliye!.. Onlardan sonra kavga eden muhalefet temsilcileri.
Yanıtla (1) (1)Sayın yazar benimde merakımı celbeden bir konu var acaba bizim bu muhalefet bloku almanyada olsaydı seçimlerde bu kadar oy alır mıydı iktidara gelir miydi bence bu oyun yarısını bile alamazdı
Yanıtla (7) (6)Bu iktidar Almanya da olsaydı ne kadar oy alırdı. Onu da yaz lütfen.
Yanıtla (12) (0)Almanya'yı karıştırmayalım. Almanya'da kurallar geçerlidir. Zaman zaman kantarın topuzu gündeme göre sarsılsa da, uzun vadede kanun kural geçerlidir. Almanya'da hakkında bu kadar iddia bulunan insanların politika yapmaları bir yana, sokakta dolaşmaları pek mümkün olmaz. meşhur söz var ya: "Berlin'de hakimler var"
Yanıtla (9) (1)Angela Merkel 16 yıl boyunca federal hükümetin zirvesinde kaldı. Görev süresi doldu ve gitti. Onun için Anayasa falan değişmedi. Şimdi tatile giderken tarifeli uçakta ekonomi sınıfında yolculuk ediyor. Tayyip Erdoğan için 5 yil sonra „sonuna dek bizi yönetsin yasası“ çıkarsa hiç şaşırmayın. Almanya bizi boşuna mı kıskanıyor.
Yanıtla (3) (0)Sondakika: "Zorlu, yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul için “Kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz”
Yanıtla (0) (0)Okuduğunu anlamayan, siyasal söylemlerin hayatımız üzerindeki etkilerinin ne olabileceğini değerlendiremeyen toplumu, ancak açlık aydınlatır. O da bilinçli olarak olmaz. Kalıcı da olmaz. Karnı doyunca yine eski günlerine geri döner. Bunun için eğitimin kalitesinin artmak gerekir. Ancak son 15 yılda çalışma hayatına giren kayıp nesli ve önümüzdeki 8 senede iş hayatına girecek kayıp nesli nasıl ıslah ederiz bilmiyorum.
Yanıtla (13) (6)Tarihini okumayan bilmeyen.. İlkokul bilgileri ile 5 slogan cümleyle bir ömür idare eden. Oyunu bir türlü artırmanın yolunu bulamayan... Kemalistlerin herkese ayar veren efendi köle modunda halkı küçük gören aşağılayan hakaret eden tavırlarından gına geldi. Hayatlarını çoğu 2 kitap okumadan sürdürüyor.. Kendi ideoloji tarih dönem ve liderleri ile ilgili kitap okumuyorlar allame pozundalar. Bknz kemalist liderlerinin anı ve kitapları ve ilgili dönem araştırma kitaplarının satış oranları.hydeeee.
Yanıtla (6) (37)AKP önde gelenleri de itiraf ediyor ki eğitim seviyesi arttıkça AKP’nin oyları azalıyor. Bu çok bariz durum seçim sonucu araştırmalarında da ortada. Şimdi sen neden bahsediyorsun biraz açıkla da bir öğrenelim.
Yanıtla (21) (2)Popülist kitleler her yerde baskındır! Burada da öyle. Gelişmemişlik ve cehaletin tüm dünyada prim yaptığı dönemleri yaşıyoruz, çok da şey etmemek gerek. Donanımı ve şartları Kapıkule ötesine yeten zaten gitti, gidiyor halk kendi tercih ve şartları ile yaşar ve yaşamalı da; ancak böyle huzur bulur, doğrusu da budur. Özetle ya bu deve güdülür ya bu diyardan gidilir. Diyardan gitmek de biraz yiğitlik gerektirir!
Yanıtla (6) (2)Batıda modern matbaanın günlük hayatta, 1450’lerde girdiğini biliyormuşum musun? Osmanlı’da azınlıklar tarafından kullanılsa bile 18 yüzyılda İbrahim müteferrika ile kendini göstermiş. Ancak cumhuriyete kadar etkisini gösterememiştir. Çünkü ülkede okur yazar saysı bir elin parmakları gibi çok azdı. Ancak cumhuriyetten sonra da sizin gibi, cahil takımı türedi. Kitapların sayısı arttı. Ancak okuyan değil, sağda solda anlatılan uydurma hikayeleri anlatıları alıp sağa sola laf söyleyen kişiler artı
Yanıtla (14) (2)Sevgili okur ; siyasi partiler birer menfaat örgütlenmesidir.İdeoloji ve görüşleri ise sattığı ürünler.her hangi bir aday seçilebilmek için kaç milyon lira harcıyor hiç düşündün mü ? Emin ol ! Bunu sana hizmet etmek için yapmıyorlar.O yüzden hiçbir haraminin ürününü pazarlama.İnsanlar acı çekiyor ve buraya şikayetlerini yazıyorlar.Boşver siyaseti.
Yanıtla (9) (0)Peki ya sen okur kardeş? Kendi ana kaynağın olan "kitabı" kendi dilinden şöyle adam akıllı baştan sona ne kadar okudun? Eline tutuşturulan hurafe ve uyduruk rivayetlerle süslü tarihini eleştirel bir bakış açısıyla oturup analiz edecek hangi kaynakları araştırdın? Bir düşün derim!
Yanıtla (13) (1)Okur 01:25’e: Günlerdir anılar dediğin şeyleri “EVREKA!” modunda yazıyorsun. Senin kitapta dediğin konular, birçok köyde ve kıraathanede zaten dedikodu rivayet olarak anlatıldı yıllardır. Mesela Mustafa Kemal’in annesine, dayısına edilmeyen hakaret kalmadı. Dincilerin tarihi taktiğidir; cevheri yok edemiyorsa itibarını düşürmek. Bu da sana haz veriyor ki günlerdir aynı teraneyi yazıyorsun.
Yanıtla (14) (3)Atatürkün en değer verdiği f. Altay paşanın anılarından bahsediyorum. Kahve dedikodusu değil. Oku. Diğerlerini de. Çok zor sizin için okumak. Şu yazanlar okumuyorlar tezini doğruluyor. Yazılan 5 cümleyi bile anlayacak kapasite yok. Hepiniz doğruladınız beni.
Yanıtla (3) (8)Ne varmış o anılarda? Hiçte senin yaftaladığın gibi değil? Nede çok ilgilisiniz pireden deve çıkarmakla ve de bel altıyla. Dumura uğramış zihinlerde, aynı şeyleri söyler kıt kelime haznesiyle. Bari susta, gıybetle daha fazla vebal alma. Ayrıca o insanların aziz hatırasına iftira ediyorsun.
Yanıtla (6) (0)Okuma yazma bilen herkes okur, Kemalistler de okur ama Türkiye’de herkes “bizden” olanı okur dinler yalnızca onunla konuşur. Böylece kutuplaşma ötekileştirme derken içinde yaşadığı topluma tamamen yabancılaşmış kitleler, kitleleri barıştırabilene helal olsun.
Yanıtla (0) (0)OKU ama neyi OKU!? Peygamber adına yalan söylemek, "Yalan Hadis Uydurmak" ne kadar kolaysa, Fahrettin Altay adına metin düzenlemek, makale uydurmak, söylediklerinden işine geldiği gibi anlam üretmek de o kadar kolay.
Yanıtla (5) (1)ATATÜRK’E: Bu Kadar Mükemmel Bir İnsan Müslüman Değil De, Kimdir Müslüman? DERMİYDİ ;Fahrettin Altay!
Yanıtla (2) (0)Okuyun öyle konuşun. Onu ve diğerlerini. Okumadan nasıl fikir sahibi oluyorsunuz.
Yanıtla (0) (2)Okur, tek okuyan sensin Maşallah. Karşılaştırmalı okuma denen bir konu vardır. Mesela Fesli okurken İlber Hoca da okunur. İlber Hoca'nın Fesli ile ilgili yorumu da okunur. Fesli'nin Avrupa maceraları da okunur. Anladın? Sen bahsettiğin türden yazılar bulduğuna çok sevinmişsin. Mustafa Kemal’in annesine, dayısına edilmeyen hakaret kalmadı dedim, böyle iftiralar var mı yok mu? Bu iftiralara da nasıl tepki veriyorsun karşılaşınca?
Yanıtla (1) (0)Okur, isim veya rumuz kullanırsan sana hitap etmek isteriz. Yorumlar içinde OKUR'lar karışıyor. O anıları anlatan Fahrettin Altaysa, neden kızının düğününde kızını Atatürk'ün koluna takmış? Sonradan mı anlamış, yani o kadar mesailerine rağmen o da mı kandırılmış. Yoksa güya olanları bilmesine rağmen mi kızını koluna takmış. Yoksa anlatılanlar, evlilikten çok sonraydı da ilişkilendirmemek mi lazım? Karşılaştırmalı ne okudun bu arada?
Yanıtla (1) (0)Venezüela’da açlıkla yaşayan fakir halkın gözünü açtığına dair bir emaremi gördünüz acaba?
Yanıtla (0) (0)Valla bügün bu haliyle hangi parti iktidarı olursa olsun ve reis'de muhalfet olmuş olsa, inanın o iktidarın gücü Reis'in muhalefetine karşı ancak 1-2 ay kadar dayana gücü olurdu. Valla ne Reis'in yoldaşıyım ne de yandaşıyım. Gerçek olan budur..!!
Yanıtla (1) (0)Turkiyede rte'nin elinden tutan, duştükçe kaldiran bir derin devlet yoz yapısı var... rte uzerinden onlar iktidardadır...susurluk lağım düzeni yaşamaya devam ediyor. Onların devasa uyuşturucu ticareti de devam ediyor....mesele seçim meselesi değildir...
Yanıtla (17) (3)hatta rte’nin kazanmasını garanti etmek için muhalefeti de ama havuçla ama sopayla dizayn ediyorlar....imamoğluna mahkeme çengeli ve en zayıf alternatif olan kılıçdaroğlunun aday olması, tesadüf değil. bu işleri tayyip kendi başına kotaramaz. o kapasite ve güç onda yok. tayyip düşerse ne yapacaklarını tam planlayamadıklarından olsa gerek “bir dönem daha böyle gitsin” diye düşünmüş olabilirler...bu soğuk savaş artığı yapı tasfiye edilmeden türkiye düze çıkamaz. italya bunu başarmıştı...
Yanıtla (10) (0)Hizipin adi meral aksener. Muhalefete kucuk ortak olarak girdi paramparca etti. mhp kadrolarinin olayi bu zaten. Hizipciligin adi kirmizi cizgi olmus. Bundan sonra tencere tavayla muhalefet devam. Imamogluna oy kullanip ulkeden gidicem. Gerisi beni ilgilendirmiyor artik.. 22 yil ayni iktidar secim kazandiran necip milletimiz basinin caresine baksinbi zahmet. Millet kendine yakisani secti kendine yakistigi gibi de muamele goruyor.. Muhalefet olmasa da olur. Bu milletin hakkindan Tayyip gelir..
Yanıtla (9) (4)2- CHP seçmeni değilim. İYİP'e de asla oy vermem. Yolsuzlukla, yandaşlıkla, çökmüş bir adalet ve eğitim sistemiyle, gelir dağılımı adaletsizliğiyle milletlerin kesinlikle çökeceğine inanan bir müslümanım. Bunların kaynağının da iktidar olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla parti bağı olmaksızın muhalif taraftayım. Ama KK'nu seçimden sonraki tutumu sebebiyle sildim. Yerel seçimde bulunduğum yerdeki en güçlü muhalefet adayına ve belediye meclisinde de TİP'e oy vereceğim.
Yanıtla (5) (0)bir iktidar düşünün ekonomiyi dibin dibine batırmış dipten çıkacak bir umut ışığı yok. çarşı pazar market yanıyor.insanlar evine temel gıda süt yumurta et tavuk alamıyor. kiracı evsahibi arasına kan kavga girmiş.ülkeye kimin girdiği kimin çıktığı belli değil.hergün silahlar patlıyor suç örgütleri bir yere baskın yapıyor.kadınlar katlediliyor.milyonlarca ruhsatsız silah var can güvenliği yok. bu tren kaç tünelden geçti her ışığı günışığı zannettik ama kaç tane marşandiz üstümüzden geçti gitti.
Yanıtla (9) (1)1- Komplo teorilerine eskiden güler geçerdim. Ama muhalefet sayesinde öyle bir noktaya geldim ki gizli bir elin Kılıçdaroğlu'nu o koltukta tuttuğuna, böylece zayıf muhalefet sayesinde RTE iktidarının devam ettirildiğine ve bu sayede Türkiye'nin iç barışının ve ekonomisinin bozulduğuna, uluslararası alanda dostumuz kalmadığına ve tüm bunlar sayesinde BOP için kolay lokma olmaya doğru gittiğimize galiba inanmaya başladım.
Yanıtla (4) (0)AK parti ve Erdoğan ın alnina "iktidar" yazılmış bir kere, muhalefete düsmelerine imkan yok.Bakalım "Türkiye Yüzyıli" ne getirecek..Kaderde Japonya, Kore olmak yoktur inşallah.
Yanıtla (1) (3)japonya kore olmanın neresi kötü galiba venezuela arjantin kolombiya nijer falan olmak yok diyecektiniz herhalde parmak sürçtü herhalde
Yanıtla (4) (0)Şu an muhalefette lider eksikliği mevcut. Heyecan veren, ümit veren, partisini ve kitleleri coşturan, arkasından sürükleyen, enerjik bir lider yok. Özellikle sağ kesimden. Babacan çok oturaklı, heyecansız, çok düşünen, halka uzak, iyi bir 2.adam. Davutoğlu'nun kredisi azdı zaten (Suriye), yine halka uzak. Akşener daha halktan, ama milliyetçiliğe sıkışmış (MHP'den farkı ne?). Kadrosu fena değil. Solla arasına mesafe koymayan sağdan oy alamaz. Bunu İyi Parti gördü. Diğerleri de görür inşallah.
Yanıtla (0) (1)Erdoğan muhalefette olsaydı; Kudüs’ü başkent yapan İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye’ye geldiğinde, katil sisi ile Kılıçdaroğlu el sıkıştığında hemen Fatih ve Beyazıt camisi cemaatleri cuma namazı çıkışı tekbir sesleri ile kılıçdaroğlu istifa diye bağırttırırlardı. Bu iktidarın en büyük şansı Kılıçdaroğlu gibi kifayetsiz birinin CHP’nin başında olmasıdır!!!
Yanıtla (6) (0)CHPve onu destekleyen medyanın bu HDP ve türevlerine olan aşkının devam etmesi halinde büyükşehir belediye başkanlıklarının kaybedileceği de ortada. Muhalefetin HDP oylarına muhtaç olduğu gerçek ama siz bunu olmazssa olmaz durumuna getirip her yerde milletin gözüne adeta sokarsanız sonuç bu olur. Muhalefet HDP'ye muhtaç da HDP muhalefete muhtaç değil mi?
Yanıtla (1) (1)Erdogan muhalefette olsa kuvvetle muhtemel kazanirdi..Muhalefet ise hicbir sey yapmasa sadece susabilseydi kazanma ihtimali vardi..Konustikca ve duruslari ile kazanmamak.icin bir çabaydi..
Yanıtla (0) (1)Son seçimde halk muhalefete inanmak istemedi. Durum muhalefetin iddia ettiği gibi kötü değil, Türkiye atılımlar yapıyor diyen iktidara inanmak istedi. Geçmişten gelen bir güven kırıntısı etkili oldu. Ama seçimden bir ay sonra zam sağanağı, durumun muhalefetin iddia ettiği kadar kötü olduğunu gösterdi. Halk son hamlesini bildiği güvendiği yere oynamıştı ve kayb etti. Bunun hayal kırıklığı ve öfkesi büyük. Uzatılan mikrofonlara verilen nefes gösteriyor bu öfkeyi. akp ciddi bir fatura ödeyecek
Yanıtla (7) (4)Bu halk bu iktidara fatura ödetmez. Bu iktidar layüseldir. Faturayı yine muhalefete keser.
Yanıtla (14) (1)2019'da ödetmişti.
Yanıtla (2) (1)Ne faturası kardeş yerel seçimlerde iktidar seçmeni iktidarı taçlandıracak. TC. için bir gelecek yok dua edin de vasat seviyesinde kalsın ülke
Yanıtla (2) (1)Sayın yazar maalesef iktidara oy veren kitle ile muhalefet partilerine oy veren kitlenin düşünce, fikir, adalet vb konularda aynı düşüncede olduklarını varsaymışsınız.
Yanıtla (1) (0)Bahçeli:"Siyasi hayatımızda çok hızlı gelişmelerin yaşandığı çalkantılı bir dönemden geçilmektedir." diyerek erken seçim için 3 Kasım 2002 tarihini işaret etmişti.Ekonomik krizin gölgesinde yapılan açıklamada.
Yanıtla (2) (0)"Ağaca dayanma kurur insana dayanma ölür" mevlana
Yanıtla (3) (0)''başkasının kölgesin de gezenin kölgesi olmaz'' Kırşehir ata sözü.
Yanıtla (4) (0)Ulu sözü dinlemeyen Uluya Uluya yabanda galır. da denir
Yanıtla (2) (0)Muhalafet ilk defa secim kaybetmedi. Bu son 21 yilda olan bir sey ama muhalif secmen ilk defa böyle bir ruh hali icinde. Ben Kiras'tan farkli düsünüyorum. Cünkü muhalif secmen partilerinden degil, TC'den vazgecti. Muhaliflerin ezici bir cogunlugu, bu ülke artik düzelmez, ülkeye ne olursa olsun, AKP'liler ne kadar zarar görürse, biz de o kadar zarar görürüz modunda. Herkes ülkeyi terk etmek istiyor. Gidebilen herkes gidecek. Bunun olumsuz etkilerini önümüzdeki 8-10 yilda görecegiz. Ne mi olacak?
Yanıtla (16) (1)Evet insanlar TC den tamamen ümidi kesti ve gönül olarak koptu. Gidebilen gidiyor. İyi de yapıyor. Batı 1. Dünya savaşından sonra yapamadığını şimdi yapıyor, AB işi bitti şimdi de NATO Türkiyeyi bilerek uzaklaştırıyor, zira gerek kalmadı. Rusya devre dişi kaldı, Çin’in öyle sanıldığı gibi bir gücü olmadığı ortada, BRICS gurubunda sessiz kaldı ekonomisi kendini taşıyamayan Türkiye’ nin de kimseye faydası da, zararı da olmaz! 100 yıllık ülke bitti.
Yanıtla (12) (1)Sosyolojik tespitinizde çelişik bir durum var. Söyleyen mi, inanan mı hatalı. Akıl ortadan kalkınca sorgulama bitiyor. Akılın ortaya çıktığı evre conatus (Hayatta kalma) aşaması. Şimdi akıl kırıntısı kalan emekli elim kırılsaydı da vermeseydim diyor. Diğerleri ise geçmişe ait olumlu tablo, biz dürtüsü, tükürdüğünü yalamama saikı ile AKP demeye devam ediyor. Kopanlar karşı tarafa gitmektense MHP ve YRP'de konsolide oluyor. Muhalefet geçici olarak kimliğinden ve koltuğundan vazgeçmesi gerekir.
Yanıtla (2) (1)Denir ki: Her rejimde, her sistemde Iktidar vardir, Muhalefet ise sadece Demokrasilerde vardir. Eski Turkiyede kusurluda olsa Demokrasi vardi, Orta Doguda ilk ve tekti. Yeni Turkiyede Demokrasi teammuden olduruldu, Muhalefet de hayal oldu. Zaten sn yazarda son paragrafta kendi kibar uslubu ile bu olguya gonderme yapiyor...
Yanıtla (5) (0)Millete bunca sefaleti yaşatan AKP ne iktidar da ,nede muhalefette olmasın artık.
Yanıtla (9) (0)Kılıçtaroğlu kaybeilen seçime , "Dünya"nın sonu değil "diyor . Evet Dünya"nın sonu değilde Türkiye"nin bu gidişle sonu ne olak?Onuda açıklasın.
Yanıtla (11) (1)"Bilgi ve çalışkanlık dibe vurunca kurnazlık zirve yapar. " İşte memleketin hali...
Yanıtla (3) (0)Böyle gelmiş böyle Böyle geçer Dünya-- Günlerimiz bitecek Bir gün saya saya
Yanıtla (3) (0)El birliğiyle ülkeyi çürüttüler Çoğu kendi derdinde ,keyfinde .
Yanıtla (3) (0)RTE muhalefette olsaydı, yandaşlarının tamamı ve aktroller sıkı CHP taraftarı olur, RTE yi hapse tıkmak isterdi.
Yanıtla (1) (0)Teşekkürler sayın kiras. Aynen bu durumda Erdoğan muhalefet te olsaydı bunları darma duman ederdi. Bunlar bir birini yemekle meşgul.
Yanıtla (1) (0)Hukukun olmadığı yerde halk sürüdür.
Yanıtla (4) (1)Ülke demografik, sosyolojik, etik ve ekonomik çöküşü hızla yaşıyor. Adalet, liyakat, hukuk, insan haklarından ve hukukun üstünlüğünden uzaklaşma, zulüm, bilinçli ötekileştirme, tarafgirlik duygusunu yüceltme, aklı kullanmama, zulme rıza ve alkış; bu ülkenin son demlerini yaşatıyor. İyileşme emareleri sıfır. İsteyen bir siyaset de yok zaten. Yazık ki yazık. Geçmiş olsun artık
Yanıtla (0) (0)millet ittifaki , bu sistemle yonetilmeye devam edildigi surece yolsuzlugun , israfin yoksulgun bitmeyecegini hele hele ozgur dusuncenin bu ulkede olamiyacagini millete anlatmak zorundalar
Yanıtla (2) (0)millet ittifaki milletin ve cocuklarimizin umudu olmaya devam etmek zorunda. cocuklarimiza yari diktatorlukle yonetilen bir ulke birakamayiz
Yanıtla (3) (0)Eğitimli kesim iktidardan değil, muhalefetten bir cacık olmayacağını gördüğü için Türkiye'yi terk ediyor. Esasında siyaset ümit vermiyor. Siyaset erbabı ülke ve millet için değil şabsi çkkarı için siyaset yapıyor.
Yanıtla (12) (2)Bugün muhalefette Erdoğan olsaydı bu şartlar altında kesinlikle yüzde 70 OY alırdı...
Yanıtla (18) (3)Şayet Erdoğan muhalefette olsaydı..Ne olurdu,??Şapkasından TAVSAN,çıkarırdı..Yahu ne olacaktı..Büyük biraderden icazet almasaydı..Yıllardır Erbakan hoca ne yapabildi.. Bir anda büyük biraderin aklıyla gömlek degistirdi...Gaipten bir ses(Bahçeli)Hodri meydan dedi..Kader ağlarını ördü..
Yanıtla (11) (1)Bugun muhalefette sn. Erdogan olsaydi..yine magdur... ve mazlum.... tiyatrosunu, yine rahatlikla oynardi !! Zaten din ve ahiret tuccarlari, irkcilar, sahte laikciler, militaristler, somuruculer, ihale takipcileri, medya, omuz omuza iktidarda....Farkli bir senaryoda sadece yukaridaki sira degisebilir....Demokrasiye, insan haklarina, ozgurluklere, topluma, gecit yok !! Bekacilar...ozde vatanseverler..tuzu kuru olanlar... firildaklar...ilkesizler...binbirsuratlar..,. isbasinda !!
Yanıtla (7) (3)Oturur konuşuruz yine oturup konuşuyor.
Yanıtla (0) (0)Sayın Kiras,Erdoğan muhalefette olsaydı mevcut kaotik durum müthiş abartarak ve istismar ederek en kısa zamanda iktidar olurdu.Aynı kazanım MHP için de geçerli.Mevcut durumun benzeri olan 1999 da Ecevit Başbakan oldu ve parlementoda mutlak çoğunluğu olan koalisyon hükümeti krizi yönetmek için Kemal Derviş’in jandarmalığına razı oldu ve 2002 de tamamen parlemento dışı kaldılar.Yani sorun krizin boyutu değil,sorun muhalefet parti ve liderlerinde!Ne Akşener,ne de Kılıçdaroğlu bu krizi yönetemez.
Yanıtla (2) (2)dünyada varlığıyla ve konuştukça rakibine seçim kazandıran kılıçdaroğlundan başka bir muhalefet lideri var mıdır bilmiyorum. bu kadar yeter chp genel başkanlığından istifa ediyorum ve siyaseti bırakıyorum dediği an muhalefet silkinecek, canlanacak, ülke heyecanlanacak, ümitlenecek, hayat bayram olacak ama...
Yanıtla (4) (1)Erdoğan için son bu yerel seçimler olacak gibi çünkü genel seçimlerden sonra şapkadan tavşan çıkaramadı yalancı çoban oldu.Tek avantajı karşısındaki beceriksizler.Belki de Erdoğan bu tehlikeyi gördüğü için bu kadar önemsiyor bu seçimi.
Yanıtla (7) (2)Su anda yasi 40'i asmis, isinde uzman kisiler kalacak. Kimse bu yastan sonra düzenini bozmaz. Ama 20'li 30'lu yaslardaki insanlar gidecek. Artik kolay kolay kaliteli onkolog, cerrah, mühendis, disci vs. bulamayacagiz. Degisen demografi ve azalan Türk nüfusla ülke yavas yavas Arabize olacak. Türkler Batiya cekilirken, Anadolu'nun bircok bölgesi Türk disindaki Arap, Afgan, Paki vb. kavimlerin kontrolüne gececektir, 40-50 yila kalmaz. Ama bir AKPli icin Kudus ve Mekke düsmedigi icin, bu sorun olmaz
Yanıtla (12) (3)Muhalefettekiler sanki birileri. Mahalli secimlerinden sonra Erdoğanın siyasetten çekileceği gibi saçma bir şeyleri fısıldaşıyorl.
Yanıtla (0) (1)Mahalli secimleri kazanmış Erdogandan siyasiler bırakma beklemek aptallık olur. Gücünü geri toplamış Erdoğan yeni bir Anayasa (bol bol başörtüsü soslu propoganda) ile "EBEDİ CB VE TÜRKIYE REISLIGINI" alacaği bir Anayasayı Bahçeli ve Akşener sayesinde kavuşacaktır.
5 yılda bir sandığa giderek oy vermeyi demokrasi sanıyoruz.Aslında yaptığımız tek şey zenginler kulübüne üye seçmek.Aday olabilmek için bile milyonlar harcayan biri,neden sana hizmet etmek için o kadar parasını ortaya dökmüş olsun ki ?Belli ki yatırım yapıyor,belli ki yatırdığı parayı misliyle sırtından çıkaracak. Sen ne bekliyorsun birader ? Hizmet.Bekle ! yükleniyor...
Yanıtla (7) (1)“Orman yangınını söndüremeyen… Depremde 48 saat boyunca müdahale edemeyen… Vatandaşın cebindeki paranın değerini koruyamayan… Soğan sarımsak fiyatını kontrol etmeye gücü yetmeyen bir iktidar karşısında……..” Bu durumda, Allah korusun askeri bir saldırı altında kalırsak ne olur diye de sormak gerekmiyor mu! Durum 93 harbinde, 1912 Balkan harbinde ve Nihayet 1918 deki gibi olabilir!
Yanıtla (6) (0)CHP kongreleri de salonlar bomboş. Heyecan yok. Lidere güven kalmadı. Kongrede neler olacak. Hdp ile açık şeffaf ittifak yapıp bazı belediyeleri vermezlerse İstanbul dahil bir çok Büyükşehir ve büyük ilçeyi kaybederler. Açık ittifak yaparlarsa ince en az 3 puan daha CHP den koparır. CHP medyası iyipe yaptığı baskıyı hdp ye yapamaz. Sökmez çünkü. Bu kadar öngörüsüz lük ancak CHP de olur.
Yanıtla (1) (0)İktidar, muhalefete o kadar çok boş kale gol pozisyonu veriyor, ama muhalefet topu kaleye doğru bile atmıyor. Faizi artırdılar, muhalefetin yeri göğü inletmesi lazım ama bunlar gündemi yine Erdoğan’ın belirlemesine izin veriyor. Kılıçdaroğlu, Akşener derhal gitmeli. Babacan çok teknokrat. İyi niyetli ama işin teorisinde. Tribünleri çoşturmasını bilmiyor
Yanıtla (3) (0)Kardeşim 40 senedir her gün şehit geliyor ne talihsiz bir coğrafya imiş. Bir de laf uydurmuşlar çerçeveli kağıda, seni toprağa değil yüreğimize gömdük. Şehitler tepesi, şehadet şerbeti filan diye Kandırmayın ulan. Kurşun vücuda girer 15 saniye sonra cayır cayır acı başlar barut kokusu acı acı genzinden gelir.
Yanıtla (5) (0)Yalanın, haramın, harman olduğu yerde, huzur olmaz, bereket olmaz, Aziz milletimiz bunu idrak edip ona göre kendine yön verdiğinde, bu ülkeye huzur mutluluk gelir, aksi halde daha dolanırız huzur bulmak için..
Yanıtla (14) (3)