Tarikatların İslami hassasiyeti
Yeni Milli Eğitim Bakanı “Çocukların dağa çıkarmasına engel oluyorlar” diye tarikat ve cemaatlerle yapılan Milli Eğitim protokollerini savundu.
1930 yılında dağda değil ama ovada, yani Menemen’de Türk teğmen Kubilay’ın başını kesenler de tarikat ve cemaat örgütlenmesiydi.
Hadi bunlar tarihi olaylar diye geride kaldı diyelim... Ve biz bugüne bakalım...
Acaba Müslüman bir ülkede 1.2 milyar dolar yapım maliyetli bir köprüye 20 milyar dolara yakın Hazine garantisi verildiğinde bu kamu malının hakkını kim savunmalıdır? Elbette Müslümanlar... ve de Müslüman görüntülü STK’lar.
Siz hiç Müslüman görüntülü bir örgütün (yani tarikat ve cemaatin) AK Parti iktidarında kamu malları üzerinde hassasiyetini gördünüz mü, duydunuz mu?
Mesela seccadeye verilen dini değer Antalya Havalimanı ihalesine verildi mi? Cemaat-tarikat ehlinde kimsenin umurunda oldu mu? Hiç duymadık.
Ama ne duyduk? O örgütler vasıtası ile muhalefet hakkında külliyen yalan olan ne varsa dolaştırılıp durulmuş. Yani iktidar uğruna günahlar sevaplaştırılmış gibi bir şey...
***
Bir cami hocamız cuma vaazında şunları söylüyordu: “İslam toplumsal yaşamı düzenler. Mesela cuma namazında cami kapısında ayakkabı giyip-çıkarma yerine ayakkabınızı bırakıyorsanız kendinizi sorgulayın. Kırmızı ışıkta geçiyorsanız kendinize bir bakın. Kaldırıma park ediyorsanız bir düşünün... Yani Müslüman başkalarına eziyet etmez. Müslüman toplumsal yaşamda zulmetmez.”
Müslüman kamu malında nasıl olur? İşte buna Temel Karamollaoğlu diyor ki “Kamu malı yetim malı gibidir”
Sorarım size bugün hangi cemaat-tarikat kamu malını yetim malı gibi görüyor. Talan-yağma gibi kamu malları cemaat-tarikat görünümlü STK’lar eliyle kullanılmıyor mu?
Neyse... Ben kendi vicdanımda Müslüman ve toplumsal yaşam içerisinde bir tarzı-kuralları benimseyerek yaşamaya çalışıyorum. Umarım kamu malı-rüşvet, yolsuzluk ve toplumun fakirliği noktasında duyarlılık Müslümanlık adı altında doğrulara gidişe vesile olur. Umarım...
İSLAMİ SÖYLEM KULLANMAYAN ŞİMŞEK NE DEDİ?
2021 yılında suni şekilde faiz indirimleri nasıl ve ne gerekçe kullanılarak başlatıldı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ortada Nass. var, sana bana ne oluyor” diyerek bu durumu adeta Kuran-’ı Kerim’i kullanarak başlattı.
Şimdi faizler artırılıyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yine İslami bir söylemle “Faziletli Döngü” olarak tanımlıyor. Ama yine hiçbir tarikat-cemaat gibi yapılardan gık yok.
Bizler bu tür döngülere alışmış durumdayız. O nedenle İslami sözlerle her duruma ayak uydurmak yerine bilimle konuşanların sözlerine bakıyoruz.
İşte burada Hazine ve Maliye Bakanı mehmet Şimşek çok öne çıkıyor. Kendisi matematik kullanarak asgari ücret ve emekli maaşları hakkında TBMM’de konuşma yaptı.
Dedi ki; “Son 21 yıldır çalışanlarımızı, emeklilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Son 21 yılda en düşük memur maaşında reel artış yüzde 174; ortalama memur maaş artışı yüzde 111; asgari ücrette yüzde 201; en düşük emekli aylığının reel artışı yüzde 455. Sonuç olarak, çalışanlarımızı, emeklilerimizi hiçbir dönemde enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz. Ekonomimiz büyüdükçe, refahımız arttıkça daha adil bir şekilde paylaşacağız.”
Mehmet Şimşek’in bu konuşmasında kullandığı iki parametre çok önemli: 1-Hangi enflasyon 2-En düşük maaşlar mı yoksa ortalama ücretler mi?
Gelin bu hesabı 2005-2022 dönemlerinde inceleyelim.
Önce asgari ücrete bakalım: 2005 yılında asgari ücret 350,2 TL (261,2 $)
2022 yılında ortalama asgari ücret hesabı yapalım: 4.253,40+5.500,35=4.876,88 TL (294.7$)
Önce dolar bazında söyleyelim: 261,2 dolardan 294.7 dolara yani yüzde 12,8 reel olarak yükselmiş bir asgari ücret var. Lakin 2005 yılından 2022 yılına kadar ABD enflasyonu ile değer kaybeden bir dolar da var. O zaman ne oluyor biliyor musunuz? Asgari ücret reel dolar bazında aslında yüzde -24,7 gerilemiş oluyor.
Gelelim enflasyon tarafına. 2005 yılından 2022 yılına kadar asgari ücret %1392,6 artış göstermiş. Aynı dönemde TÜİK enflasyonu %823,7 artış gösteriyor. Yani TÜİK enflasyonuna göre asgari ücret reel olarak %69,1 reel artış gösteriyor.
Ama durun...Mesela İTO aynı dönemde fiyatların %981,8 arttığını söylerken Türk-İş açlık sınırının %1197,8 arttığını ilan ediyor. Bu durumda asgari ücret İTO fiyatlarına göre %41,8 reel artış göstermiş olurken Türk-İş açlık sınırına göre ise sadece %16,3 reel artış göstermiştir.
Ve TÜİK-ÜFE Gıda endeksine bakıyoruz. Çünkü TÜİK-TÜFE Gıda endeksi yerine ÜFE Gıda endeksi çok daha gerçekçi veriler içeriyor. İşte buna göre asgari ücret 2005 yılından 2022 yılına sadece ve sadece %9,7 reel artış göstermiş oluyor.
YA EMEKLİLER???
Bakınız, en büyük kelime oyunu “en düşük maaşlar” olarak yapılıyor. Neden ortalama emekli maaşı hiç dile getirilmiyor? Ben açıkçası Mehmet Şimşek’in bu konuda cesurca konuşmasını beklerdim.
2005 yılında ortalama emekli maaşı (dul ve yetimler dahil) 427.9 liraydı (aynı tarihte asgari ücret 350,2 TL). Yani gördüğünüz gibi 2005 yılında ortalama emekli+dul+yetim maaşı ortalaması asgari ücretin yüzde 18,2 daha yukarısında yer alıyordu.
Ve 2022 yılı: Ortalama emekli+dul+yetim maaşı 4.000,1 TL ile ortalama asgari ücret olan 4.876,9 liranın altına düşmüş durumda (fark -%21,9).
Peki, emekliler enflasyona ezdirilmiş mi?
2005 yılından 2022 yılına kadar ortalama emekli+dul+yetim maaşları TÜİK enflasyonuna göre %13,5 reel artışı gösteriyor. Lakin İTO fiyat artışına göre ise -%4,8 reel kayıp var. Ama asıl kayıp Türk-İş açlık sınırına göre. Emeklilerin maaşı açlık sınırına göre -%22,0 erimiş durumda. Hele bir de TÜİK-ÜFE Gıda sektörüne baktığımızda emekli+dul+yetim maaşlarının -%26,3 kayıpta olduğunu görüyoruz.
Ben size şöyle bir rakam vereyim mi? 2005 yılında 2022 dolar kuru ile 478,3 dolar maaş alan bir emekli, artık 241,7 dolar maaş alabiliyor. Yani ortalama emekli+dul+yetim maaşları dolar bazında reel olarak -%49,5 erimiş oldu.
Ve bunca veriye rağmen asgari ücretlinin, emeklinin, dul ve yetim aylıklarının ne kadar cömertçe artırıldığını savunuyoruz. Açıkçası Mehmet Şimşek’e ‘sadece siyasi olacak’ diye bu doğruları göstermemesinden dolayı üzgün olduğumu belirtmek isterim.
Bu arada not ekleyeyim: Türkiye EYT ile emeklilik sistemini daha da çökertmiş ve gelecekte emekli maaşlarının artmasının önünü de kesmiştir.
Bana bugün kamuda bir yetki verseler ilk olarak şu emeklilik sistemini düzenlemek isterdim. Çünkü gerçek emeklilerin maaşı eritildikçe eritiliyor ve ilerleyen yıllarda emeklilik ile dilencilik eş anlama gelecektir. Maalesef.















Bu gün insanlar hükumete, emekliye,işçiye ,memura neden para vermiyor diyor?Halbuki garantili ödemelerden kalan paranın ancak bu kadar olduğunu kimse sorgulamıyor.
Yanıtla (2) (0)Fox TV'nin yeni dizisi herkesin bildiği tarikat içi olayları anlatıyor. Ama, kendileri dışındakilere her türlü hakareti hak görenler birden bire diziden rahatsız oluverdi; kıyameti kopardı. Neden acaba? Çünkü adım adım yularlari ele geçirdiler. Ortada hiç bir hakaret ve genel ahlaki bozucu bir hal olmadığı halde, RTÜK'un şahini diziyi incelemeye aldığını ilan ediverdi. Kimlerin borazani ötüyor görüyoruz.
Yanıtla (4) (0)eşim Eyt li,hala maaş alamadı.... bütün işlemler tamam,bekliyoruz...Maltape sgk duy sesimizi
Yanıtla (0) (0)Sosyologlar lütfen sahaya ının toplum başka yerelere gidiyor.
Yanıtla (6) (0)Ali Bulac iyi bir sosyolog idi. Tarikatları sevmezdi. Onu mu arıyorsunuz?
Yanıtla (2) (0)Özellikle menzil doğulu ve köylü bir tarikat olmanın doğal görüntü arızalarını taşıyor. İsteyene yeterli malzeme sunuyor. Kötü olmalarına gerek yok. Depremde devlet ne zaman müdahale etti ve ne ölçüde ne yaptı gördük. Beşir derneği ciddi kahramanliklar yaptı. Tarikat karşıtları bile takdir etti. Beşir derneği ile menzilin elde ettiği puani onlara yar etmek istemediler. Üçlü şeyh seçimi esnasındaki garabeti gözlere sokarak, o puanları minusa çevirdiler. Halk kahramanlarını halk düşmanı gösterdiler.
Yanıtla (0) (2)Tarikatların derhal kapatılması lazım veya devletin Tam denetimine girmesi lazım Tarikat yurtlari kapatılıp devletin denetiminde ki yurtlar yayginlastirilmalidir.
Yanıtla (4) (0)Eline yüreğine sağlık,Allah’a şükürki doğruları yazacak sizin gibi yazarlar varda doğruları öğrenebiliyoruz.
Yanıtla (8) (1)2003 te 750$ civarında maaşla emekli oldum. 2013 yılında1269$ ortalama maaşım vardı. Şimdi 750$ civarında., başa döndük.Nice asgari ücretli ve emekliye göre durumum iyi görünse de, özel meslekten, özel ücretle emekli olmuş biri olarak ülkemin daha da fakirleştirilmesine üzülüyorum. Benim belki tuzum kuru ama, ya! Çocuklarımın, komşularımın tuzu? Maalesef durum vahim, anlayan yok, çünkü saray a enflasyon uğramıyor.
Yanıtla (10) (0)Sn Kahveci doğru hesaplamalar yapıyor. 2007 yılında emekli olduģumda 1100 dolar alıyordum. Şimdi 650 dolar. Ayrıca EYT faciası doğru tesbit. Herkes emekli maaşımı bir cebime koyayım. Sonra çalışmaya devam. Bu emeklilik sistemi devam edemez. Ayrıca ömür uzuyor.
Yanıtla (9) (0)Zenginden 500 yıl önce cennete gireceğimi müjdeleyen zatı aliler kendileri için Allah'ın vadettiği cenneti değil bu dünyanın cennetini istiyorlar. Demek ki para, mal, mülk ve koltuk ne kadar tatlıysa Allah'ın cennetine 500 yıl sonra girmeyi göze alıyorlar, Çok büyük büyük fedakarlık gerçekten. Çok samimiler. Bunlar, Hz. Muhammed peygamberimizin değil, ehli beyt'e kıymış olan Muaviye ve Yezid'in ümmetidirler. Onlar adaleti değil yemeyi, içmeyi ve lüks içinde yaşamayı vadetmişlerdi.
Yanıtla (12) (0)Din, toplumu tarikat, cemaat mensupları aracılığı ile uyutuyor. Iktidar bu durumdan memnun.
Yanıtla (18) (1)Ankarada toplumu uyutuan en büyük iş hacmi metanfetamin işinde bi tane tarikat ve cemaat yok.
Yanıtla (1) (14)Kimi tarikatlerin hurafelerlerle körpe beyinlere saldırması ile mafyanın uyuşturucu maddelerle beyinlere saldırmasına ne dersin?
Yanıtla (11) (0)Ayrıca, kimi tarikatlerde sabi subyaların ırzkarına saldırılıyormasına ne diyorsun bay OkurM!!!
Olay mecaza giderse, sizin bu yoruma da uyuşturucu deriz kim aksini iddia edebilir ki? Binlerce tarikat yurdunda bir kaç ırz tecavüz davası olur. Olmaması lazımdır. Ama bu oraların tecavüz yurdu olduğu anlamına gelmez. Aksener devlet yetiştirme yurtları konusunda bir iddiada bulunmuştu. Ne yapalım? Devleti de mi böyle ilan edeceğiz şimdi? Tövbe haşa
Yanıtla (3) (4)Allah razı olsun, gerçekleri ne kadar somut bir şekilde anlatıyorsunuz ama bu millet anlamıyor. Önceden böyle bir maaşımız(Çiftçiler) bile yoktu diyorlar. Kaleminize sağlık.
Yanıtla (4) (0)Emekli olduğumda 900 dolar alıyordum şimdi 450 dolar alıyorum maaşım ile Maliye Bakanı kendi konuştuğuna inaniyormu
Yanıtla (5) (1)Emekli kardeş, 2012 fiilen 30.4 yıl 1/4 derece 1490 lira emekli oldum. Şu an 12.9 bin tl alıyor. Bugün hiç bir memur polis öğret, mühendis doktor 40 yıl çalışsa bile 25 bin maaş alan yok. 25 binden fazla alanlar vekil vali prof yani üst sınıf emekli 100 bin kişi ancak vardır. Merak ettim sen 45 yıl hakiki üretim zincirinde mesela sokak süpürme, çamaşır mak.üretimi vb işlerde çalıştı isen haklısın 30 bin bile az. Prim tavandan diyon yani tavana tırmanarak mı çalıştın da 25 bine az diyon.
Yanıtla (0) (0)Siyasi İslam iktidara geldi. Demokrasi tramwaydir, sonra ineriz ile ise basladi, Kutlu Dava`ya hizmetle devam deyip, 2018 de CB-Hük. Sistemine geçti ve artık ülke "Başyüce" lik ile yönetilmekte. Siyasi İslam Cumhuriyet`den intikam alıyor. Kurumlar istila edildi ve Kamu varlikları adeta "Kılıç Hakkı" var gibi yağmalanıyor! Bu yağmada çalışanın, emeklinin, tarımla uğraşanın esamesi okunmuyor! Asgari ücret günlerdir aciklanamadı. CB kararı açıklayacakmış! Sanki kendileri karar verirmişler gibi !
Yanıtla (9) (0)Sayın yazar lütfen bu günkü din iman kalpazanlarına bakarak tarikatların hepsini kötülemeyin. Özellikle bu gün Kublay katillerinin eroinman ve sapık kimseler oldukları bilinmektedir. Bu kimselerin nasıl tarikat müntesibi olduklarını söylüyorsunuz. anlamıyorum. Bu gün ülkenin üniversitelerini, bilim yuvalarını dünya ile yarışacak hale getiremeyenler dini alet ediyorlar. Asıl kabahatli halk olarak bizleriz ki bunların oyunlarına alet oluyoruz oluyoruz.
Yanıtla (4) (8)1000 yıllık maneviyat mimarlarımız ,Hazreti Mevlana, Hünkar Hacı Bektaş ve Muhittin Arabi hazretleri gibi binlerce gönül erleri bu bu ülkeyi manen yoğurdukları gibi bu günde aynı hizmeti görenler bulunmaktadır. Maalesef son 20 yılda her şeyin sahtesi üretildiği gibi tarikat ve şeyh bozuntuları da memleketi sarmıştır. Özellikle bu sahtekarlara maddi yatırımlarda bulunan iktidar dini imanı para olanları, özellikle neye inandığının farkında olmayanları avucuna almıştır.
Yanıtla (4) (1)Bugünkü yazınızda tarikatlara karşı yanlış görüşlerinin yanında yorumlayanlar da tarikatları külliyen kötülemektedirler. Tarikatlar 1000 yıllık Türk tarihinin milli ve manevi temellerini kurmuşlardır. Eskiden olduğu gibi bu gün istismar edenler olmakla berabe hepsini birden kötülemek bu milletin köklerini dinamitlemektir. Evet tarikatlar özellikle siyasete ve ticaret bulaşmışsa tarikat kimliğinden uzaklaşmıştır.
Yanıtla (2) (7)Herkes bir şey tutturmuş gidiyor,neymiş efendim sosyolojik gerçeklik miş.
Yanıtla (19) (2)Bunların hangi faydası varmış.
Bu tarikat ve cemaatler peygamber efendimiz den sonra ortaya çıkmadı mı.
Orta Doğu'da veya İslam aleminde kan ve gözyaşı bunlar yüzünden dökülüyor mü
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yanıtla (0) (2)1400 yıldır noktasına, virgülüne kadar didik didik incelenmiş ayet ve hadislere bilmece-bulmaca muamelesi yaparak birçok mezhebe ve yüzlerce tarikate/yola ayrılacak kadar muğlak bir dininiz varsa; ya zeka sorununuz ya da ahlâk sorununuz olmalı.
Yanıtla (32) (6)"Ferasetli" cahili seven bir Erdoğan ve şürekası varken "Dava için" herşeyi mübah gören, gösteren "Dindar kılıklı yamyamlardan" İslami hassasiyet beklemek mi?!....
Arkadaş Kuranda zikredilen en kötü davranışlardan birisi de belki en kötüsü; Allah adına yalan uydurmaktır. Allah biz bu kitapta hiç bir şeyi eksik bırakmadık, dininiz kemale erdirdim, Allahın dini doğruluk ve adalet bakımından tamamlanmıştır, Kurandan başka hakem mi arayayım vb onlarca ayet olmasına rağmen rivayetleri Kuranın içine boca ediyor ve Allah' yetersiz görüyor ve kendini müslüman zannediyor...
Yanıtla (6) (3)Erdogan da tarikat ve mezhepleri sevmez... Tarikat ve cemaat sevmeyenlerin çalıp çarptığı bir ülkede fatura yine Tarikat ve cemaatlere çıkıyor. Burayı okuyan da sanır ki riza zarrab şeyh, ayakkabı kutusu da tekke duvarı...
Yanıtla (3) (5)Saygideger Kahveci,
Yanıtla (12) (2)Bugünkü makalenizi dikkatle okudum. bu makalenizde tarikatlarin ne kadar gercek dinden uzak, para pul pesinde olan örgütler oldugunu da belirmis oldunuz. milyonlarca insanin hisslerine tercüman oldunuz. Saygi ve Selamlar.
Dr. Galip Karaali. Berlin
Ulusalcılar milyonlarca var mı ya?
Yanıtla (1) (9)Yolsuzluğa haksızlığa sesi çıkmayan okumayan dininden haberi olmayan müslümanlar bir kerede sesiniz çıksın kendi ülkesinde adalet yok müslümanın sesi çıkmıyor iktidarın beslemesi olmuş üç kuruşluk çıkar için ihanete ortak olan müslümanlar.
Yanıtla (20) (0)Adaletsiz birisi müslüman olabilir mi, müslüman olarak kalabilir mi? Olmaz arkadaş olmaz, zulüm sahibi insanın dini olmaz..
Yanıtla (8) (1)Bıkmadan usanmadan anlatmaya devam. Halk üfürükçüler yerine ne zaman bu rakamlardan anlamaya başlar, bu ülke o zaman refaha kavuşur...
Yanıtla (6) (0)Dindar insanlarımızın hassasiyetleri gerçekten ibretlik. ''nas var nas' derken de alkışlıyor, 'faziletli döngü' derken de alkışlıyor ama Kızıl goncalar isimli bir dizinin Müslümanların dinine hakaret ettiğini söyleyerek sokaklara sokaklara dökülüyor. sanki diğer insanlar Şinto dinindenmiş gibi. oysa kendileri sabah akşam 'sapkın, kafir, gavur, şeytan' diyerek başkalarına hakaret ettiğinin farkında değil.
Yanıtla (18) (1)Çevremde cemaat veya tarikat mensubu bir tane fakir görmedim. Hepsi irili ufaklı tüccar. İmam cuma hutbesini okur. Hemen ardından çıkarken kutuya para atın der. Zamanımızda maalesef her yol paraya çıkıyor.
Yanıtla (15) (2)Sayin Kahveci rakamlar ve gerçekleri konuşturmuşsunuz. Kutlarım.
Yanıtla (8) (1)Sayın Kahveci 'nin son 6 ayda, son bir yılda ekonomik durumun vehametini açıklayan yazılarını okuyan taşlar çatlar, duvarlar yıkılır, ağaçlar kururdu kahrından. Hepsi o kadar gerçekçi ve o kadar yerinde. Verilere yönelik tek laf edemeyen malum STK'lar ve malum medya kendi kazanımına bakıyor
Yanıtla (10) (1)M.Simsek ne yapsın, bu haltların bir kısmında zaten kendisi de vardı hem ayrıca arkasında bir çekiç de var !
Yanıtla (11) (1)Hani çivi duvara demiş ya 'sen bana değil arkamdaki çekice söylen ' !
Sayın yazar, cemaat ve tarikatlardan şikayet ediyorsunuz ama ak partinin de gerçekte en büyük ve üst bir tarikat-cemaat olduğunu düşünmenizi isterim.
Yanıtla (22) (2)Tarikatlar cemaatler sivil toplum kuruluşları olmasın bu ülkeye en fazla 3 yıl içinde ya aziz islam dini gelir yada kominizim bu sistemin vazgeçilmez ana unsurlarıdır.
Yanıtla (1) (4)Tarikatlar sihirbazdir; Darphane gibi para basarlar, bir tek Istihdam yaratmadan, bir lira Katma Deger uretmeden...
Yanıtla (19) (1)Terör olayları ve seçim tarihlerini gösteren bir grafik bekliyoruz sizden.
Yanıtla (2) (1)Noktası virgulune kadar yerinde bir yazi
Yanıtla (7) (2)Geçmiş yıllarda müslümanın yaşantısına bakıp ıslamiyeti kabullenen binlerce yüzbinlerce insan Müslüman oluyordu.Şimdi ise müslümanl Koltuk Para Güç ün Esiri olmuş yaşantısında buna göre ayarlamış.
Yanıtla (13) (0)Ne yazarsan yaz.İstersen en ağır kelimelerle hakaretler et piyasaya bildiğini okuyor
Yanıtla (15) (1)Bir gün önce kiosunu 600 liraya adigim ürün 690lira olmuş.Hemde Türkiye'nin en büyük marketinde.Sikayet etmek için 112 aradım beni polise bağladı.Bu zamları devlet teşvik ediyor Bilmem
Kaç TRİLYON VERGİ TOPLAMAK İÇİN.
Hükümetin gözünde EMEKLİLER çalışmadan tüketen bir toplum.Emeklilikle alakalı olmayan bir grupta ne iş yapiyorsunuzda devletten maaş alıyorsunuz diyorlar.Acimasizca özelleştirme yapıldı EMEKLİLER dahil kimseden çıt çıkmadı,emekliler perişan edildi çıt çıkmadı sıra ile gidiliyor.sustukca sıra susanlara gelecek.
Yanıtla (20) (1)RTE emekli sorununu çözdü. Bu maaşlarla yakın gelecekte hiçbirimiz hayatta kalamayacağımız için, emekli yok emekli sorunuda yok.
Yanıtla (17) (1)Tarikatlara fayda-zarar analizi ile bakarsak zararlarının faydalarından çok olduğunu görürüz. Boğazlarına kadar siyasete batmış durumdalar. Yapılan bir yanlışa kör-sağır olmak ne demek. Sen yine seçimlerde git o partiye oy ver ama yanlış yaptığında da uyar.
Yanıtla (19) (1)Belediyeler huzurevlerinin kapasitelerini artırmaya acil olarak başlamalı.Çünkü beş on sene sonra birçok emekli,dargelirli sokakta yaşamak zorunda kalacak.
Yanıtla (7) (0)Milli eğitim bakanı görevden alınmalıdır. Bakan laik eğitim düşmanıdır. Sendikalar bu açık tehdit karşısında greve gitmelidir. Açık bir anayasa ihlali söz konusudur. Taliban da böyle geldi. Tarikatların derdi din değil paradır makamdır. Enayi gibi ders alınmaması dikkat çekicidir. Tarikatlar PKKdan daha tehlikelidir. Çok açık.
Yanıtla (18) (5)Tarikatlar beslendikçe ve ayrıcalıklar kazandıkça, iktidar sayesinde daha dindar bir toplum olduğumuzu düşünüyorlar.
Yanıtla (4) (1)2019 da emekli olduğumda aldığım emekli maaşıyaklaşık 1200 Euro’ya tekabül ediyordu. Bugün 809 Euro. Yaklaşık %32.6’lık bir kayıp var. Tüm primler tavandan ödendi. Benim gibi tavandan prim ödeyen biri şimdi yine 1200 Euro civarı para alıyor. Bizim günahımız ne? Enflasyonu patlayan sayın Erdoğan yönetimindeki hükümetler. Ülkeyi borç batağına batıran onlar. Cezasını ödeyenler biz. 5-10 sene sonra da bizlere taban emekli aylığı vermeye başlarlar. Ülkenin dengelerini nasıl bozduklarını görün istedim
Yanıtla (10) (4)Türkiye nin son 20 yılına bakın milyar dolar vurğunların arkasında beslemeyi,namazı,ağzından düşürmeyen
Yanıtla (21) (4)adamlar var.
Örnekmi.? Onunda siz söleyin.
Kardeşim bunları efsunladı mı nedir. O nasıl konuşursa hepsi aynı onun gibi konuşuyorlar. Yaptık yapıyoruz, vurduk vuruyoruz...hiç böyle devlet adabı olmamıştı..
Yanıtla (11) (1)Helal olsun sana değerli Kahveci bey her yönden iyi bir insan önemli bir hesap kitab adamısın. Adamın hası senin gibi insanlara çok ihtiyaç var.
Yanıtla (12) (0)Kardeşim Almanya da 500 gram ekmek 2 euro. Avrupa da asgari ücret ortalama 1300 euro memur işçi maaşları da 3500 euro yazıyor. Peki üretim ve teknolojik olarak bizim avrupa ile kıyas yapılsa en az 5 kat öndeler. 33.650 milyon günlük bütçe ayırmış reis. Vallahi bu millet iyi bir millet olsa idi böyle bir insan 20 yıldır başta kalamazdı.
Yanıtla (17) (1)Ülkeyi büyük pasta veya baklava olarak düşünün... Dilim, dilim bütün millete dağıtsanız Hiç kimsenin ağzını damağını yeteri kadar tatlandıramazsınız. AKP'nin yaptığı, STK dediği bu cemaat ve tarikatlara pastadan büyükçe dilimler paylaştırıyor. Onlar da binlerce müridiyle camilerde,sokaklarda sohbet odalarında hemen hemen her yerde iktidarın dalkavukluğunu yapıyor.. halkın gazını alıyor. Cumhuriyeti kuranlara lanetler okutuyor.. ellerinde Kur'an dillerinde yalan ile milleti aldatıyor...
Yanıtla (20) (2)Tarikatlarla ile AKP'nin iliskişi al takke ver külah ilişkisidir. El ele kol kola ülkeyi uçuruma sürüklemeye devam ediyorlar. Abdülhamit'in Yıldız Sarayı ne yaptıysa RTE'nin sarayı da aynı politikaların peşinde. İlki meclisi ve anayasayi ilga etmişti, ikincisi de etkisiz eleman konumuna indirgedi. Bundan sonrasını siz hayal edin.
Yanıtla (13) (0)Antalya havaalani olayını anlatan adam, bir "cemaatçi"nin kanalını ve imkanlarını kullanarak bunu yaptı. O havaalanı yolsuzluğu tarihinde iktidarın en sağlam sesleri sizlerdiniz. Mahmud efendi gibi cemaatler o dönem saadet yanlısı idi.
Yanıtla (6) (4)Bu grafikler perişan olduğumuzun resmi. peki yoksullaşan insanlar kendilerini yoksullaştıran partiye neden inadına oy veriyorlar. bu celladına aşık olmak değil mi. burada bir çarpıklık yok mu? neden böyle yapıyorlar. bir açıklaması olması gerekmez mi? dini söylem bunun neresinde?
Yanıtla (8) (1)