Dünyaya imam hatip ihraç edene kadar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uşak'taki İmam Hatipliler Kurultayı'nda şöyle coştu:

"İmam hatip okullarını, alternatif model olarak tüm dünyada insanlığın hizmetine sunacağız. Bu potansiyele sahibiz."

Duyan da bizde eğitim halloldu, okullarımız dört dörtlük, insanlığa örnek olacak seviyedeyiz, sıra dünyaya ihraç etmeye geldi zannedecek.

Oysa Bilal Erdoğan bile eğitim kalitemizde eksik buluyor. Hem de öğretmen niteliği gibi temel bir konuda.

Bilal Bey, aynı kurultaydaydı. Öğretmenlerin idealist olmadığını, birçoğunun memur olmak için öğretmenliği seçtiğini söyledi. İmam hatiplileri de öğretmenlerinin kıymetini bilmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikisini de duymasın. Kulağına giderse kızabilir.

Nereden mi çıkarıyorum?

Bir: Erdoğan'ın, 2018 Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasından.

"Eğitim ve kültür konusunda niye nispeten geri kaldığımız hususunda hep hayıflanıyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız" demişti.

Ekonomide şahlanmış, Türkiye Yüzyılı başlatmış hâlimiz buysa geri kaldığımız eğitimde hangi hâldeyizdir, siz düşünün.

İki: 2020 İbn Haldun Üniversitesi açılışında söylediklerinden.

18 yılda her alanda tarihi başarılara imza attıklarını, ancak eğitim ve kültürde arzu ettikleri ilerlemeyi sağlayamadıklarını belirtmişti.

Erdoğan, şu sözleri sarf etmişti:

"Genç nüfusumuz fazla. Eğitim öğretim görüyorlar ama yetişmiş insanlara sahip değiliz. Geleneksel eğitim öğretim zayıflarken yerine daha iyileri konulamamıştır. Bunun için önümüzdeki dönemde eğitimde bir değişim, reform olacaktır."

Son 3 yılda millete çaktırmadan eğitimimiz uçuruldu, bir reform yapıldıysa ayrı tabii.

O zaman Bakan Bey'in yüksekten uçtuğunu söylemek haksızlık olur.

'Bize lâzım olan, ele haram' da diyemeyiz öyleyse.

Başarılı okullarımızın sırrını insanlıktan mı esirgeyeceğiz, dünya da faydalansın.

Yalnız; Cumhurbaşkanı'na göre mezunlarımız okuyor ama yetişmiyormuş.

Boş yani verdiğimiz diplomalar. Kuru hamasetle de dolmuyor. O ne olacak?

Ve üç: Erdoğan'ın, 2019 eğitim öğretim yılı açılışında öğretmenlerle ayrımsız gurur duymasından.

"İsteyen öğrencilerin, Türkiye'deki tüm okullarda mukaddes Kur'an-ı Kerim'i ve Hz. Peygamber'in hayatını öğrenme imkanına kavuştuğunu" hatırlattıktan sonraydı.

Sözü; öğretmenlerimizin, geçim kapısı diye değil peygamber mesleği diye öğretmenliği seçtiğine getirmişti.

"Bir ay önce yüreği kıpır kıpır, idealist 20 bin genç öğretmenimizi görevlerine başlatmanın gururunu yaşadık" diyordu.

Onun için, Erdoğan o lâfları duymasın...

Cübbeli de duymasın bu arada. 2 yıl oldu daha.'Çocukları imam hatiplere göndermeyin, daha az hasar görürler, oralar Allah'ı inkâr merkezleri, ateist ve deist çıkıyor' türünden hezeyanlar savuruyordu.

Dünyaya imam hatip ihraç edelim, düzgün okusun çocukları da... Bu okul ve öğretmen ayrımcılıklarımız, bu başarı karnemizle bizim okullara kim el atacak?

'Kendi himmete muhtaç dede, nerede kaldı başkasına himmet ede'. Denmemiş boşa.

BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE MÜZE GÖRMEDİ

Sen köyden çıkıp güç belâ İstanbul'a ulaş, iyi kötü tutun, yine de köy hayatını özle, toprak çeksin, tırpanla ot biçip harman dövmek burnunda tütsün. Olacak şey mi?

Oldu. Gazetemizin sahibi Mehmet Aydın'ın yolu, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne düşmüş. Anlata anlata bitiremiyordu. İlla bizi de götürecek.

İş insanı Kenan Yavuz, ortak ahbabımız olunca cumartesi sabahı bize yol göründü.

Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan ve Elif Çakır'la toplanıp Bayburt Beşpınar Köyü'ne gittik.

screenshot-1a.jpg

Deneyim ve kültür turizmi, deniyor.

Köy hayatı zordur. Deneyimli köylüler bilir. Ama kurtulana kadar akla karayı seçtiğiniz, iman gevreten zorluklarını deneyimletmiyorlar, bizim gibi eski köylülerin gözü korkmasın.

Kenan Bey; doğup büyüdüğü köy düzenini, taş evinden eşyalarına kadar yeniden kurmuş. Değirmeni, tandırı, gelin direği, çeyiz sandığı, tabak çanağı ve tarım aletlerine dek.

screenshot-3.jpg

Köy meydanı da kahvesinden terzisine, sosyal mekânları ve yaşantısıyla sergileniyor.

24 dönümlük bir alan üzerinde hepsi. Bütün objeleri, yapıları, âdetleriyle; eski köyün hatırası canlandırılıyor size.

Değirmen, harman makinesi, tırpan vesair işler vaziyette. Davul da çalınıyor zurna da.

İçinde bir de 12 odalı butik otel ve restoranı var, Loru Han.

Gelip deneyimliyorsunuz, seyretmekle kalmıyorsunuz. Onun için "yaşayan müze".

"Bize gelen, bizi yaşar" şeklinde sloganlaştırmışlar da.

Ekindi, hasattı; her vesileyle etkinliklere ev sahipliği yapıyor müze.

screenshot-2a.jpg

Bayburt, Bayburt olalı böyle piyano resitalleri görmedi. Yüzlerce kişi, uzaktan ve civar illerden konserlerine geldi bu yaz. Aryalarla türkülerin harman olduğu, piyanoyla bağlamanın birbirine karşıtığı yer velhasıl.

4 yıldır müze ve daha şimdiden Kültür-Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'nden Avrupa Müze Forumu Ödülü'ne, en prestijli takdir nişanlarını topladı.

Otlukbeli Savaşı'nın geçtiği tarihi sırtların yamacında üstelik.

Lâf aramızda, kırların gecesi ayrı güzel. Akşam, yıldızlarla dolu semanın altında otururken şu gök taşı da gözümüzün önünde düşmesin mi! Gösteri diye ayarlasan olmaz, bize denk geldi. Kimin şansıysa artık.

İyi ki de gitmişiz, değdi.

İnanmazsınız ama İstanbul'da dişi, tırnağıyla kazandığı parayı, ne demeye götürüp Bayburt'un dağında müzeye gömdüyse Kenan Yavuz bile değdiğini düşünüyor.

YORUMLAR (68)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
68 Yorum
  • Adnan / 05 Eylül 2023 17:26

    Bir imam hatipliyi dışarıya ihraç edelim Türkiye kurtulsun.

    Yanıtla (8) (2)
  • PisiKolog / 05 Eylül 2023 22:01

    Kime ihraç edebiliriz ki??? Üstüne para versek zor o iş!

    Yanıtla (0) (0)
  • Ekmel / 06 Eylül 2023 01:20

    Kimse kabul etmezki

    Yanıtla (0) (0)
  • Ekmel / 05 Eylül 2023 23:25

    İmam hatip okulları chp tarafından açıldı.niyetleri çocuklarımıza dinimizi öğretmek değil, dinimizi laik rejime uydurmaktı.niyeti ve yolu yanlış olan akp bu okulları daha çok sahiplendi.Çoğu doğru yol olan ehlisünnet yolunu terk ettiler. Hatta o yola düşman oldular. Tek doğru yoldan çıkan hiç bir kişi doğru hedefe ulaşamaz.Hiç bir kimse Allah cc ve resülünün tek yoldur buyurduğu yolun dışında yol aramasın.Buldukları yanlış yollar onları ve tabilerini ilahi rızaya, iki cihan saadetine götürmez.

    Yanıtla (0) (0)
  • Erkan Doğan / 05 Eylül 2023 09:47

    Annemin memleketi ve güzeldir oralar. Kenan Bey'in eline sağlık. Eğitime gelince insan hayvan değildir eğitilemez o kadar. İnsan tekamül eder yani farkındalığı artar. İnsanı sirkte gösteri yapacak hayvan görmenin adı insanı eğitmektir. Ve böyle adamlar bu ülkede bakan olmaktadır.

    Yanıtla (8) (0)
  • karar okuru / 05 Eylül 2023 23:23

    Çok güzel yeler neden bom boş.

    Yanıtla (0) (0)
  • karar okuru / 05 Eylül 2023 00:59

    Dünya'dan kast ettiği Pakistan. yıllar önce böyle bir talep vardı biliyorum. belki Afganistan'da eklenmiştir. herkesin dünyası ayrı.

    Yanıtla (12) (4)
  • OkurM / 05 Eylül 2023 01:15

    Pakistan ne yapsın bizim İmam hatibi. Adamlar orta öğretim esnasında hafız yetiştiriyor. Bizimkiler namaz surelerini hatasız okuyamıyor.

    Yanıtla (0) (0)
  • Muhafız / 05 Eylül 2023 21:18

    Hafız var, Kuran'ı insan gibi bilerek, anlayarak, aklederek, hakkıyla okuyor. Hafız var, Kuran'ı Harun Reşit'in papağanı gibi bilmeden, anlamadan, akletmeden, hakkını veremeden okuyor. Bizde hangisi daha çok acaba?

    Yanıtla (0) (0)
  • Hasan Erzincan / 05 Eylül 2023 20:50

    Eğitim insana beceri kazandırmak İçin yapılır. Bizdeki akla bakar mısınız? İdealleri okulda alacakmışız. İşte kafa bu! İdeal düşünen insanın sorunudur. Yani her insanın idealleri vardır. Bunlar şartlanmışlık dışında, bilgi ve becerilere ulaşmış insanda daha gelişmiş olarak nüks eder. Okullarımız bilgiye ulaşmada rehberlik ederek bireyin birden çok beceriye ulaşmasına alan açmalı. Mesela sadece kuran kelamını hatmetmesi insanı üretici kılar mı? Tüm öğrencilerin üniversiteye yönelmesi iflastır.

    Yanıtla (0) (0)
  • Pirireis / 05 Eylül 2023 20:33

    Bizim zamanımızda da imam hatip orta okulu vardı, sınavlaydı. Şimdi hiçbir sınavı kazanamayanın adresi oldu. Kalite de ona göre. Ben, 1969/1976 seneleri arasında eğitimimde ,geometri, trigonometri, analitik matematik, cebir, kimya , fizik, jeoloji, biyoloji, felsefe, mantık, edebiyat,kompozisyon,coğrafya, yurttaşlık,tarih, müzik, resim, beden eğitimi,yabancı dil ,askerlik ve aklıma gelmeyen bir çok ders kitabını okudum, sınıf geçme bariyerini aşarak lise fen kolundan mezun oldum.

    Yanıtla (0) (0)
  • Okur yazar / 05 Eylül 2023 17:52

    İmam ve hatipler ihtiyaç kadar açık kalmalı. Ekstra din dersi almak isteyen çocuklar için ücretsiz kurslar verilebilir. Kaynak israfı ve haramdır. Herkes filolog olmak zorunda değil. Bu kadar insan bir kitabı çeviremiyor sa ne işe yarıyor. Kendi geçimlerini sağlamak için bile isteye Arapça tutuyorlar. Verimsiz ve manasız.

    Yanıtla (2) (0)
  • Kazım / 05 Eylül 2023 17:44

    Sanayi devriminde, 19. yüzyıl uykusunu çekiyorduk. Bilgisayar devriminde 20. yüzyıl uykusunu çekiyorduk. Yapay zeka çağında, 21. yüzyıl uykusunu çekiyoruz. Rüyamızda, Mars gezegeninde İmam Hatip okulları açacağız. O kadar derin uykuya, böyle rüya yakışır.

    Yanıtla (8) (0)
  • Don chote / 05 Eylül 2023 00:58

    Haklı olabilir.Kartal imam hatip var mesela.Cok iyi eğitim veriyormuş.Mezunlari çok iyi şirketlerde çalışıyor.Turk hava yolları, trt, bazı bakanlıklarda.Harvard, mit. Stanford la yarışıyor.Yerli ve milli Stanford.

    Yanıtla (19) (13)
  • OkurM / 05 Eylül 2023 01:44

    Kartal imam hatip gibi bir kac altın proje vardı eskiden. Dava adamı hocalar ve yöneticiler, samimiyetle bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Şimdi öyle bir kalite yoktur. Siz başka bir şeye dikkat çekmek istiyorsunuz tamam. Ama zamanın kartal imam hatibi bu işler için tahkim edilmemişti. O günlerin heyecanı, idealizmi çoktan öldü.

    Yanıtla (6) (2)
  • Don chote / 05 Eylül 2023 11:11

    İroni yapıyorum.

    Yanıtla (3) (0)
  • OkurM / 05 Eylül 2023 12:29

    "Siz başka bir şeye dikkat çekmek istiyorsunuz tamam" dediğimde bunu kasd ediyordum. Ama kartal imam hatip, kaliteli dindar insan yetiştirme projesi idi. O zamanlar idealist insanlar vardı. Şimdi ironi yaptığın noktaya geldi olay.

    Yanıtla (1) (1)
  • Sedat F. / 05 Eylül 2023 14:51

    Kartal Imam Hatip Lisesi mezunlarinin Üniversite ögrenimi görmelerine hic luzum yok.Kartal IHL'si lise ve Üniversite ögrenimini ayni zamanda gerceklestiriyor bu yüzden devletin en üst makamlarinda "cöreklenmisler" Sayet formalite icabi Üniversite Diplomasi gerekirse,onun da icabina bakilir,bir yerden "öyle veya böyle" temin edilir.kendinizi dert etmeyin,burasi sahte diplomalilarin "cirit attigi"bir ülke..

    Yanıtla (14) (1)
  • karar okuru / 05 Eylül 2023 14:28

    ''iyi ki okumamışım'' diyor Cübbeli. yazılanların hepsini mutezile dışında doğru kabul ediyor. sağlam kaynak diyor. tabi şüphe etmediği için. yanılmış olabileceklerini düşünmek istemiyor.

    Yanıtla (0) (0)
  • Zenci Musa / 05 Eylül 2023 14:04

    ..***Çevrendekilerde hiçdir sen de bir hiçsin,,,Medresede söz vardır tekkede de hal,,Fakat bu aşk sözden de dışarıdır halden de,,İster şeriat müftüsü ol ister şehir vaizi,,,Aşk mahkemesine gelindi mi dilsiz kesilir..........Hz.Omer Hayyam ne guzel demis ..Mezarlıklar dolu dilsizler ile..ve her an sevkiyat olunuyor..Ne mutlu "farka" varanlara...

    Yanıtla (0) (3)
  • Efedamat / 05 Eylül 2023 13:46

    İbni Haldun üniversitesi hani şu devlet yönetimi hakkında olan mukaddime adlı muhteşem eserin müellifi. İktidarın ve Yandaş takımının göklere çıkardığı Abdülhamitin İbni haldunun mukaddime eserinin Osmanlı sınırları içine girmesini yasakladığını biliyormusunuz. Barolar birliği başkanının 2 yıldır konuşması canlı olarak yayınlanmıyor. Avdülhamit Osmanlısı Erdoğan Türkiyesi birbirinin aynısı.

    Yanıtla (9) (2)
  • Namık Kemal Bayraktar / 05 Eylül 2023 13:41

    Bu boş lafı edebilmek her yiğide nasip olmaz.

    Yanıtla (0) (1)
  • SK / 05 Eylül 2023 12:41

    Akif bey, Türkiye'nin cari açığının sebebi katma değeri düşük ürün ihracıdır. Dediğiniz ürünün ihracatı cari açığı büyütmez mi? Bir de rekabet için kalite lazım.Bildiğim kadarıyla ürünün içeriğindeki felsefe oranı sıfıra yakın.

    Yanıtla (3) (1)
  • OkurM / 05 Eylül 2023 13:29

    İçine iki tane felsefe kitabı koyduk mu, cari açık hoop...

    Yanıtla (1) (0)
  • Sami SELÇUK / 05 Eylül 2023 13:14

    TÖMER’in araştırmalarına göre, 2000’li yıllarda liseyi bitirinceye dek bir öğrenci, ABD’de 71 bin, Almanya’da 70 bin sözcükle evreni algılamaktadır. Bunları Fransız, İtalyan, İspanyol çocukları izliyor. Bu sayı Suudi Arabistan’da 12 bin 700 iken, Türkiye’de 6 bini bile bulmuyor. Bunun anlamı ise bellidir ve şudur: Açığımız çok büyük. Liseyi bitirdiğinde bir ABD’li çocuk, evreni bir Türk çocuğunun on iki katı düzeyinde anlayıp yorumlamaktadır. Bir başka anlatımla yarış, eşit koşullarda değildir,

    Yanıtla (5) (0)
  • Okur / 05 Eylül 2023 12:36

    Ondan sonrada o vahşi Amerika yılda % 2 enflasyonu bile,kendi vatandaşı için kabul edilemez bir ‘ zulüm’ olarak görürken sen aylık % 9,5 enflasyonu millete reva görürsün..:(

    Yanıtla (12) (1)
  • HAYRETI MUCIP / 05 Eylül 2023 12:05

    Halimiz deve misali , eğitim ne olsun ! Bırakın onlar da bildiğini okusun , nasıl olsa deneme tahtası olduk !

    Yanıtla (2) (0)
  • Karar okuru / 05 Eylül 2023 11:41

    Mili Eğitim Bakanı, çok muhtemeldir ki, imam-Hatiplerde sadece dinî derslerin değil sosyal ve sayısal derslerinin belli oranda verildiği gerçeğine vurgu yaparak, bunun doğru bir model olduğundan söz ediyor. Bunun nesi kötü yahu? Modelin iyi işletilmediği, içinin doldurulamadığı başka bir şey.

    Yanıtla (2) (19)
  • Hakkı Söyler / 05 Eylül 2023 01:57

    İmam Hatip Liseleri sadece İmam yetiştirmiyor. proje İmam Hatiplerden tıp, mühendislik, öğretmenlik dahil Çok başarılı öğrenciler var. Artık asker, polis vb alanlarda da görevler alıp vatana, millete hizmet ediyorlar. Bütün okullar bizim. Hiçbirini küçümsemeden, düşmanlık duyguları ekmeden bir ve beraber olmalıyız.

    Yanıtla (6) (18)
  • karar okuru / 05 Eylül 2023 11:30

    Hakkı bey, yanılıyorsunuz, seçimde montaj falan diyen bir imam hatipli var. Ülkeyi imam hatipliler yönetiyor ve hale bak. ABD de 30 milyon dolara Tower yapanlar da imam hatipli, alinin çiftliğin satın alanlarda imam hatipli. Man adasından 15 miyon dolar getirenlerde imam hatipli. Sınav listesine bir bak sonra yorum yap. Dua öğreneceksen evinde kendin öğren. Ahlaka zaten dinle oluşmaz, oluşsaydı bak japonya. Japonyada din yok ama ahlak var. Sende din ve din okulları gani, ama ahlak yok.

    Yanıtla (20) (5)
  • karar okuru / 05 Eylül 2023 11:31

    İyi de asker, polis, doktor, mühendis, hukukçu, kamu yöneticisi, fen bilimci, sosyal bilimci olarak faaliyet gösterecek birinin temel eğitim sırasında din bilgisi öğrenmek için harcadığı zaman ve emek neden daha fazla, fen bilgileri ve sosyal bilgiler için harcadığı zaman ve emek ise daha az olsun? Sonra zaten İHL'lerde din öğretilmiyor, dinmiş gibi birşeyler ezberletiliyor. Türkiye'de sorsan halkın %99'u müslüman ama yüzde kaçı şuurlu müslüman?

    Yanıtla (16) (1)
  • yıldız / 05 Eylül 2023 10:39

    İma hatipler bu dünyayı anlayacak ve dış dünya ile yarışacak insan yetiştirmiyor. İhtiyaç dışı olanlar kapatılmalıdır. Onun yerine donanımlı meslek sanat liseleri ve fen liseleri açılmalıdır.

    Yanıtla (29) (2)
  • Vatandaş / 05 Eylül 2023 10:34

    İki çocuğumu imam hatibe göndermek zorunda bıraktılar. Yetmiş çocuğum olsun birini imam hatibe gönderirsem...

    Yanıtla (18) (1)
  • Hikaye / 05 Eylül 2023 09:45

    İhl bakanı yine coşmuş.Görevini yerine getiriyor.Zaten bu ve benzeri dönüştürme projeleri için bilinçli tanıyorlar o koltuğa.

    Yanıtla (10) (3)
  • Objektif okur / 05 Eylül 2023 09:44

    "Dünün mağdurları bugün mağrur dünün mücahitleri bugün müteahhit oldu" BArınç.

    Yanıtla (18) (1)
  • OkuR / 05 Eylül 2023 09:42

    Sorun yaratmakta pek bir mahiriz Allah’ıma bin şükür:) Nasıl beceriyorsak önce sorun yaratıyoruz,sonra da çıkıp utanmadan bu “meseleri ancak biz çözeriz,biiz..” diye halkın karşısına çıkıyoruz. Gerçeklikten kopmak böyle birşey olsa gerek…:)

    Yanıtla (12) (0)
  • Karar Okuru / 05 Eylül 2023 09:31

    Bu adamlar iktidara gelmeden önce - ekran karartma - yayın yasağı - habere erişim engellenmesi - festival/konser yasaklama gibi uygulamalar ben hatırlamıyorum… Bilen, hatırlayan var mı?

    Yanıtla (20) (4)
  • O aslan / 05 Eylül 2023 09:09

    Zenginler ve gavurlar bu dünyada yaşayacak. Fakirler müslümanlar mükâfatını öteki dünyada görecek ninnileri ile büyütüldük. Ancak bu kadar olur

    Yanıtla (18) (2)
  • O aslan / 05 Eylül 2023 09:06

    Görünen o ki daha çok çekeceğimiz var. Mecburen yine işi Allah'a havale etmek zorundayız.

    Yanıtla (4) (1)
  • yorum / 05 Eylül 2023 09:01

    Ben imam hatiplerden razıyım.Rabbimde razı olsun .İmam hatip'e gidip de deist ,ateist olmayan yavrumuz kalmadı çok şükür. Bu cümleler ne kadar bozuksa imam hatiplerde o kadar bozuk işte.Gurur duysunlar eserleriyle

    Yanıtla (12) (1)
  • H.Bulut / 05 Eylül 2023 08:49

    İdealist İHL liler tüm dünyaya gönderelim. Ama Devlet bütcesiyle değil. Bir vakıf kursunlar, kendilerinin idealis imamlar olduklarına inananların bağışlariyla düm dünyaya IHL insanlik dersi versinler. Ben de maaşaallah , Allah razı olsun diyeyim.

    Yanıtla (10) (0)
  • Barut Osman / 05 Eylül 2023 08:31

    Dünyaya 'İmam Hatip ihraç etmek'(!) ...hayatımızın neredeyse tamamı İTHAL ürünlerle dolmuş,taşmış ve geçiyor...

    Yanıtla (15) (0)
  • a reader / 05 Eylül 2023 08:07

    Imam Hatip Modelini Dunyaya benimsetebilir bu konuda yardimci da olursak MIT, Harvard, Stanford, Yale Üniversiteleri artık "nal toplar" tum Dünya gençleri, Mardin Artuklu, Kahramanmaraş Sütçü Imam, Kutahya Dumlupınar Universitelerine akın eder. Dünya Ortaçağ'a geri döner, bizim de çağı, bilimi yakalama gibi sorunumuz kalmaz.Dünyayi bilemem ama Türkiye'ye, ülkemize çok büyük hizmet olur. Iyi fikir.

    Yanıtla (21) (2)
  • Dr / 05 Eylül 2023 08:01

    İnsanlara zorla din dayatıp din öğretmeye kalkıştıkları için insanlar dinden nefret etmeye başladılar. Kendilerine din dayatan azgın azınlığın ahlaksız yaşamını görünce onlardan da nefret etmeye başladılar.

    Yanıtla (25) (2)
  • Okur yazar / 05 Eylül 2023 07:27

    Boş işler bskankğı çocuklar nasıl harcanır bakanlığı. Sonra dış güçler diyorlar. Dış güç bize kaynak ayırmaz. Bunlar kendi işini kendi görür diye. Bu ülkeye ve insanına ihanettir.

    Yanıtla (4) (1)
  • ÖZCAN ŞAHİN / 05 Eylül 2023 06:35

    GÜNAYDIN birçok okulu imam hatıbe çevirdiler yetmedi normal okullardaki DİN DERSLERİNİ ÇOĞALTMIŞLAR KARTAL İMAM HARDVART ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI ülkenin en yüksek mevkilerine getiriliyor bu demekki ÜLKEYİ VE DÜNYAYI BU OKULLARIN MEZUNLARI İDARE EDECEK KÜLTÜRÜ ALIYORLAR SAYIN BAKAN YOL GÖSTERİYOR EFENDİM

    Yanıtla (7) (2)
  • Raşit Özmen / 05 Eylül 2023 06:30

    İmam Hatip okullarını çoğaltacağımıza, Şehirlerde sanayi Bölgelerinde Meslek liseleri çıraklık okullarına ağırlık versek daha iyi değil mi?

    Yanıtla (22) (1)
  • OkurM / 05 Eylül 2023 01:55

    Dünyaya imam hatip ihraç etme hedefi hoşumuza gidebilir. Müslümanız elhamdülillah. Eğitim alanında ihracat yapabilme hedefi güzel bir hedef. Ama hayaller başka gerçekler başka. Dünyaya din ve ahlak ihraç etme hedefinin propagandası yapılıyor. Ama sanki rüşvet ihraç ediyoruz gibi. Ukrayna savunma bakanının gitmesinin sebebi, askeri üniforma satın alımlarında usulsüzlük iddiası. Satan firma galiba turkiyeden... kurtuluş savaşı veren bir ülkeye ne ihraç ediyorsunuz?

    Yanıtla (7) (0)
  • OkurM / 05 Eylül 2023 01:14

    Cübbeli hezeyan savurmuyor, doğruyu söylüyordu. Ali fuad başgil söylemiş ilahiyatla ilgili: "Bu okullardan din adamı yetişmez, din münekkidi yetişir". İmam hatip konusu da oraya döndü. Eski dava adamı hocalar yok artık. Herkes entel hacı. Islamin birinci şartı kelimei Şahadet değil artık. İmam hatiblerde birinci şart her şeyi sorgulamak. Haliyle eli yüzü düzgün, samimi dindar yetişsin diye verilen çocuklar, ahirete inanmayan, deist, din denince her şeyinden şüphe eden, inançsız bir şey oluyor.

    Yanıtla (0) (0)
  • YorumSuz / 05 Eylül 2023 00:24

    Eğitim, ilim ve irfan öğrenmek, gelişmek için yapılır. Bizde siyaset ve ideolojik kaygı ve saiklerle için yapılıyor. O yüzden de bir adım ileriye gitmek bir yana geriliyoruz. Eğitimin içinde olan biri olarak yazıyorum, 10-15 yıl sonra diplomalı ama toptan cahil bir toplum olacağız, İHL'ler dahil...

    Yanıtla (20) (6)
  • SİNAN / 05 Eylül 2023 17:00

    Eski okur üslubun ne kadar çirkin Birde nerede imam hatiplilere saldırı cümlesi var.? fanatizim kör etmiş gözlerinizi.

    Yanıtla (3) (0)
  • Izmirli / 05 Eylül 2023 17:07

    Senin hosuna gitse de gitmese de IHL'ler Turkiye'nin din adami ihtiyacini karsilamak icin acilmis olmasi gereken meslek liseleridir ve Turkiye'nin ihtiyacini karsilayacak duzeyde ama iyi yetismis, saglam din adamlari yetistirmelidir. Cocuklarinin dinini ogrenmesini isteyen aileler icin de diger liselerde saglam din egitimi verilen din dersleri koyarsin, bunu da secmeli yaparsin ki aileleler cocuklari icin kendileri karar verirler, bunun yaninda mahalle camilerinde yaz kurslari acarsin olur biter

    Yanıtla (1) (0)
  • Mustafa / 05 Eylül 2023 18:32

    Eski okur rumuzlu arkadaş, okuduklarından dine ve imam hatiplere saldırı olarak mı okudun?! Allah seni ıslah etsin!!!

    Yanıtla (0) (0)