Bütün CHP elitleri maçta nasıl toplandık?

Hanut ya da avanta gezisi gibi değil, milli bir görev için Hamburg’a gidiyorum. Geniş bir gazeteci heyetiyle.

Ne münasebet, olur mu hiç! İşin içinde milli davamız olmasa Denizbank’ın nâzik davetini elbette kabul etmezdim. Şunu da belirteyim; Genel Müdür Hakan Ateş dahil, hep birlikte mütevazı ekonomi sınıfında uçuyoruz. Hans’la George’un kıskanacağı bir şatafat durumu yok.

A Haber’le TRT Haber’den Halk TV ve Sözcü’ye, Sabah’la Hürriyet’ten Karar ve Cumhuriyet’e, T24’le Oksijen’den Gazete Pencere, Independent Türkçe ve 10 Haber’e... Ayrımsız tüm medyamızı kapsayan çok renkli, çok sesli bir heyetiz.

1kapak.jpg

Bizi ancak milli futbol şuuru bir araya getirebilirdi, öyle de oldu.

Takım taraftarlığı, içeride bizi ne kadar bölüyorsa Milli Takım taraftarlığı da bizi dışarıda o kadar birleştiriyor. HDP’li Ferhat Encü gibi ucuz ve densiz bir popülist şovmenin, Portekiz’i tutma provokasyonu bunu değiştirmez.

Fakat bunları yazarken birden ses tonumun ciddileştiğini fark edip irkildim. Böyle anlarda Oscar Wilde’ın Ciddi Olmanın Önemi adlı güldürüsü gelir aklıma ve koyuveririm.

Yanlış anlaşılmasın, futbol tabii ki ciddi bir iştir. Milli takımların karşılaşması ise çok daha ciddi...

Komik olan, Yeni Akit’teki aklıevvelin zırvaları.

Avrupa Futbol Şampiyonası oynanıyor. A Milli Takım, Çekya karşısına çıkacak. Son 16’ya kalma mücadelesi. Beraberlik bile yetecek. Volkspark Stadı’nda maç izlemeye değil Milli Takım’ı yalnız bırakmamaya gidiyoruz...

Fakat Akit’in akıl küpüne sorarsanız hepimiz, burjuva dostu CHP elitiyiz. Çünkü pasaportumuz var ve yurt dışına çıkmak gibi bir ayrıcalığa sahibiz. Onun için de yurt dışına her çıkışta burnumuzdan getirilmeli.

Başke ne anlama gelir şu yazı spotu:

“Maliye Bakanlığı, yurt dışı harcını burjuva dostu CHP’lilerin isteği üzerine 1.500 TL’nin altında belirlerse onlara yazıklar olsun...”

Türkiye Yüzyılı’na girdiğimizi, devranın değiştiğini, kavruk Anadolu çocuklarının dünyaya nizamat vermeye başladığını, artık hor görülen halkın borusunun öttüğünü unutmuş.

Sanıyor ki CHP’li seçkinlerden başka kimse yurt dışına çıkamıyor.

O eskidendi yahu, 22 yıldır AK Parti iktidarda, AK Parti!

Şu, edilecek lâf mı! “Siz beyninizi nereye kiraladınız beyler; hangi asgari ücretli vatandaş, yurt dışına çıkabilir ki” denir mi?

Asgari ücrete talim ettiği için yurt dışı çıkış harcına 10 kat zam, milleti ırgalamazmış. Millet, yurt dışına rüyasında bile çıkamazmış. Dolayısıyla 10 kat az, Allah ne verdiyse bu CHP’li mutlu azınlığın yurt dışı keyfine zam doğramak lâzımmış...

Aklını peynir ekmekle yemediyse kim, kendi devr-i iktidarında söyler bunu?

Yani...

Bu herzevekilin akıl sattığı ve fedâiliğini yaptığı iktidar zamanında halk, parasızlıktan eve mahkum, pencereden başını bile çıkaramıyor. Nerede kaldı yurt dışına çıksın. Çoğunluk yine mutsuz. Mutlu azınlıksa hâlâ CHP’li. Onlardan da ne koparılsa kâr. Öyle mi!

İktidarı tutup yerin dibine soksa bu kadar olur.

Benden duymuş olmasınlar ama kavgada söylenmez, yenilir yutulur şey değil, en azılı AK Parti karşıtları dahi o kadar acımasız vurmuyor.

Her neyse ben maça döneyim, neme lâzım.

YORUMLAR (41)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
41 Yorum