TUYAP’ta kaçırılmaması gereken 10 etkinlik

TUYAP’ta kaçırılmaması gereken 10 etkinlik

TÜYAP Kitap Fuarı, 12 Kasım cumartesi günü 35’inci kez açılıyor. 20 Kasım’a kadar gezilecek fuarda gidilmesi gereken etkinlikleri derledik.

ÖZEL HABER: IŞIL ÇALIŞKAN

Bu yıl 35’inci kez kapılarını açacak olan TÜYAP Kitap Fuarı, kitapseverleri yerli ve yabancı birçok yazarla buluşturacak. Bu yılki teması ‘Felsefe ve İnsan’ olan fuarın onur yazarı ise filozof-akademisyen Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi. Onbinlerce yazar, kitap ve yayının bir arada olacağı bu fuara yurtiçi ve yurtdışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. Fuar boyunca 50’den fazlası çocuklara yönelik olmak üzere, 300’e yakın kültür etkinliği düzenlenecek. Kültür etkinlikleri ve 9 gün boyunca gerçekleşecek imza günleri, yazarlarla okurları buluşturacak. İşte o etkinliklerden öne çıkanlar...

'ÇITIR ÇITIR' FELSEFECİYLE TANIŞIN

Türkiye’de ‘Çıtır Çıtır Felsefe’ serisiyle tanınan, felsefi kavramları çocuk diline çeviren Brigitte Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Labbé’nin 18 Kasım’da saat 11.00-12.30 arasındaki çocuklar buluşmasında felsefeyi tanıtma ve sevdirme hedeflenecek. 19 Kasım’da 14.00-15.30 saatleri arasında bu kez anne ve babaları felsefe seansına katılacak. Amaç onlara çocuklarına felsefeyi öğretmek için nasıl iletişim kurabileceklerini göstermek.

ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ

İstanbul Genç Şiir Festivali kapsamında düzenlenen ve Tarık Günersel’in yönettiği ‘Genç Hayat ve Edebiyat’ etkinliği de fuarda. Etkinlik kapsamında Claudia Piccino, Ragnheiður Harpa Leifsdóttir, Krystalli Gylniadakis, Marta Markoska, Nasseem Daghestany, Teodora Balabanovic ve Tereza Riedlbauchová gibi şairler ve müzisyen Marteinn Sindri Jonsson ziyaretçilerle buluşacak. Etkinlik, 18 Kasım’da saat 17.00’de.

NASREDDİN HOCA GİBİ DÜŞÜNÜN

Ünlü yazar Oscar Brenifier ile eşi kitap ilistrasyonu Isabelle Millon’un gerçekleştireceği ‘Nasreddin Hoca ile Düşünmeyi Öğrenmek’ atölye çalışması çocuklara eğlendirirken öğreten bir etkinlik fırsatı sunacak. Bu atöye çalışmasında Nasreddin Hoca’nın felsefi düşüncelerinin insanlar üzerindeki etkisi ve olaylara bakışı irdelenecek. Bu eğitici atölye çalışması  13 Kasım pazar günü saat 13.00-13.50 arasında ziyaretçilerle buluşacak.

ÇOCUKLAR İÇİN FOTO-İLLÜSTRASYON

Onur konuğu etkinlikleri kapsamında çocuk kitapları yazarı ve foto-illüstratör Jan von Holleben, ‘Kendi Kitap Dünyanı Kur’ etkinliğiyle çocuklarla buluşacak ve öğrenciler için portre çalışmalarını kapsayan yaratıcılık atölyeleri gerçekleştirecek. Bu etkinlikte çocuklar, kitaplarla ve etkinlik alanında bulunan objelerle kendi pozlarıyla fotoğraflanacak. Etkinlik 13 ve 14 Kasım günlerinde 1 no’lu holdeki etkinlik alanında gerçekleşecek.

BURADA 'OYUNCULAR' KONUŞUR

‘Oynuyoruz ve Bazı Şeyleri Biliyoruz…’ etkinliği genç yeteneklere ustalarıyla buluşma fısatı sunacak. Sercan Gidişlioğlu’nun moderatörlüğünde, 13 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Almanya Ulusal Standı’nda yapılacak söyleşi Mert Fırat, Meltem Cumbul ve Moritz Rinke’nın katılımıyla gerçekleşecek. Ünlü isimler tiyatro üzerine konuşacak ve oyunculuk bilgilerini paylaşacak.

ALMAN YAZAR SCHMİD DE FUARDA

Ünlü Alman felsefe yazarı Wilhelm Schmid de fuarda... Türkiye’de ‘Sakin Olmak’, ‘Aşk’, ‘Arkadaşlıktaki Saadete Dair’ ve ‘Mutsuz Olmak’ adlı kitapları yayımlanan Schmid, 12 Kasım’da 15.15-16.15 saatleri arasında, 13 Kasım’da ise saat 16.45-17.45 arasında iki farklı etkinlikte okurla buluşacak.

KIZININ GÖZÜNDEN CEMİL MERİÇ

Prof. Dr. Ümit Meriç, ‘Babam Cemil Meriç / Cemil Meriç’in Düşüncesi’ adı altında gerçekleşecek söyleşide babası Cemil Meriç’i anlatacak. Etkinlik, 12 Kasım Cumartesi günü 17.45-18.45 saatleri arasında. Bu söyleşide babasının izinden giden bir kadının gözünden Cemil Meriç’i dinleyeceksiniz.

METE YARAR'DAN DARBENİN KAYIP SAATLERİ

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin önemli detaylarını Karar yazarı-güvenlik uzmanı Mete Yarar fuarda da anlatacak. Yarar tüm bu karanlıkta kalan çarpıcı bilgileri ‘Darbenin Kayıp Saatleri’ adlı kitabında toplayarak tarihe önemli bir arşiv belgesi bırakmıştı. Mete Yarar, 20 Kasım Pazar günü 16.45-17.45 arası ziyaretçilerle buluşacak.

OSMANLI'DAN CUMHURİYET'E ATATÜRK

Araştırmacı-yazar Atilla Oral’ın ‘Mustafa Kemal Atatürk Fotoğraf Sergisi’nde Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Atatürk’e ait fotoğraflar ve 1918-1923 işgal yıllarına ait görüntüler bir arada sergilenecek. Sergi, 12-20 Kasım günleri arasında 5. salonda gösterilecek.

İMZA ALMADAN ÇIKMAK OLMAZ

Ercan Kesal: 12 Kasım Cumartesi saat 16.30

Mıgirdiç Margosyan: 12-13-19-20 Kasım günleri saat 15.00

Ahmet Davutoğlu: 13 Kasım Pazar günü saat 14.00

Jehan Barbur: 13 Kasım Pazar saat 14.00

FirüzaN: 13 ve 19 Kasım günleri saat 15.00

Hasan Ali Toptaş: 19 Kasım Cumartesi saat 14.00

Mim Kemal Öke: 19 Kasım Cumartesi saat 13.00

Haldun Dormen: 20 Kasım Pazar saat 14.00

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN