TSK: Sur, Cizre ve Silopi'de toplam 315 terörist öldürüldü

TSK: Sur, Cizre ve Silopi'de toplam 315 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre, Silopi ve Sur'da devam eden operasyonlarda toplam 315 teröristin öldürüldüğü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından, terörle mücadele kapsamında, dün Şırnak Cizre'de 7, Silopi'de 1, Diyarbakır Sur'da 3 teröristin etkisiz hale getirildiği, operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 315 olduğu bildirildi.

3 ilde 315 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar" başlığı altında yer alan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda 7 barikat kaldırılırken, 1 tabanca, 15 fişek ve 1 av tüfeği ele geçirildi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise 7 terörist etkisiz hale getirildi. Burada, 17 el yapımı patlayıcı imha edildi, 1 roketatar mühimmatı, 1 av tüfeği ile 50 fişek, 1 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 180 biksi marka makineli tüfek fişeği ele geçirildi. Bölgede, 2 barikat kaldırıldı, 2 hendek de kapatıldı. Silopi'de de 1 terörist etkisiz hale getirildi. 32 el yapımı patlayıcının imha edildiği ilçede 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör ile 150 fişek, 7 av tüfeği ve 120 fişek, 1 el bombası, 1 roketatar mühimmatı, 850 kilo amonyum nitrat, 3 dürbün, 7 mutfak tüpü ve muhtelif gıda malzemeleri ele geçirildi.

Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında Sur, Silopi ve Cizre'de etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı da 315 oldu.

Bitlis Tatvan'da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 12 işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı. Bu şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada, 4 tabanca, 7 tabanca şarjörü ile 106 fişek, 5 av tüfeği, 205 fişek, 267 tarihi nitelikte altın para ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Silopi'de, YDG-H yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 2 işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep ve Kilis'te 7 DAEŞ mensubu yakalandı

Güvenlik güçleri Gaziantep ve Kilis'te sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 7 kişiyi yakaladı. Şüpheliler gözaltına alındı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN