Trabzonspor deplasmanlara tarifeli uçakla gidecek

Trabzonspor deplasmanlara tarifeli uçakla gidecek

Bordo mavili kulüp, UEFA'nın Mali Fair Play kriterlerine uyum politikası kapsamında, deplasmanlara mümkün olduğu ölçüde tarifeli uçaklarla gitme kararı aldı.

 

Borcu 500 milyon liraya yaklaşan Trabzonspor'da her alanda tasarruf adımları atılmaya çalışılıyor. Muharrem Usta'nın başkan seçilmesinin ardından personel sayısında azaltmaya gidilirken, futbolcuların sözleşmeleri de makul seviyelere çekiliyor.

Tarifeli uçak dönemi başladı

Deplasman maçlarına genellikle kulübün sponsoru Türk Hava Yolları'ndan kiralanan özel uçaklarla giden Trabzonspor, bu alanda da kısıtlama yaptı. Gidiş-dönüş charter seferine yaklaşık 30 bin Euro ödeyen bordo mavililerin, yıllık olarak sadece deplasmana uçakla gidiş masrafı 600 bin Euro tutuyordu. Alınan karar sonrası Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adanaspor deplasmanına tarifeli uçaklarla gidilip, dönüldü.

Trabzonspor’un tarifeli sefer olan tüm deplasmanlara, saatleri uygun olduğu takdirde sezon boyunca bu şekilde gidecek. Böylece yaklaşık 400 bin Euro'luk tasarruf sağlanması hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN