Youtube'dan büyük hata: Kanallar yanlışlıkla silindi! Etkilenen kullanıcılar için itiraz başvurusu başladı

Youtube'dan büyük hata: Kanallar yanlışlıkla silindi! Etkilenen kullanıcılar için itiraz başvurusu başladı

Milyonlarca kullanıcısı olan Youtube, dünya genelinde bazı hesap ve kanalların yanlışlıkla engellediğini açıkladı. İşte detaylar...

Google'ın sahibi olduğu video paylaşım sitesi Youtube, dünya genelinde hesapları yanlışlıkla engellediğini duyurdu. Bazı kanallara erişilemiyor. Youtube hatayı düzeltmek için çalıştığını açıkladı.

Gazetepencere'de yer lan habere göre, Youtube, politika ihlalleri nedeniyle yanlışlıkla kaldırılan kanalların ve yasaklanan hesapların farkında olduğunu aktardı. Şirket, kanalları yeniden etkinleştirmek ve Youtube TV, Youtube Premium ve Youtube Music abonelikleri gibi ücretli hizmetlere erişimi geri yüklemek için aktif olarak çalıştığını bildirdi.

YOUTUBE, HESAPLARI YANLIŞLIKLA ENGELLEDİ

Hata sonucu Youtube hesaplarına erişemeyen kullanıcılar, video izleyemiyor veya Youtube Music dinleyemiyor. Hatadan Youtube Premium aboneleri de etkilendi ve bazıları için çalma listeleri ve diğer kayıtlı içerikler erişemedi.

ABD, Avrupa ve Asya dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar, hesap engeli veya kanal kaldırma işlemi hakkında Youtube'dan bilgilendirme e-postası aldı.

KAZAYLA ENGELLENEN KULLANICILARA MESAJ GÖNDERDİ

Youtube, etkilenen kullanıcılar için bir itiraz süreci sağladı ve birçok rapor, bunun hesap erişimini geri yüklemede başarılı olduğunu gösteriyor. Fakat bazı kullanıcılar, geri yükleme sonrasında çalma listelerinin hâlâ eksik olduğunu bildirdi.

Bu hata, Youtube'un bir dizi tartışmalı kararının ardından geldi. Geçen ay Youtube, bir video duraklatıldığında bile reklamlar gösteren 'duraklat reklamları' özelliğini tanıttı ve bu durum kullanıcıların memnuniyetsizliğine yol açtı.

BAZI ŞARKICILARIN ŞARKILARINA ERİŞİM KISITLANDI

Youtube ayrıca, telif hakları organizasyonu SESAC ile yaşanan yasal anlaşmazlık nedeniyle ABD'de Adele, Bob Dylan ve Green Day gibi ünlü sanatçıların şarkılarına erişimi kısıtladı.

Bu arada, bu hafta başlarında Apple, Google'ın uyarısının ardından Vision Pro için tasarlanmış gayri resmi bir Youtube uygulaması olan Juno'yu App Store'dan kaldırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN