Youtube, gençlerin o videolara erişimini kısıtlıyor! Uzmanlar karardan memnun

Youtube, gençlerin o videolara erişimini kısıtlıyor! Uzmanlar karardan memnun

Video paylaşım sitesi Youtube, belli kategorilerdeki videolarının ergenlere erişimine sınırlandırma getirecek. Uzmanlar, Youtube'un kararını olumlu karşıladı. İşte detaylar...

ABD'li yazılım ve donanım şirketi Google'ın sahibi olduğu Youtube'un algoritması, genellikle kullanıcılara bir videoyu izlemeyi tamamladıktan sonra benzer içerikler öneriyor ve kullanıcılar ilgili videoları kenar çubuğunda görüntülüyor.

GENÇLERİN FİTNESS VİDEOLARINA ERİŞİMİ KISITLANACAK

Diken'de yer alan habere göre, Youtube artık 13-17 yaş aralığındaki kullanıcılara; fiziksel özellikleri karşılaştıran ve bazı tipleri diğerlerinden üstün tutan, belirli fitness seviyelerini veya vücut ağırlıklarını idealize eden, temassız kavgalar ve sindirme şeklinde sosyal saldırganlığı gösteren videoları önermeyecek.

Ancak bu kısıtlamalar yalnızca kullanıcının bir Youtube hesabına giriş yapması ve doğru bir doğum tarihi kaydetmesi durumunda mümkün olacak.

Youtube, bu tür materyallere tekrar tekrar maruz kalmanın gençlerin kendileri hakkında olumsuz inançlar geliştirmesine yol açabileceği endişesiyle harekete geçtiğini söylüyor.

UZMANLAR KARARDAN MEMNUN

Vücut imajı ile sosyal medya arasındaki ilişkiyi inceleyen Strathclyde Üniversitesi'nde kıdemli öğretim görevlisi olan Dr. Petya Eckler, gençlerin sosyal medya kullanımı ile vücutlarına ilişkin algıları arasındaki bağlantı göz önüne alındığında, duyuruyu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Youtube ayrıca ebeveynlerin çocuklarının platformdaki aktivitelerini takip edebilmeleri için yeni yollar da duyurdu.

Ebeveynler, hesaplarını evlerindeki gençlerle bağlayabilecek, böylece onların yüklemelerini, aboneliklerini ve yorumlarını görebilecek ve video yüklediklerinde veya canlı yayın başlattıklarında e-posta alabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN