Whatsapp üç mavi tik ne anlama geliyor, nedir? WhatsApp'ta üç mavi tikin mesajların başkası tarafından okunduğu anlamına geldiği iddiası doğru mu?

Whatsapp üç mavi tik ne anlama geliyor, nedir? WhatsApp'ta üç mavi tikin mesajların başkası tarafından okunduğu anlamına geldiği iddiası doğru mu?

Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygualamsı Whatsapp'la ilgili herkesi şaşırtan bir iddia ortaya atıldı. Uygulamadaki mesajlarda üç mavi tik oluşmasının nedeni olarak hükümetlerin konuşmaları okuduğu iddia edildi. Peki, Whatsapp üç mavi tik nedir? Whatsapp üç mavi tik iddiaları doğru mu? İşte detaylar...

Whatsapp uygulamasıyla ilgili ortaya atılan iddia kullanıcıları korkuttu. İddialar göre, üç mavi tik oluşan mesajlar hükümetler tarafından okunuyor. Peki, Whatsapp üç mavi tik iddiası doğru mu? Detaylar haberimizde...

WHATSAPP ÜÇ MAVİ TİK İDDİASI DOĞRU MU?

Whatsapp'ta yayılan bir mesaj sonrasında kullanıcılar Whatsapp mesajlarında üç mavi tik olduğunda mesajların hükümetlerce okunduğu bilgisini yaydı. Whatsapp'ta yer alan mesajda yazılanlar şu şekilde:

"Sevgili dostlarım, Yukarıda WhatsApp'ın bir uyarısı var. Kısaca: Siz bir mesaj gönderdiğinizde mesajın yanında bir tik işareti görürsünüz. Bu mesajın alındığını gösterir. Bu tik işaret iki olduğunda mesajın yerine ulaştığını maviye dönüştüğünde mesajın okunduğunu gösterir. Bu normal prosestir. Eğer tik işareti üç mavi olursa bu mesajın bir hükümet görevlisi tarafından okunduğunu ve mavilerden biri kırmızıya dönüşmüşse mesajın incelenmeye alınabileceğini göstermektedir. Lütfen mesajlarınızda tedbirli olun ve bu bilgiyi dostlarınızla paylaşın."

 whatsapp üç tik iddiası

İDDİALARIN ASLI YOK

Teyit.org tarafından gündemi sarsan iddialarla ilgili bir açıklama yapıldı. Teyit.org'un açıklamasına göre Whatsapp üç tik iddialarının doğruluk payı bulunmuyor. Yani, uygulamada üç tik özelliği bulunmuyor ve konuşmalara üçüncü şahıslar erişemiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN