Uygun fiyatlı iPhone SE 4'ü bekleyenlere kötü haber! Çıkmadan tepetaklak oldu

Uygun fiyatlı iPhone SE 4'ü bekleyenlere kötü haber! Çıkmadan tepetaklak oldu

Apple'ın merakla beklenen iPhone SE 4 modeli için üzücü bir gelişme yaşandı. Standart iPhone modelleri kadar değerli olması beklenmeyen iPhone SE 4'ün teknik özellikleri yavaş yavaş netleşiyor. İşte detaylar...

ABD merkezli yazılım ve donanım firması Apple'ın iPhone SE 3 akıllı telefon modelinin satışı beklentilerinin altında kalınca iPhone SE 4 modeli geçen yıl pas geçilmişti. Pazar araştırma şirketi Sellcell, uygun fiyatlı yeni iPhone modeli hakkında üzücü bir gelişme paylaştı.

iPHONE SE 4 ÇIKMADAN DEĞER KAYBETTİ

Akıllı telefon pazarında bir tarafta her bütçeye uygun Android cihazlar bulunurken, diğer tarafta Apple'ın lüks modelleri mevcut. Bu durum da rakiplerinden çok daha az değer kaybetmesine neden oluyor. Ancak yeni bir araştırmaya göre iPhone SE 4, standart ve 'Pro' modeller karşısında bu avantajı kaybedebilir.

iPhone SE 4'ün özellikleri şimdilik bilinmiyor. Fakat yeni araştırma, 2022 yılında çıkış yapan iPhone SE 3'ün, yeniden satış değerinin yüzde 42,6'sını kaybettiğini gösteriyor. Buna karşılık, aynı dönemde piyasaya sürülen iPhone 13, yıllar içinde yalnızca yüzde 18,7 değer kaybetti. Üstelik bu trend, iPhone 14 ve iPhone 15 serilerinde de korunuyor.

iPHONE SE 4 ÖZELLİKLERİ NELER?

Sellcell, iPhone SE 4'ün benzer bir kaderi paylaşabileceğini ve piyasaya sürüldükten sonra yeniden satış değerinin büyük ölçüde düşebileceğini belirtti. Ayrıca iPhone SE 4'ün değer kaybı potansiyeli, bazı kullanıcıları bütçe modeli yerine premium modeli tercih etmeye yönlendirebilir.

Donanımhaber'de yer alan habere göre, iPhone SE 4'ün 6.1 inçlik daha büyük bir ekranla ve ön kamera ile Face ID sensörlerini barındıran bir çentikle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Dahası, yeni tasarıma USB-C bağlantı noktası da eşlik edecek. iPhone SE 4 modelinin, en erken 2025 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Fakat daha önce de belirtildiği gibi, gecikme yaşama olasılığı yüksek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN