Satın aldığı Twitter'da yaptığı radikal değişikliklerle kullanıcılara saç baş yolduran Elon Musk, platformda yine eleştiri toplayan bir değişikliğe gitti. İşte, Twitter'dan kaldırılan o özellik...
Twitter, yine yeni bir güncellemeyle gündeme geldi. Platform, artık yalnızca kayıtlı kullanıcılarına arama özelliğini sunacak. Yapılan güncellemeyle oturum açmadan kullanıcılar yalnızca 'Keşfet' sekmesinde seçilmiş tweet listesine erişebilecek. Yani arama alanı tamamen kaldırıldı.
AMAÇ KULLANICI SAYISINI ARTIRMAK
Kayıtlı olmayan kullanıcılar artık Twitter üzerinde bir şeyler bulmak için hesap oluşturmak zorunda kalacak. Arama yapıldığı an oturum açma sekmesi çıkacak. Elon Musk'ın yaptığı bu değişiklikle Twitter'ın amaçladığı, tabii ki kullanıcı sayısını artırmak. Zira Musk'ın amacının kayıtlı kullanıcılara odaklanarak daha fazla etkileşim ve katılım sağlamak olduğu belirtiliyor.
API HİZMETİ DE ÜCRETLİ HALE GELMİŞTİ
Bu haber, nisan ayının başında Twitter'ın ücretsiz API'ını resmen kapatmasından sonra geldi. Twitter, ücretsiz API katmanını ücretli temel katman ile değiştirdi. Şirket, bu yılın başlarında, geliştiricilerin kendisiyle üçüncü taraf uygulamalar oluşturmasını yasakladıktan sonra API'ında birden fazla değişiklik yaptığını duyurmuştu. Değişiklikler arasında, API için yeni ücretli katmanlar ve bir dizi sınırlamaya sahip ücretsiz, salt yazılır bir sürüm yer alıyordu.
ETKİLEŞİMİ DÜŞÜREN ETİKETLER AÇIKLANDI
Hafta başında Twitter, erişimi düşürülen gönderilere ekleyeceği etiketleri resmi olarak duyurdu. Etiketler hem gönderiyi paylaşanlar hem de gönderiyi görüntüleyenler tarafından görülebilecek. Erişim düşürme eylemi ise Twitter'ın içerikleri kaldırma politikasına yeni bir katman ekliyor.
Zira şirket şimdiye kadar şikayet edilen tweet'leri kaldırıyor ya da içeriklerin platformda yer almalarına müsade ediyordu. Bu içerik yönetimi yaklaşımı, şirketin belirttiğine göre erişim özgürlüğüne karşılık ifade özgürlüğünü de destekliyor.