Tüp bebekte yapay zeka mucizesi: Embriyo seçiminde 10 kat daha hızlı

Tüp bebekte yapay zeka mucizesi: Embriyo seçiminde 10 kat daha hızlı

Yapay zeka, tüp bebek sürecinde de devrim yarattı. Embriyo seçimini embriyologlardan on kat daha hızlı yapan yapay zeka tabanlı iDA sistemi, tüp bebekte verimliliği artırarak, yeni bir dönemin kapılarını araladı.

Bilim dünyasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı. Yapay zeka halk arasında "tüp bebek" olarak bilinen in-vitro fertilizasyon (IVF) sürecine de el attı.

HIZIYLA EMBRİYOLOGLARI GERİDE BIRAKTI

Yapay zekanın embriyo seçimini embriyologlardan on kat daha hızlı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Nature Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, yapay zeka tabanlı iDA sisteminin embriyo kalite derecelendirme hızıyla embriyologları geride bıraktığı saptandı.

Araştırmaya göre, yapay zeka tabanlı iDA sistemi, embriyologların elde ettiği sonuçlarla benzer doğruluk oranlarına sahip, ancak on kat daha hızlı çalışıyor. Bu, IVF süreçlerini hızlandırarak, doktorlara verimlilik konusunda önemli bir avantaj sağlayacak.

5 GÜNLÜK GELİŞİM SÜRECİNİ HIZLANDIRILMIŞ VİDEO İLE GÖZLEMLİYOR

IVF Avustralya uzmanlarından Dr. Manny Mangat, ABC News'a yaptığı açıklamada, yapay zekanın embriyoların beş günlük gelişim sürecini hızlandırılmış video teknolojisiyle gözlemlediğini belirtti. Mangat, "Bu sistem, embriyoların değerlendirilmesine yardımcı olmak ve laboratuvardaki iş akışını iyileştirmek için kullanabileceği önemli bir araç olacak." ifadesini kullandı.

DÜNYADA DOĞAN HER 18 BEBEKTEN BİRİ TÜP BEBEK

Beş gün boyunca kamera ile donatılmış bir inkübatörde büyümeleri gözetlenen embriyolardan IVF'ye uygununu seçmek için, hızlandırılmış video teknolojisiyle fiziksel değişiklikleri embriyologlarca gözlemleniyor.

İstatistiklere göre, dünya genelinde doğan her 18 bebekten biri tüp bebek yöntemi kullanılarak dünyaya geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN