Spotify'ı ücretsiz kullananlara sevindiren haber: Kısıtlama gevşetiliyor! 600 milyondan fazla kullanıcısı var

Spotify'ı ücretsiz kullananlara sevindiren haber: Kısıtlama gevşetiliyor! 600 milyondan fazla kullanıcısı var

Dünya genelinde yüz milyonlarca üyesi olan dijital müzik platformu Spotify, ücretsiz kullanıcılarına uyguladığı bazı kısıtlamada esnekliğe gidiyor. İşte detaylar...

Dijital müzik platformu Spotify, şarkı sözleri özelliğini sadece Premium aboneler kullanabileceği bir formata çevirmiş ve ücretsiz kullanıcıları ayda üç şarkının sözleriyle sınırlamıştı. Şirketin bu hamlesi, daha fazla kullanıcıyı hizmet için ödeme yapmaya itmek için bir teklif olarak karşımıza çıktı.

Bu kapsamda çok sayıda şikayet alan şirket şimdi aylık sınırı genişletme kararı aldı. Spotify, ücretsiz kullanıcıların görüntüleyebileceği şarkı sözü sayısı sınırını yükseltmeye başladı.

ÜCRETSİZ GÖRÜNTÜLENEBİLECEK ŞARKI SÖZÜ SAYISI ARTIYOR

Spotify, ücretsiz kullanıcılar için aylık şarkı sözü sayısını tam olarak açıklamamış olsa da muhtemelen üç şarkı sınırından önemli ölçüde daha yüksek bir sayı olacak.

Spotify sözcüsü, "Spotify'da her zaman test ediyor ve yineliyoruz. Bu da özelliklerimizin kullanılabilirliğinin kademeler arasında, pazarlar ve cihazlar arasında farklılık gösterebileceği anlamına geliyor. Önümüzdeki haftalarda, Spotify Free kullanıcıları için şarkı sözlerinin kullanılabilirliğini artıracağız, böylece daha fazla kişi dünya çapında daha fazla şarkı sözü görüntülemenin keyfini çıkarabilecek" dedi.

600 MİLYONDAN FAZLA KULLANICISI VAR

Webrazzi'de yer alan habere göre, Spotify ilk olarak 2023'te şarkı sözlerini Premium özellik olarak sunmaya başladı. Şarkı sözlerinin bu kapsama alınmasının ücretli abonelerde bir artışa katkıda bulunup bulunmadığı belirsiz. Ancak şirket bu kısıtlamayı kaldırmaya karar verdiği için bunun Premium aboneliklere çok da yaramadığını söylemek mümkün.

Spotify, 2024'ün ikinci çeyreğinde 246 milyon premium abone dahil olmak üzere aylık 626 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN