Selektörle radar uyarısı tarih oluyor: O uygulamadan görülebilir! Sürücülere dev hizmet

Selektörle radar uyarısı tarih oluyor: O uygulamadan görülebilir! Sürücülere dev hizmet

Bir navigasyon uygulaması, yurt dışında 2019'dan bu yana kullanılan radar noktası bildirme özelliğini Türkiye'de de kullanıma açtı. Özellikle yoldaki kazalar, çalışmalar ile istop etmiş araçlar bile bildirebilecek. İşte detaylar...

Dünyanın en popüler navigasyon uygulamalarından Google Haritalar, trafiği azaltma potansiyeline sahip bir güncelleme yayınladı. Yeni özellik sayesinde hem yolun durumuyla ilgili diğer sürücülere haber verebilecek, hem de diğer sürücülerden haber alabileceksiniz.

GOOGLE HARİTALAR'A RADAR UYARISI EKLENDİ

Webtekno'da yer alan habere göre, bulunduğunuz yerde kaza, yavaşlama, yol çalışması, kapalı şerit, istop etmiş araç, yol üzerinde bir nesne ya da radar noktası bulunup bulunmadığını Google Haritalar'a ekleyebiliyorsunuz. Böylece aynı yerden geçecek sürücüler, uygulamaya eklenen bildirimi görüp ona göre rotasını değiştirebilecek, yavaşlayabilecek ya da aracı daha dikkatli kullanabilecek.

GOOGLE HARİTALAR RADAR UYARISI NASIL KULLANILIR?

* Baloncuk içinde + simgesine dokunun.

* Eklemek istediğiniz bildirime dokunun.

Yanlış bildirim eklemeniz halinde geri sayım bitmeden 'Geri al' butonuna dokunun.

Google Haritalar yol üzerindeki radar noktalarını 2019 yılından bu yana gösteriyor. Fakat söz konusu özellik, son güncellemeye kadar Türkiye'de kullanılamıyordu.

google-haritalar-radar-uyarisi-nasil-acilir-navigasyon.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN