Şarj başında beklemek tarih oluyor! Realme telefonları 5 dakikada şarj edebilen teknolojiyi duyurdu

Şarj başında beklemek tarih oluyor! Realme telefonları 5 dakikada şarj edebilen teknolojiyi duyurdu

Şarj başında beklemek artık tarihe geçecek! Realme, yeni şarj teknolojisini tanıttı! 5 dakikada tam kapasite şarj ediyor...

Günümüz akıllı telefonları, yüksek donanım özellikleriyle birlikte artan batarya tüketimiyle dikkat çekiyor. Bu nedenle, akıllı telefon üreticileri daha büyük kapasiteli bataryalar veya gelişmiş hızlı şarj teknolojileri geliştirmeye odaklanıyor. Son gelişmeler arasında, Çinli akıllı telefon üreticisi Realme'nin duyurduğu 300W hızlı şarj teknolojisi öne çıkıyor.

YENİ ŞARJ TEKNOLOJİSİ 5 DAKİKADA TAM ŞARJ İMKANI SUNACAK

10 dakikada tam şarj: 240W hızlı şarj destekli Realme GT Neo 5

Realme, 300W hızlı şarj teknolojisini resmi olarak tanıttı. Şirket, yeni şarj teknolojisinin 14 Ağustos'ta duyurulacağını belirtti. Realme'ye göre, bu yeni teknolojik yenilik, Şubat 2023'te tanıtılan 240W hızlı şarj teknolojisinden sonra en büyük "teknolojik atılım" olarak nitelendiriliyor. 240W hızlı şarj, Realme'nin GT5 ve GT Neo 5 modellerinde kullanılmış ve şarj sürelerini 10 dakikanın altına çekmişti.

ŞARJ SÜRESİNİ 5 DAKİKADAN DAHA KISA SÜREYE ÇEKECEK

Yeni 300W hızlı şarj teknolojisinin detayları henüz açıklanmamış olsa da, bu teknolojinin şarj süresini 5 dakikaya veya daha kısa bir süreye çekmesi bekleniyor. Öte yandan, Xiaomi'nin alt markası Redmi de daha önce 300W şarj teknolojisini göstermişti. Ancak, üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen bu teknolojiyle ilgili herhangi bir yeni gelişme paylaşılmamıştı.

Realme, dünyanın en hızlı şarj teknolojisini tanıtacak

Hızlı şarj teknolojisi, özellikle hareket halindeki kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlasa da, aşırı ısınma ve batarya sağlığı gibi sorunlar da beraberinde getiriyor. Bu nedenle, 300W hızlı şarj teknolojisinin etkili bir soğutma çözümüne ihtiyaç duyacağı belirtiliyor. Realme'nin bu konuda hangi adımları atacağı ise henüz netleşmiş değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN