O mesajlaşma uygulaması artık mesajları devletlerle paylaşacak! IP adresleri ve telefon numaraları da verilecek

O mesajlaşma uygulaması artık mesajları devletlerle paylaşacak! IP adresleri ve telefon numaraları da verilecek

Milyonlarca kişinin kullandığı popüler mesajlaşma uygulaması, yasal otoritelerden gelen geçerli bir talep üzerine şüphelilerin IP adresleri ve telefon numaraları yetkililerle paylaşacağını açıkladı. İşte detaylar...

Telegram, yasal talepler karşısında kullanıcılarının IP adresleri ve telefon numaralarını yetkililerle paylaşma kararı aldı. Telegram CEO'su Pavel Durov'un açıklamasına göre bu değişiklik, platformun arama özelliğini kötüye kullanan suçluları engellemeyi amaçlıyor.

ÜLKELERİN YASAL DÜZENLEMELERİNE UYACAKLAR

Bloomberg'te yer alan habere göre, geçmişte Telegram, özellikle herhangi bir suç konusunda şüpheli olan kişilerle ilgili bilgi taleplerine yanıt vermemekle ün salmıştı. Ancak yeni politika, platformun yasal düzenlemelere daha fazla uyum sağlayacağına işaret ediyor.

Telegram'ın gizlilik politikasındaki güncellemeye göre, yasal otoritelerden gelen geçerli bir talep üzerine şüphelilerin IP adresleri ve telefon numaraları yetkililerle paylaşılabilecek.

Bu değişiklik, geçtiğimiz ay Pavel Durov'un Fransa'da Telegram üzerinden işlenen suçlar nedeniyle tutuklanmasının ardından yapıldı. Durov, bu suçlamaları reddederken, yapılan düzenlemelerin platformu suçluların kötüye kullanımından korumaya yönelik olduğunu vurguladı.

KULLANICILARIN MESAJLARINI DEVLETLERLE PAYLAŞACAKLAR

Bu gelişmenin yanı sıra Telegram, hem yapay zeka hem de insan moderatörler kullanarak platformdaki problemli içerikleri tespit edip kaldırmaya başladı. Pavel Durov, kullanıcıları da yasa dışı ve güvenli olmayan içerikleri rapor etmeye çağırdı. Buna ek olarak, şirketin, kullanıcı bilgilerini yetkililerle paylaşıp paylaşmadığını şeffaflık raporlarıyla duyuracağını belirtti.

Telegram, uçtan uca şifreleme, SIM kartsız kullanım gibi anonimleştirici özelliklere sahip olsa da yeni düzenlemelerin suçluların platformu kullanımını nasıl etkileyeceği belirsiz. Telegram, şu ana kadar hiçbir kullanıcı mesajını üçüncü şahıslarla paylaşmadığını belirtmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN