Instagram'ın yeni özelliği, bu kez de o sosyal medya uygulamasını hatırlattı! Etkileşimi artıracak yenilik

Instagram'ın yeni özelliği, bu kez de o sosyal medya uygulamasını hatırlattı! Etkileşimi artıracak yenilik

Instagram tarafından duyurulan yeni özellik, 2000'li yılların başındaki milyonlarca kullanıcısı olan bir sosyal paylaşım sitesinin özelliğine benzetildi. Instagram'ın son yıllarda getirdiği birçok yenilik, rakibi olan sosyal medya uygulamalarından kopyaladığı eleştirilerine maruz kalıyordu. İşte detaylar...

Bilhassa Y kuşağının bu zamana kadar ciddi bir bağ kurduğu sitelerden biri, hiç şüphesiz Myspace'di. Müzik odaklı profil oluşturabildiğimiz bu sosyal ağ, şimdi ise Instagram'ın yeni hamlesiyle bir kere daha akıllara geldi.

INSTAGRAM PROFİLİNE MÜZİK EKLENEBİLECEK

Instagram tarafından duyurulan özellik, 2000'li yılların başındaki Myspace'e benzer şekilde kullanıcıların profillerine şarkı eklemelerine olanak tanıyacak. Instagram tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre, bir kullanıcının profiline eklenen müzik biyografi alanında gösterilecek.

Bir şarkı, kullanıcı onu kaldırana veya değiştirene kadar profilde yer alacak. Ancak Myspace'in aksine, şarkılar otomatik olarak çalınmayacak, bir şarkının bulunduğu bir profili görüntüleyen kişiler parçayı çalabilecek veya duraklatabilecek.

INSTAGRAM PROFİLİNE MÜZİK NASIL EKLENİR?

Webrazzi'de yer alan habere göre, kullanıcılar 'Profili Düzenle' sayfasına giderek bir şarkı ekleyebilecek ve burada Instagram'ın Reels veya gönderiler gibi araçları için de kullanılabilen lisanslı müzik kütüphanesine erişebilecekler. Akabinde buradan, eklemek istedikleri şarkının 30 saniyelik bir bölümünü seçebilecekler.

Instagram bu özelliği tanıtmak için şarkıcı Sabrina Carpenter ile iş birliği yaptı ve hayranları Carpenter'ın yeni şarkısı Taste'in bir kısmını sadece sanatçının profilinde dinleyebildi. Bu yılın başlarında Instagram'ın ana şirketi Meta da bir başka pop yıldızı Taylor Swift ile iş birliği yapmıştı.

Taylor Swift, nisan ayında yeni albümü The Tortured Poet Society'nin yayınlanmasıyla birlikte bir Threads hesabı oluşturdu. Gönderisini paylaşan ilk grup, profillerinde özelleştirilmiş bir rozet aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN