Çinli bilim insanlarından yeni keşif: Mars’ta şarj olabilen batarya geliştirildi

Çinli bilim insanlarından yeni keşif: Mars’ta şarj olabilen batarya geliştirildi

Çinli bilim insanları, Mars atmosferinde enerji depolamak üzere tasarlanmış, zorlu koşullara dayanıklı şarj edilebilen bataryalar geliştirdi.

Çin’deki araştırmacılar, Mars atmosferinin enerji potansiyelinden yararlanarak şarj olabilen bataryalar üretti. Bu yeni bataryalar, Mars’ın zorlu iklim koşullarına dayanacak şekilde tasarlandı. Geliştirilen teknolojinin, Mars keşif projelerinde enerji yönetimini geliştirmesi ve sürdürülebilir enerji sağlama konusunda önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.

South China Morning Post Gazetesi'nin haberine göre, Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları, geliştirilen pilin 1350 saatten fazla (iki Mars ayı) çalışabildiğini açıkladılar.

screenshot-5.jpg

MARS ATMOSFERİNDEN ENERJİ ÜRETEN YENİ TEKNOLOJİ

Mars'taki atmosfer tarafından şarj edilebilen ve zorlu koşullara karşı dayanıklı olduğu kaydedilen batarya gece ve gündüz sıfırdan 60 derecelere kadar değişen koşullarda işlevsel kalabiliyor.

Yeni geliştirilen bul pil, normal piller gibi enerji depolamazken kimyasallarla sürekli reaksiyona girerek elektrik üretebiliyor, güneş ve nükleer enerji kaynakları tarafından da şarj edilebiliyor.

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde araştırmacı olan Xiao Xu, bataryanın çalışma şekline dair yaptığı açıklamada, bataryanın Mars atmosferindeki karbondioksit, oksijen ve karbonmonoksiti "enerji" olarak kullanabildiğini söyledi.

Söz konusu bataryaların uydu fırlatma maliyetlerini azaltacağına dikkati çeken Xiao, bunun uzay görevleri için faydalı olacağını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN