Sur'dan tahliye edilen vatandaşlar: Nereden geldi bunlar, Kürt değiller

Sur'dan tahliye edilen vatandaşlar: Nereden geldi bunlar, Kürt değiller

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde operasyondaki askerler tarafından bölgeden tahliye edilen Kürt vatandaşlar feryat etti. Terörist saldırılara maruz kalan vatandaşlar askerlere "Bugüne kadar neredeydiniz, bunlar Kürt değil" dedi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde düzenlenen operasyon bölgesinde yaşayan vatandaşlar, dün Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından güvenli bir bölgeye başarılı bir şekilde tahliye edildi.

"Bizi bu pislikten kurtarın"

Kontrol edilen evlerde yaşayan ve tahliyeleri için gelen güvenlik güçlerine vatandaşlar "Biz bugüne kadar yüzleri maskeli 14 - 15 yaşlarındaki çocuklardan tokat yiyorduk. Bugüne kadar neredeydiniz? Geç de olsa geldiniz. Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın" diyerek operasyonlara destek verdikleri öğrenildi.

15-12/24/32215db31b2d62ba93cb88ab2eb7d3b2-1450944873.jpg

"Nereden geldi bunlar? Bunlar Kürt değil"

Tahliye edilen vatandaşlar arasında bulanan yaşlı bir kişinin de "59 yıldır burada yaşarım ben bu sen 5 senedir yaşadıklarımı keşke ölseydim de yaşamasaydım. Kim bu adamlar . Bunlar buraların çocukları olamaz. Buranın çocukları çok temizdi. Nereden geldi bunlar? Bunlar Kürt değil. Bunların yaptığını gavur bile yapmaz. Camilerimizi, evlerimizi yaktılar" dediği belirtildi.

DİYARBAKIR/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN