Sur'da patlama: 1 asker şehit, 6 yaralı

Sur'da patlama: 1 asker şehit, 6 yaralı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Diyarbkır'ın Sur ilçesinde patlama meydana geldi. Teröristlerin barikata tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 5'i asker 7 kişi yaralandı. Yaralı askerlerden bir uzman çavuş şehit düştü.

Sokağa çıkma yasağının 22’inci gününde sürdüğü ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde, güvenlik güçlerince Fatih Paşa Mahallesi Yıkıkkaya Sokak’a bir kez daha operasyon düzenlendi. Öğle saatlerinde güvenlik güçlerinin sokağa girişi sırasında teröristlerce barikata tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Uzman çavuş şehit

Patlamada, 5 asker ile 2 vatandaş yaralandı. Yaralı askerler olay yerine çağrılan ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi’ne, vatandaş ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Yaralılardan bir uzman çavuş hastande şehit düştü. 

22 günde, 23 PKK’lının etkisiz hale getirildiği ve 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu ilçede yaralanan güvenlik görevlisi sayısı ise 34’e yükseldi. 

İlçede, operasyon ve çatışmalar sürüyor.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN