Türkiye'yi 3-2 öne geçiren golü atan Arda Güler, İspanya'da gündem oldu

Türkiye'yi 3-2 öne geçiren golü atan Arda Güler, İspanya'da gündem oldu

İzlanda'yı 4-2 geçerek Uluslar Ligi'nde yoluna lider devam eden Türkiye'de Arda Güler'in performansı gündem oldu. Milli futbolcu İspanya'da da manşetleri süsledi

A Milli Takım’ın UEFA Uluslar B Ligi'nin 4’üncü karşılaşmasında İzlanda'yı 4-2 mağlup etti. Bu galibiyetle İzlanda’yı deplasmanda tarihinde ilk kez yenmeyi başaran Milli Takım’da tüm oyuncular performansları ile beğeni topladı. Ay-yıldızlı takımda mücadelesi ve üstün performansıyla dikkat çeken isimlerden biri de Real Madrid’te Türkiye’yi başarıyla temsil eden genç yıldız Arda Güler oldu.

Maç boyunca koşan, mücadele eden ve teknik üstünlüğünü sahaya yansıtarak rakip sahada yaratılan çok sayıda gol pozisyonunda imzası olan Arda performansını 1 de golle süsledi. Arda Güler dünya basını ile birlikte İspanyol basınının da gündemindeydi.

turkiye-izlandayi-deplasmanda-devirdi-371028-102548.jpg

'ARDA GÜLER'DE ÖZEL BİR ŞEY VAR'

Real Madrid resmi internet sayfası, Arda’nın performansı ile ilgili şunları paylaştı: “Arda Güler, Türkiye'nin İzlanda'daki Laugardalsvöllur stadyumunda kazandığı zaferde kilit rol oynadı . Real Madrid orta saha oyuncusu, takımının üçüncü golünü attı. Konuk takımın Milletler Ligi'nde üç puan almasını sağlayan heyecan verici bir maçtı.”

Maça geniş yer ayıran ve ana sayfada haberi, "Arda Güler’de özel bir şey var" başlığıyla veren İspanya’nın ünlü Marca Gazetesi haberin alt başlığını ise, “Arda Güler 'buzda dans ederek' 88. dakikada Türkiye'ye zafer kazandırdı” şeklinde kullandı. 54. dakikada Arda Güler'in ceza sahası dışından çektiği şutun, VAR incelemesi sonucu takımına penaltı kazandırdığını hatırlatan gazete, 88’inci dakikada ise Real Madridli oyuncunun 16’ncı milli maçtaki üçüncü golünü attığını yazdı.

aa-20241014-35912321-35912313-izlanda-turkiye.jpg

HALKIMIZI MUTLU ETMEK EN BÜYÜK MOTİVASYON

Maçtan sonra konuşan Arda, “Zor bir yolculuktan geldik, zor bir zemin vardı ama hiç pes etmeyen bir takım vardı. Kazandığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Halkımızı mutlu etmekten daha büyük bir motivasyon yok." dedi.

Maçın sonlarında takımını öne geçiren golü de değerlendiren Arda, "O dakikada o baskıyı yapmak inanılmaz değerli, ona borçluyum. Gol atıp katkıda bulunduğum için çok mutluyum" cevabını verdi.

Arda Güler görüşlerini şöyle noktaladı: "Oynamaktan dolayı çok mutluyum. Aldığım dakikalar gelişmeye yardımcı oluyor. Halkımıza teşekkür ederim, onları mutlu etmeye çalışacağız bugünkü gibi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN