Torreira’nın poziyonu için dikkat çeken yorum: 2. haftanın VAR kayıtları açıklandı

Torreira’nın poziyonu için dikkat çeken yorum: 2. haftanın VAR kayıtları açıklandı

Süper Lig'de 2'nci haftanın VAR kayıtları açıklanırken Icardi'nin Konyaspor karşısında attığı ve iptal edilen golü için yapılan konuşmalar merak konusu oldu. Torreira'nın rakibine faul yaptığı gerekçesiyle iptal edilen pozisyonda VAR hakeminin "Galatasaraylı oyuncu Konyalı'nın önüne ayağını koyduğu için topa teması sağlıyor" ifadesi dikkat çekti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 2. haftasındaki VAR kayıtlarını açıkladı. TFF'nin YouToube kanalından yayımlanan kayıtta, TÜMOSAN Konyaspor-Galatasaray, Göztepe-Fenerbahçe ve Beşiktaş-Antalyaspor müsabakalarının kayıtları sesli ve görüntülü olarak paylaşıldı.

ICARDI'NİN GOLÜ İPTAL EDİLMİŞTİ

Kayıtlarda TÜMOSAN Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasında Mauro Icardi'nin iptal edilen golüne yönelik konuşmalar dikkat çekti. Haftanın açılış maçında Konyaspor karşısında 76'ncı dakikada Mauro Icardi'nin attığı gol, Lucas Torreira'nın rakibine faul yaptığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

İşte kayıtlardaki o konuşmalar:

VAR: Galatasaraylı oyuncu, Konyalı'nın önüne ayağını koyduğu için topa vuruyor. Konyalı'nın topa vuruşunu engellemek için ayağını önüne koyuyor. Konyalı topa vurmak isterken Galatasaraylı'nın ayağına çarpıp topa gidiyor. Onun için sahada inceleme öneriyorum.

Hakem: Galatasaraylı oyuncu topa değemiyor doğru mu? Başka bir açınız var mı?

VAR: Sana şimdi başka bir açı daha göstereceğim. Galatasaraylı oyuncu Konyalı'nın önüne ayağını koyduğu için topa teması sağlıyor.

9863126.jpg

Hakem: Faul ile oyuna başlayacağım, golü iptal ediyorum.

Bu pozisyon sonra Torreira'nın faul yaptığı gerekçesiyle Icardi'nin golü iptal edildi.

GÖZTEPE - FENERBAHÇE MAÇI

Göztepe - Fenerbahçe maçının 30. dakikasında ev sahibinin Romulo ile bulduğu gol sonrası hakem Kadir Sağlam, VAR’dan gelen uyarıyla pozisyonu inceledi. Atak başlangıcında Kubilay Kanatsızkuş’un, İsmail Yüksek’in ayağına bastığını tespit eden hakem Sağlam golü iptal etti.

BEŞİKTAŞ - ANTALYASPOR MAÇI

Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasının 61. dakikasında Rafa Silva’ya müdahale eden Güray Vural hakem Mehmet Türkmen tarafından sarı kart gördü. Uyarı sonrası müdahaleyi tekrar izleyen hakem Türkmen, rakibin sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle sarı kartı iptal etti ve Güray’a kırmızı kart gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN