Spor dünyanın sevilen isminden kahreden haber! Uzun süredir tedavi görüyordu: Herkes acı haberiyle yıkıldı

Spor dünyanın sevilen isminden kahreden haber! Uzun süredir tedavi görüyordu: Herkes acı haberiyle yıkıldı

Spor dünyasının sevilen ismiydi, üzücü haber geldi! Uzun süredir tümör sebebiyle tedavi görüyordu! Herkes acı haberiyle yıkıldı, hayatını kaybetti...

Spor dünyası, değerli bir kalemini kaybetti. Uzun süredir beyin tümörü tedavisi gören spor yazarı Ahmet Çakır, hayata veda etti. 72 yaşında yaşamını yitiren Çakır, geride spor medyasına unutulmaz katkılar bıraktı.

TSYD'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Ahmet Çakır’ın vefat haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. TSYD’nin yaptığı açıklamada, "Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı, üyemiz Ahmet Çakır'ı kaybettik. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgi kısa sürede verilecektir. Allah rahmet eylesin" ifadelerine yer verildi.

UZUN SÜREDİR TEDAVİ GÖRÜYORDU

ahmet-cakir-kimdir-1.webp

Ahmet Çakır, 2022 yılında geçirdiği beyin ameliyatının ardından tedavi görmeye başlamıştı. Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir de kısa bir süre önce Çakır’ı evinde ziyaret etmiş ve sosyal medyada "Ahmet Çakır bir dönem önceki TSYD seçiminde rakibimdi. Hep centilmendi, rakip olduk ama düşman olmadik. Rahatsız olan Ahmet kardeşimi evinde ziyaret ettim. Şifalar diliyorum" mesajını paylaşmıştı.

AHMET ÇAKIR’IN HAYATI

1952 yılında Kastamonu’da doğan Ahmet Çakır, ailesiyle birlikte 1960 yılında İstanbul’a yerleşti. Eğitim hayatına Sultanahmet Ticaret Lisesi’nde başlayan Çakır, 1969'da askere gitmek için okulunu yarıda bıraktı. Eğitimini daha sonra tamamlayarak Beyoğlu Akşam Lisesi’nden mezun oldu ve İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan 1982’de diplomasını aldı.

Çakır, uzun yıllar boyunca Günaydın, Hürriyet, Sabah-Fotomaç, Radikal gibi gazetelerde önemli görevlerde bulundu. Spor yazılarıyla adından sıkça söz ettiren usta kalem, Türk spor basınına önemli katkılar sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN