Galatasaray ona kapıyı kapattı Manisa FK açtı! Arda Güler’in tek rakibiydi

Galatasaray ona kapıyı kapattı Manisa FK açtı! Arda Güler’in tek rakibiydi

Galatasaray’ın genç yıldızı Hamza Akman klüpsüz kaldı. Arda Güler’le kıyaslanan Akman kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Kimin oğludur? İşte detaylar

Geleceğin umut veren futbolcuları arasında yer alan Hamza Akman, Arda Güler ile kıyaslanan isimler arasındaydı. İstediği performansı alamayan Galatasaray, genç oyuncu ile yollarını ayırdı. Akman yeni kontrat imzalamadığı için klüpsüz kaldı. Peki Hamza Akman kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır…

21 yaşındaki Hamza Akman, 27 Eylül 2004 tarihinde dünyaya geldi. Yetenekleriyle taraftarın da dikkatini çeken Akman’ın ailesi de futbol camiasından. Hamza Akman, Türk futbolcu Ayhan Akman’ın oğludur. Kardeşi Efe Akman da 2023 yılından beri Galatasaray SK Futbol Akademisi’nde kariyerine devam ediyor.

ALT YAPI YILLARI VE BAŞARILAR

Futbol kariyerine çok erken yaşlarda başlayan Hamza, on yaşındayken Galatasaray altyapısına katıldı. Burada yeteneklerini hızla geliştiren genç oyuncu, TFF tarafından yönetilen gençlik geliştirme ligi olan 2020-21 TFF U-19 Süper Lig’de Galatasaray U19 kadrosunda önemli bir rol oynadı. Sezon boyunca 8 gol ve 6 asistle takımına büyük katkı sağlayan Hamza, Galatasaray’ın bu ligdeki şampiyonluğunda önemli bir pay sahibi oldu.

PROFESYONEL KARİYERİN BAŞLANGICI

Hamza Akman’ın yetenekleri, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’un dikkatini çekti ve genç oyuncu ertesi yaz sezon öncesi A takıma çağrıldı. Bu, Hamza’nın profesyonel kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. 8 Eylül 2021’de Galatasaray, Hamza Akman ile 2023-24 sezonunun sonuna kadar geçerli olacak profesyonel bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

SÜPER LİG’DEKİ İLK MAÇ VE ŞAMPİYONLUK

Genç futbolcu ilk performansını Süper Lig’de 13 Ağustos 2022 yılında Giresunspor karşısında gerçekleştirdi. Maça 83. dakikada Fredrik Midtsjo’nun yerine girdi. Genç oyuncu, 2022-23 sezonunda Galatasaray’ın Süper Lig şampiyonluğuna ulaşmasında takımın bir parçası olarak yer aldı.

Fakat Hamza Akman, yeni sezonda istediği performansı gösteremedi. Ve klüp Akman ile yolları ayırmak zorunda kaldı. Yeni kontrat imzalamayan Hamza Akman klüpsüz kaldı. İddialara göre genç oyuncu Manisa FK ile görüşüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN