Four Four Two 'en iyi 50 genç futbolcuyu' duyurdu: İkinci sırada Türk isim var

Four Four Two 'en iyi 50 genç futbolcuyu' duyurdu: İkinci sırada Türk isim var

Four Four Two dergisi, dünyanın en heyecan verici 50 genç futbolcusunu sıraladı. Milli futbolcu Arda Güler, ikinci sırada yer alırken, birinci sıraya Barcelona'nın 17 yaşındaki yıldızı Lamine Yamal yerleşti.

İngiltere merkezli ünlü futbol dergisi Four Four Two, dünyanın en heyecan verici 50 genç futbolcusunu listeledi. Listenin başında, Barcelona'nın 17 yaşındaki süper yeteneği Lamine Yamal yer alırken, onu Real Madrid'in ve A Milli Futbol Takımı'nın parlayan yıldızı Arda Güler izledi. Yamal, geçtiğimiz yıl EURO 2024'te 'en iyi genç futbolcu' ödülünü kazanarak dikkatleri üzerine çekmişti. Arda Güler’in ise İspanyol devinde sergilediği performans, dünya futbol otoriteleri tarafından büyük övgü topladı.

Four Four Two dergisinin hazırladığı listede, Avrupa'nın ve Güney Amerika'nın çeşitli liglerinden genç yetenekler öne çıkıyor. Listede Paris Saint-Germain’in gelecek vaat eden oyuncusu Warren Zaire-Emery üçüncü sırada, Real Madrid’in bir diğer genç yıldızı Endrick ise dördüncü sırada yer aldı. River Plate'in yetenekli oyuncusu Franco Mastantuono beşinci sırada bulunurken, Manchester United’ın yükselen yıldızı Kobbie Mainoo altıncı sırada yer aldı.

Dergi, bu genç futbolcuların gelecekte dünya futbolunun en büyük sahnelerinde boy göstereceklerine vurgu yaparak, onları izlemek için sabırsızlandığını belirtti. Listenin ilk 20 sırasında yer alan diğer isimler arasında PSG, Arsenal, Brighton & Hove Albion ve Ajax gibi büyük kulüplerin genç yetenekleri dikkat çekiyor. Özellikle Palmeiras’ın 16 yaşındaki yıldızı Estevao Willian ve River Plate’in genç yeteneği Claudio Echeverri gibi isimler de gelecek yıllarda futbol dünyasında adlarından sıkça söz ettirecek potansiyele sahip oyuncular olarak gösteriliyor.

Listenin ilk 20 sırasında şu isimler yer aldı:

1. Lamine Yamal - Barcelona

2. Arda Güler - Real Madrid

3. Warren Zaire-Emery - PSG

4. Endrick - Real Madrid

5. Franco Mastantuono - River Plate

6. Kobbie Mainoo - Manchester United

7. Joao Neves - PSG

8. Desire Doue - Rennes

9. Leny Yoro - Manchester United

10. Estevao Willian - Palmeiras

11. Marc Bernal - Barcelona

12. Ethan Nwaneri - Arsenal

13. Gabriel Moscardo - PSG

14. Pau Cubarsi - Barcelona

15. Evan Ferguson - Brighton & Hove Albion

16. Claudio Echeverri - River Plate

17. Kendry Paez - Independiente del Valle

18. Jorrel Hato - Ajax

19. Patrick Dorgu - Lecce

20. Lewis Hall - Newcastle United

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN