Eyüpspor, Avrupa'nın devlerine kafa tutuyor

Eyüpspor, Avrupa'nın devlerine kafa tutuyor

Arda Turan'ın çalıştırdığı Eyüpspor, Trendyol Süper Lig'e yükselmek için gün sayıyor. Eflatun-Sarılı ekip, göstermiş olduğu performansla Avrupa'nın dev kulüpleriyle yarışıyor.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Eyüpspor, Trendyol 1. Lig'de tarihi bir sezon geçiriyor. Eflatun-Sarılı ekip, 25 hafta sonunda topladığı 61 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. Eyüpspor, lig üçüncüsü Kocaelispor'a şimdiden 16 puan fark atmayı başardı.

thumbs-b-c-ca2e64d033288a385b35759a4fd8757a.jpg

Arda Turan'ın Eyüpspor'u, ligdeki başarısının yanı sıra oynadığı futbolla da istatistikleri altüst etti. Sportcell'in derlediği bilgilere göre; Eyüpspor, 71 lig arasında topa sahip olma konusunda birçok dünya devini geride bırakarak 12'inci sırada yer aldı. Eyüpspor, topa sahip olma konusunda sezon ortalamasını yüzde 64'e çıkarmayı başardı. Arda Turan'ın ekibi, Fransa devi Paris Saint Germain'le aynı ortalamaya sahip. Eyüpspor, Barcelona'nın da hemen arkasında yer alıyor.

gid2niqxiaaa-bl.jpeg

Eyüpspor maç başına pas ve isabet oranında da Türkiye'de Süper Lig dahil birinci sırada. Eyüpspor'un hemen arkasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yer alıyor.

gid2nj4xkaam2t6.jpeg

(İstatistikler ve görseller, Sportcell hesabından alınmıştır)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN