Eski Galatasaraylı oyuncu Lukas Podolski futbola veda etti ! Alman yıldız 39 yaşında futbolu bıraktı

Eski Galatasaraylı oyuncu Lukas Podolski futbola veda etti ! Alman yıldız 39 yaşında futbolu bıraktı

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Alman futbolunun yetiştirdiği efsane futbolculardan Lukas Podolski, emekliye ayrıldı. Podolski son olarak Polonya Ligi ekiplerinden Gornik Zabrze formasını giyiyordu

Alman futbolunun yetiştirdiği önemli yıldızlardan biri olan Lukas Podolski futbol kariyerini jübile karşılaşmasıyla sonlandırdı.

Bir dönem ülkemizde Galatasaray forması da Alman Milli futbolcu, formasını giydiği Gornik Zabrze ve futbola alt yapısından çıktığı Köln'ün düzenlediği jübile maçında kariyerine veda etti. Mücadeleye Gornik Zabrze forması ile başlayan 39 yaşındaki futbolcu daha sonra Köln formasını sırtına geçirdi.

Düzenlenen gecede; Joachim Löw, Roman Weidenfeller ve Manuel Neuer gibi isimlerde yer aldı.

SON OLARAK POLONYA'DA OYNUYORDU

Köln altyapısından yetişen Podolski, 2003 yılında A takıma yükseldi. Polonya asıllı Alman futbolcu daha sonra sırasıyla Bayern Münih, Arsenal, Inter, Galatasaray, Vissel Kobe ve Antalyaspor forması giydi.

Golcü oyuncu, son 3 sezondur da Gornik Zabrze'nin başarısı için ter döküyordu. Podolski, milli takım formasını da 130 kez giydi ve 49 gol kaydetti.

Tecrübeli futbocu kariyerinde birer kez Dünya Kupası, BundesLiga, Almanya Kupası, Almanya Lig Kupası, FA Cup, Community Shield, Türkiye Kupası ve Japonya Kupası kazandı.

Podolski ayrıca Galatasaray formasıyla Türkiye Kupası'nın yanı sıra 2 de Süper Kupa sevinci yaşadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN